Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A mamahotelból el kellene...

A mamahotelból el kellene költöznöm, hogy nehogy megfertőzzem a szüleimet? 40/férfi.

Figyelt kérdés
2020. márc. 21. 08:06
 1/7 anonim ***** válasza:
91%
Miért kellene elköltöznöd, ha nem vagy beteg?
2020. márc. 21. 08:15
 2/7 anonim ***** válasza:
Én is aggódom a közös háztartásban élő idősek miatt. Mer mire kiderül, hogy megkaptam, már rájuk is ragasztottam. De mivel a jelenlegi helyzet sokáig eltarthat, és úgysem bírnák egyedül a ház dolgait, meg ugye most még inkább én intézek mindent, nem látok egyelőre jó megoldást.
2020. márc. 21. 08:23
 3/7 anonim ***** válasza:
0%
Ezen az alapon ők is megfertőzhetnek téged.
2020. márc. 21. 08:28
 4/7 A kérdező kommentje:
Ők nem, mert nem járnak dolgozni. De ha igen, rajtam átmegy, nekik meg veszélyes lehet.
2020. márc. 21. 08:49
 5/7 peca1000 ***** válasza:
54%

Szerinted miért halnak meg tömegével az idősek Olaszban?

A hasonló életmód miatt.

Költözz el, és megmentheted őket.

2020. márc. 21. 09:01
 6/7 anonim ***** válasza:

Ha tudsz, tényleg költözz el - ez az életüket jelentheti!

A bevásárlást intézd el nekik, de a csomagot csak tedd le az ajtó elé, ne menj be.

Ha nem tudsz elköltözni, akkor minimálisan érintkezzetek! És alapos kézmosás, amikor hazamész, átöltözés.

2020. márc. 21. 09:11
 7/7 anonim ***** válasza:

Az "izolálás" azt jelenti, a potenciális veszélyeztetett és a potenciális fertőző ne érintkezzen.Tehát ha tudsz (te és mindenki), menj másik épületbe. De talán van másik szoba is. A lényeg, az általad megvalósítható legcsekélyebb érintkezés.

A "sűrű kézmosás" azt jelenti, elsősorban akkor tedd, ha potenciálisan fertőzöl. Ha egymagadban ülsz egy szobában és csak ahhoz nyúlsz, amihez csak te és mindig, akkor szükségtelen a kézmosás. Tehát ha élelmiszert/bármit adsz át, próbáld fertőtleníteni. Ne nyúlkálj a szádba potenciálisan problémás dolgok fogdosása után. És hasonlók. A hangsúly a lehetséges legnagyobb csökkentésen van, nem a kizáráson. Amire képesek vagyunk, maximálisan tegyük meg, és ehhez használjuk az értelmes fantáziánkat. De ne rettegjünk a lehetetlentől!

A vírus ölhet. De nem feltétlenül. És nem egy darab. Minden intézkedésünk azt szolgálja, hogy a vírus legyen hátrányban. Ez minden, de ez azért elég sok. Ugyanez a helyzet, ha elkaptuk. Előtte meg igyekezzünk a saját testünket előnybe hozni. Helyes étkezéssel, sok mozgással, szükségtelen fogdosás elkerülésével. De a kaját fogjuk meg és tegyünk a szánkba, különben a nagy rettegésben éhen halunk.

2020. márc. 21. 10:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!