Ha most te lennél/te lettél volna, a mostani és a múlt tavaszi járványhelyzetben az ország miniszterelnöke, mit tettél volna másképp, milyen intézkedéseket hoztál volna/hoznál a mostani helyzetben?
Az iskolabezárásokat eltoltam volna 1-2 héttel. A tavaszi szünetet nem csütörtökön kezdettem volna meg az iskolákban, hanem előző hét pénteken. Akkor lett volna ideje a szülőknek készülni az iskolabezárásra - ahogy a tanároknak is. A digitális oktatást pedig a tavaszi szünetet követően, húsvét hete után kezdtem volna meg. A gyerekeknek az 5 napos tavaszi szünet 3 hetes lett volna, ellenben a pedagógusoknak a húsvéti héten lett volna idejük összehangolni a munkájukat - addig meg mindenki kipróbálhatta volna az eszközöket, lehetőségeket. A Krétában nagyszerű változtatásokat csináltak, de jó lett volna ha a szakembereknek nem 3 napjuk van rá, hanem 2 hetük. Ez a 2 hét plusz szünet nem okozott volna kárt, utána könnyebben mehetett volna a digitális oktatás.
Az iskolákat pedig nem egységesen zártam volna be mindenhol, hanem csakis a nagyobb településeken. A pár száz fős kistelepüléseken semmi értelme nem volt.
A többit nagyjából hasonlóan, mert a szakemberek ugyanezeket tanácsolták volna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!