Támogatnád, hogy ne lehessen reklámokban hazudni?

Félreérted a dolgot, mert az "ezer éve nem láttalak" valóban egy költői túlzás, hiszen a "nagyon régen" kifejezést túlzód el az "ezer éve kifejezéssel". A Nissanból ki nem szállás akkor lehet költői túlzás, ha élvezem a benne ülést, és legalább néhány percig benne szeretnék maradni. De én egyenesen menekülnék belőle, szóval a még a költői túlzás ellenére is hazudnak.
Olyan mintha az "ezer éve nem láttalak"-ot olyannak mondanád, akivel reggel találkoztál.

Értem.
Viszont szerintem olyan ember nincs, aki látta pl. a Nissan reklámot és úgy érezte, hogy hazudtak neki. Ez valahogy nem hazugság.
De jobb lenne, ha olyan lenne egy reklám, hogy mondjuk egy autónál elmondanák, hogy mennyi a fogyasztása (nem teszpályán 65-tel gurulva) mennyire jellemző a meghibásodás, meg ilyenek. Mert a mostani reklámokkal nálam azt érték el, hogy számomra nagyon idegesítően reklámozott termékek nem veszek.
Ez a baj, hogy még ti is bevéditek a multikat. Még ha egy barátodtól nem is éreznéd nagy hazugságnak az említett mondatot, simán támogathatnál egy olyan törvényt, ami mindenfajta hazugságot megtiltana a multiknak.
De hozhatnék más hazugságot is; például azokat, amelyekben egy híres/nem híres ember azt állítja, hogy ő rendszeresen használja a terméket. Ez szerintem az esetek legalább felében nem igaz. A gyógyszerreklámokban szereplő emberek azon túl, hogy nem használják a gyógyszert, valószínűleg még az elmondott panaszuk se létezik.
Személy szerint én még az embert is büntetném, aki szerepel a reklámban. Ti valószínűleg ezt is ellenzitek.

Elébe megyek, hogy a Koplárovicshoz hasonló idióták ne fogalmazzák úgy át a mondataimat, hogy börtönbe akarom zárni a nekem nem tetsző embereket.
Nem ezt szeretném, hanem szeretnék egy egyértelműen megfogalmazott törvényt, amely kimondja, hogy egy reklámban mindenfajta hazugság tiltott, és a hazugságot állító személy is büntethető legyen.

Ez alapvetően nem kéne, hogy gond legyen. Az előző oldalon valaki belinkelt egy csomó ítéletet, amik között több olyan szerepelt, ami nem volt konkrétan hazugság.
"A versenyhivatal 10 milliós bírsággal kínálta meg az Aldit, mert a népszerű fapados áruházlánc reklámjaiban elhallgatta, hogy a Canon nyomtatót, illetve az azt helyettesítő terméket nem fogja tudni a fogyasztók rendelkezésére bocsátani."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!