Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Támogatnád, hogy ne lehessen...

Támogatnád, hogy ne lehessen reklámokban hazudni?

Figyelt kérdés
Ha azt hiszed most se szabad hazudni, tévedsz.
2020. szept. 19. 21:50
1 2 3
 11/30 A kérdező kommentje:
Ez nagyon jó válasz csak nem tudom, mire is?
2020. szept. 19. 22:19
 12/30 anonim ***** válasza:
92%

Elviekben a reklámokban nem lehet hazudni, nagy ritkán megbirságolnak 1 mosóport vagy ilyesmit mert hazudozott a reklámban, de ez nem jellemző

De szabály van erre az tuti

13/30 anonim ***** válasza:
100%
Én azért megnézném a gyakorlatban mennyire éri meg valójában. Most legyen x termék ami 500ft-ba kerül kap a tv-ben pár reklámblokkot, legyen 5 misi, de ennél tuti többe kerül mert hatalmas pénzek vannak benne. Na ebből a termékből 10.000 darabot kéne eladni úgy hogy oylan vásárlónak aki amúgy nem vette volna meg, ha nem látja a reklámot...
 14/30 A kérdező kommentje:
Én legalább három reklámot tudok mutatni, amiben hazudnak.
2020. szept. 19. 22:20
 15/30 anonim ***** válasza:
71%
Jöhetnek a peldak kivancsi vagyok
2020. szept. 19. 22:20
 16/30 Koplárovics Béci ***** válasza:
100%

"Én legalább három reklámot tudok mutatni, amiben hazudnak."

Hajrá. Ki vele! Ne tartsd vissza!

Tévét nagyon ritkán nézek (meccset, ott meg csak félidőben van reklám, azt meg nem nézem), interneten reklámblokkolót használok, szóval hozzám szerencsére nem jutnak el ezek az állítólagos hazugságok. Sokkal boldogabb is vagyok, a problémám viszont sajnos nagyobb ettől.

2020. szept. 19. 22:23
 17/30 anonim ***** válasza:
100%

A feltételes módot nem értem. Mire gondoltál, milyen esetben támogatnám-e?

Hogy ne lehessen valótlanságot tartalmazó reklám, az megvalósíthatatlan.

Hogy nem szabad ilyennek lennie, az megvalósítható; legalábbis a tudomásra jutott esetekben. Ha valótlant találsz, jelezd a Gazdasági Versenyhivatalnál.

„Több tízmilliós büntetést ért egy C-vitaminos félrevezető reklám”

[link]

„Tisztességtelen AAA reklám: 29,7 milliós bírság”

[link]

„Félrevezető reklámok. Nem igazolt állítások miatt bírságolt a GVH”

[link]

„Megbírságolta a Media Marktot a versenyhivatal. Megtévesztő és hiányos reklámok miatt kapta a büntetést az áruházlánc.”

[link]

„A Telekom 0 forintos telefonreklámjai megtévesztőek voltak

A Magyar Telekom a 0 forintért kínált telefonokhoz drágábban adja az előfizetést, így a vásárló végeredményben nem az akciós áron veszi a telefont – közölte a GVH egy vizsgált ügyben, amely ezért 670 millió forintra büntette a szolgáltatót.”

[link]

„Kamu volt a megismételhetetlen kétperces akció, büntetett a GVH

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) a fogyasztók megtévesztése és valótlan állítás miatt 500 ezer forintra bírságolta a Manna Natúr Kozmetikum Kft.-t, a Manna Natúr Kozmetikum Európa Zrt.-t pedig figyelmeztetésben részesítette.”

[link]

„50 milliós bírság megtévesztő vitaminhirdetésért”

[link]

„A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) döntése szerint a Vodafone a tavalyi év második felében jogsértő összehasonlító reklámokat tett közzé, egyúttal tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot folytatott a „Legek Hálózata” kampányában. A jogsértés elkövetéséért 125 millió forint bírságot szabott ki a hatóság.”

[link]

„A versenyhivatal 10 milliós bírsággal kínálta meg az Aldit, mert a népszerű fapados áruházlánc reklámjaiban elhallgatta, hogy a Canon nyomtatót, illetve az azt helyettesítő terméket nem fogja tudni a fogyasztók rendelkezésére bocsátani.”

[link]

„125 milliós versenyhivatali bírság tisztességtelen teleshopos reklámért”

[link]

És így tovább...

2020. szept. 19. 22:27
 18/30 A kérdező kommentje:

#15-16

https://www.youtube.com/watch?v=mRKHarSdajk

"Az ALDI-ban mindig azt kapja, amire szüksége van"

Hát én nem mindig azt kapom, tehát máris egy hazugság.

https://www.youtube.com/watch?v=HcMCzzUPRv0

"Kék színnek jelöltük azt a több száz terméket, amelyek ön számára a legfontosabbak."

https://www.youtube.com/watch?v=9LOAfqAkbj8

Ha egyszer beülsz, többé nem akarsz kiszállni"

A példáimon is látszik, hogy a GVH elég rugalmasan kezeli a valótlan állításokat, és valószínűleg a bejelentésem hatására se találnának hazugságot a linkelt reklámokban.

2020. szept. 19. 22:58
 19/30 anonim ***** válasza:
49%
Támogatnám! Viszont lehet,hogy nem hazudnak,de sok minden el lenne hallgatva.
2020. szept. 19. 23:05
 20/30 anonim ***** válasza:
73%
Ha ilyen"hazugságokra" gondolsz, mint a 3példa, akkor azok nem zavarnak. A hétköznapi élet is tele van ilyenekkel, de azért ezeket mindenki tudja a helyén kezelni. Pl van az, hogy Ezer éve nem láttalak. Ezt ugye akkor mondják, amikor két ember nagyon régen találkozott utoljára. Viszont egyrészt nyilvánvaló, hogy 1000 éve nem lehetett, másrészt meg azt mondja, hogy ezer éve nem láttalak, tehát szó szerint meg mégis igaz, mert 1000 évvel ezelőtt biztos, hogy tényleg nem látta. Szóval nehéz kérdés, hogy mi az ami tényleg hazugság, vagy csak "költői" túlzás, a tartalmi erősítés érdekében.
2020. szept. 20. 08:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!