Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért nem hatott a maszk a...

Miért nem hatott a maszk a védekezésben?

Figyelt kérdés

Azt mondják a maszk megvédi a tömeget, nem adják át az emberek a vírust. Nálunk nem lett eltörölve nyáron sem a maszk, mégis gyorsan terjed a korona. Máshol nem ilyen szigorú a maszk törvény, és nem is volt mindenhol kötelező a nyár folyamán.

Akkor hogy a fenébe van ez??

Most ez nem kötekedés, ne így értsétek, nekem ez egyszerűen tényleg nem világos. Én be tartok mindent, mindenhol és ezt láttam a környezetemben is. Napi 5 betegnél is betartották.

Akkor miért történt ez meg ilyen maszkhasználat mellett is?

2020. szept. 18. 22:34
1 2 3
 11/24 A kérdező kommentje:

Én ezt nem tapasztaltam, mindenhol maszkokat láttam. Sehova nem is engedtek be nélküle.

A dohány olybá kemény 3 ember fér be általában olyan kis boltok.

A strandokat meg május vége óta látogatták, mégis most van ennyi beteg.

Én azt gondoltam, hogy ez itt nem fordul elő. Többek között azért is, mert állandóan a maszkot hallgattam a tv-ben, ha akartam, ha nem.

Külföldön él a fél családom. Ott nem volt kötelező maszk, most is lazább, és ott nem terjed ilyen gyorsan.

Itt végig maszkozni kellett és akkor ez van?

2020. szept. 18. 23:23
 12/24 anonim ***** válasza:
79%

Én most hétvégén voltam a hevesi piacon. Száz emberből 3 emberen, ha volt. A maszk nélküliséget sem vették komolyan, plázába elfelejtettem vinni magammal, senki sem szólt érte, pedig bementem 3 üzletbe is.

A saját tapasztalat a legrosszabb közvélemény kutatási szint, hiszen eléggé leszűkült.

2020. szept. 18. 23:29
 13/24 anonim ***** válasza:
85%

A strandon nyáron az emberek egymás hegyén hátán voltak maszk nélkül. Utána bementek a spárba ahol lézengett 10 ember de már maszkban.

LÓÓÓGIKUS.

Nyáron nem teszteltek, nem volt kampány, a vírus terjedt rendületlenül csak nem látszott a statisztikákban.

Tulajdonképpen nem történt semmi különös az elmúlt két hétben csak a statisztikák utolérték a valóságot.

2020. szept. 18. 23:57
 14/24 anonim ***** válasza:
50%

A maszk nem véd semmit vírusok ellen, nem is arra lett kitalálva, hanem arra hogy az orvos testnedvei ne jussanak a sebbe.

Máskülömben a járványügyisek nem skaffanderben több ezer dolláros gázállarcban dolgoznának a laborokban.

Aki szerint nem káros egészségre az egy idióta. Egy 1 órás műtéten is legalább négyszer cserélnek maszkot a bentlévők hogy kapjanak normálisan levegőt. De ha ugyan azt hordod már pár óra alatt egy baktérium tenyészetet teszel az arcodhoz lényegében mérgezed saját magad.

Mellesleg a hírek csak a fertőzötteket hozzák le akiknek pozitív a tesztje de arról egy szó sem esik hogy ezekből mennyien ténylegesen betegek.

2020. szept. 19. 00:10
 15/24 anonim ***** válasza:
63%
és mily meglepő a svédeknél nem vezettek be semmit. Mégsincsenek tömegsírok
2020. szept. 19. 00:12
 16/24 anonim ***** válasza:
60%
Ez nem igaz, hogy nem hordták. Én állandóan a pofámon viseltem és mégis elkaptam. Állandóan fáj a seggem és az orvos által felírt végbélkúp sem használ, pedig maszkon át nyomom fel, szóval ne mondjátok hogy nem használjuk
2020. szept. 19. 00:19
 17/24 anonim ***** válasza:
72%
Sok üzletben az eladó nem hordja, mert nem akar 8 órán keresztül belefulladni. Na most innentől kezdve nem mondhatja a vásárlóknak, hogy azonnal vegyetek maszkot, mert el lesztek fenekelve.
2020. szept. 19. 01:40
 18/24 anonim ***** válasza:
33%
Horvátországot is június óta látogatták honfitársaink, mégis augusztus végén terjedt el a fake news, hogy behurcolták a vírust, meg különben is hogy volt pofája elmenni a tengerhez a homo kádáricus, amikor megmondták hogy több Balaton, kevesebb Adria.
2020. szept. 19. 01:43
 19/24 anonim ***** válasza:
100%
Egyszerűen most robbant be valamiért a 2. hullám mindenhol, biztos megvan az oka. Az biztos, hogy rengetegen nem hordtak maszkot (vagy nem rendesen), rengeteg volt az érintkezés eddig is. Sokan még most sem hordanak, pl. egy-egy tüntetésen, vagy a múltkori meccsen. Az emberek szerintem már amúgy sem bírják ezt a szociális élet nélküli életet, és maga a vírus is szerintem változott, mintha kevésbé lenne halálos.
2020. szept. 19. 08:29
 20/24 anonim ***** válasza:
26%

"A maszk nem véd semmit vírusok ellen, nem is arra lett kitalálva, hanem arra hogy az orvos testnedvei ne jussanak a sebbe."

Így van, pont ezáltal véd a vírusok ellen is, hogy nem köpködőd, prüszkölőd szanaszét a nyálad, mikor jártatod a szád, így ezáltal véd. Gratulálok, hogy sikeresen megindokoltad, hogy miért véd a vírusok ellen.

"Máskülömben a járványügyisek nem skaffanderben több ezer dolláros gázállarcban dolgoznának a laborokban."

Van egy apró különbség aközött, hogy lehet van a közelben fertőző beteg, meg aközött, hogy tudod, hogy egy fertőző ágenssel dolgozol. "Apró" különbség nem igaz?

"Aki szerint nem káros egészségre az egy idióta."

Azt hiszem itt buksz le, hogy csak egy ilyen "maszkofób" okoskodóval van dolgunk, kíváncsi vagyok, akkor szerinted a sapka is káros-e az egészségre? Elvégre meggátolja, hogy a fejbőr szabadon lélegezzen, beizzadsz alá és még a tetveket is terjeszti, ha többen használják közösen! Brr!

"Egy 1 órás műtéten is legalább négyszer cserélnek maszkot a bentlévők hogy kapjanak normálisan levegőt"

Nem, nem cserélnek. -ha nem hiszed nézz meg egy műtétet a youtubeon, van fönt rengeteg és számold meg a "sok-sok" maszkcserét" eleve józan ésszel ha végiggondolod -tudom az neked nem megy- szóval a sterilitást teljesen tönkre tenne, ha cserélgetnék. Hidd el tudom, voltam műtéteken megfigyelő nem is egyet láttam, nem cserélgetik a maszkot, felvesszük az elején, az rajtunk is maradt. De mondom youtube ha nem volt alkalmad élőben műtétet látni.

Továbbá lehet benne kapni levegőt, -ezt úgy sok millióan tanúsítják, ah megkérded- ha valami nagyon súlyos COPD-d van és a vitálkapacitásod teljesen odavan, akkor jelenthet minimális gondot még egy maszk hordása is, de szerintem akkor már messze nem ez a legnagyobb problémád.

"De ha ugyan azt hordod már pár óra alatt egy baktérium tenyészetet teszel az arcodhoz lényegében mérgezed saját magad."

Némi igazság is cseppent a sok marhaság közé! Való igaz az egyszer használatos sebészi maszkokat célszerű legalább naponta cserélni, ha beletüsszentesz vagy beleköhögsz akkor ildomos volna azonnal, ha van tartalék nálad. Célszerű, hogy legyen.

"és mily meglepő a svédeknél nem vezettek be semmit. Mégsincsenek tömegsírok"

erre csak ennyit tudok mondani, mert a 444 most kezemre dolgozik!

[link]

2020. szept. 19. 09:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!