A koronavírus miatt, rendelőbe, vérvételre várakozáshoz tömegben használnak védekezésre maszkot, gimikesztyűt?
Napokban mennem kell éves kivizsgálásokra. (krónikus beteg vagyok) Már a sorszámot is automatából kell intézni, érintéssel. Majd a labornál várakozni kell 15-60 percet tömegben. (nincs lehetőség 2 méterre állni egymástól, általában 40-50 beteg várakozik)
Több vizsgálatra kell mennem, várakozni kell mindenütt 10-30 perceket vagy még többet.
Nem tudom kikerülni a vizsgálatokat, nem halaszthatom későbbre, mert akkor nem kapom meg a szakorvosi ajánlást a gyógyszereimre, inzulinomra.
Mások is használnak védőeszközöket a rendelőben? Vagy én leszek ilyen kivételes különc?
Az lenne az alap basszus ha mindenkin lenne kesztyű és orvosi maszk. Kötelezővé tenném ahogy Kínában.
Koreában is szinte mindenko FFP3-as maszkokban van.
Elterjedt az a hülyeség hogy nem ér semmit. Ami nem igaz. Ha mindenkin van akkor hatásos.
...
Ezesetben viszont FFP2-3 / N95 maszk szemüveg és kesztyű ajánlott nálad.
Fel fogom venni az FFP3 maszkot és gumikesztyűt!
Elhalasztani nem szeretném, mert így is december óta várok, hogy időponthoz jussak. :-( Három éve még szeptemberben volt az évfordulóm, majd ez tolódott novemberre, majd januárra, idén pedig márciusra, áprilisra kaptam időpontokat. :-o :-( (lassan körbeérek és ismét szeptemberben lesz az évfordulóm)
Azért ennyire ne félj. Ha jól sejtem fiatal vagy, a cukorbetegség pedig nem tüdőt érintő betegség. A gumikesztyű sokkal többet ér, mint a maszk.
Igazuk van, az a beteg ember eszköze, vagy azé aki nagyon közvetlen van beteg emberrel, pl az orvos, aki vizsgálja a torkod. De utcára teljesen felesleges. A váróban is, ha nem annyira zsúfolt.
Szerintem sem kell amúgy elmenned.
Nem is biztos, hogy nem mondják le az időpontod. Ma esti hír:
"A jelenlegi fertőzésveszélyes helyzetben a legfontosabb, hogy drasztikusan csökkentsük az orvos beteg-találkozásokat"
"az emelt és kiemelt támogatással rendelhető gyógyszerekre és gyógyászati segédeszközökre kiállított szakorvosi javaslatok is érvényesek maradnak a veszélyhelyzet időtartama alatt, valamint a veszélyhelyzet megszűnését követően 90 napig"
#8 Ne terjessz hülyeségeket!
Az FFP3 az egyetlen maszk ami megvédi az EÜ dolgozókat is.
Koreában nem véletlenül adják mindenkire.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!