Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ha az ellenzéki összefogásban...

Ha az ellenzéki összefogásban nem lenne benne az MSZP és a DK, akkor szerintetek a bizonytalan szavazóknak szimpatikusabb lenne az összefogás?

Figyelt kérdés
Személy szerint ellenzéki vagyok, de az MSZP meg a DK egyszerűen olyan nekem, mintha a Fideszt látnám bennük. Tudom, hogy csak teljes összefogással lehet leváltani ezt a mostani autoriter rendszert, de amíg az MSZP-ben és a DK-ban ott lesznek azok az arcok, akik 2010 előtt is ott voltak az akkori kormányokban, addig nekem nem tud olyan meggyőző lenni a teljes összefogás.

2020. aug. 12. 11:02
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

Kérdező! Számomra a problémád azt mutatja, hogy nem sokat értesz az egészből. Mégpedig azért nem, mert nem ismered e dolgok működését.

Mindenekelőtt két alapvetően eltérő dologról van szó. Első a mostani hatalom leváltása, második pedig, hogy utána a társadalom irányítása, működtetése.

Az elsőről mondják a teljes összefogást. Ez azonban kevés. Hogy öten vagy százan futnak gúzsba kötve, lényegtelen. A lényeges az, hányan tudják (és akarják) előbb ledobni a gúzst. Mert amíg ez nemsikerül, az összes többi csak vágyálom, pótcselekvés. Eredménytelen! Ezért annak sincs jelentősége, kiben mit látsz. csak zárójelben, ha számodra az említettek olyan mint... - akkor nem tudod, milyenek. Se ők, se a Fidesz. Legfeljebb némi felszínt kapirgálsz.

A második dolog az elsőtől független és attól tökéletesen eltérő. A második dolog csak akkor megy, ha a változtatásba majdnem mindenki beszáll! Pár tízezer (százezer) ember (MSZP-s vagy DK-s) nem számít. Mert az igazi kérdés, az a mintegy kétmillió fideszes elhiszi-e, hogy jobb lesz neki és ezért dolgozni fog. Még ennél is inkább: képes-e a "győztes" vezetés lecserélni a mai rendszer szervezeteinek összes vezetőjét (vagy rávenni az együttműködésre). Ha nem, akkor nagyjából egy hónapja van és utána jön a polgárháború. Ha nem, az azt jelenti, mindegy ki vezet, képtelen a tömegeket (a fideszes tömegeket is) együttműködésre késztetni, tehát azok káoszt fognak teremteni akkor is,ha nem akarnak egyébként (persze akarni fognak).

Szóval baromira nem az számít, ki van abban az ellenzéki együttműködésben, hanem kizárólag az számít, mire képes. Pontosabban, képes-e a tömeget (a túlnyomó többséget) meggyőzni az együttműködésről utána. Mint vezetés.

2020. aug. 12. 14:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!