Már most tapintható a feszültség a DK és a Momentum között, hogy lesz így közös lista és összefogás 2022-ben a Fidesz ellen?
Ha tovább veszekednek, akkor nem lesz ellenzéki összefogás.Ennyi.
Üdv:egy ellenzéki szavazó
Két lehetőséget látok, illetve hármat:
A, nem lesz semmi;
B, az utolsó pillanatban lesz valamiféle kezdeményezés, de nem sok sikerrel;
C, a sok kis trollpárt elfelejteti, hogy valakit indítanak...
Én nem vagyok szimpatizáns egyik ellenzéki párttal szemben sem, ellenben a kormánnyal nagyon elégedetlen vagyok. Így mondhatni elfogulatlan szemlélőként úgy látom, hogy az ellenzéki oldalon a DK erőteljesen be akarja csicskítani az összes ellenzéki pártot, és az egyetlen vezető erőként tetszelegni, és akinek ez nem tetszik, az a Fidesz malmára játszik.
A Momentum nem nagyon akar alárendelt lenni, ők is az ellenzék vezető ereje szerepére vágynak.
A DK mellett a kiéptített bázis és a karizmatikus, ellenfeleit lesöprő Gyurcsány Ferenc áll, a Momentum mellett az, hogy mivel nem voltak hatalmon, az emberek egy része hajlandó esélyt adni nekik, hisz alkalom sem volt bennük csalódni. (A Fideszes propaganda meg a Momentum potenciális szavazóit hidegen hagyja.)
Ez alapján két dudás egy csárdában esete áll fenn. A DK szimpatizánsai szerint a Momentum a Fideszt erősíti, a Momentumosok szerint a DK nem látja be, hogy Gyurcsánnyal nem lehet választást nyerni. A Fidesz egy kávét kér, én egy magas fát és erős kötelet.
Viktor lazán nyerni fog, teljesen megérdemelten.
Valódi összefogás? Ezeknek sose jött össze igazán.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!