Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Várhatóan lesz e idén ősszel...

Várhatóan lesz e idén ősszel távoktatás?

Figyelt kérdés
Nem sikerült bejutnom a kollégiumba, drága az albérlet, így jobban járnék a távoktatással

2020. aug. 8. 23:32
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
43%

Ez sok egyetemistát érdekel. Nem is értem, hogy a 21. században a technika mellett miért kell egy nagyelőadóba összegyűlni és ott hallgatni a prédikátort, ahogy szónokol. A kollégium putris, az albérlet drága. Lehetne inkább az otthon kényelméből tanulni.

Jelen helyzetben vírus is van és az egyetemisták fokozott veszélyben vannak. Még ha a fiatalkora nem is veszélyes a vírus (l*f*as**t nem az).

Remélhetőleg lesz távoktatás.

2020. aug. 8. 23:56
 2/26 anonim ***** válasza:
92%
Az előadásnak tényleg nincs értelme még víruson kívül se, főleg hogy a legtöbb helyen nem is kötelező a részvétel és így be se járnak. Viszont a laborokat nem tudod otthonról megoldani. Nincs itthon 80 milliós ipari robot...
2020. aug. 9. 00:02
 3/26 anonim ***** válasza:
86%
1: mondjuk mert gyakorlati oktatást nem lehet megoldani? Az orvosin vagyok egy elméleti tárgy egyik óraadója, mi megoldottuk, de belgyógyászatot meg anatómiát nem tudsz távoktatni, maximum nagyon rövid távon. De egy vegyészetet sem...
2020. aug. 9. 00:02
 4/26 anonim ***** válasza:
53%

2-es és 3-as

Oké, a gyakorlatra nem tértem ki. De még a nagyon gyakorlatias, mint a mérnöki (80 milliós ipari robot) vagy az orvosi szakon sem több a gyakorlat, mint az órák fele.

A legtöbb szak viszont tiszta elmélet, legalább is nem igényel manuális munkát. Közgazdász, társadalomtudományok, bölcsészet, informatika is. Pont a leggyakorlatiasabb szakokkal jöttök, amik nem az átlagos szakot jelentik...

2020. aug. 9. 00:08
 5/26 anonim ***** válasza:
41%

Lehet. Viszont nekem már csak szakirányos tárgyak vannak. Bent kell lenni....

Orvosok patológiát hogy szeretnéd teljesíteni? Boncolsz a kontyába, mint ahogy a faszi hazavitte a testeket? Ő is homeofficban nyomta.

2020. aug. 9. 00:11
 6/26 anonim ***** válasza:
91%

4: az orvosi negyedévtől gyakorlathangsúlyos (lenne), van pár 1,5 órás előadás, meg napi 6-8 óra kórházi blokkgyakorlat.

Amúgy engem aggaszt a számonkérés is, a jól bevált szóbeli helyett kijátszható, tinglitangli online tesztekkel kellett operálni, ami nem tesz jót a képzéseknek. A digitális oktatás bizonyos elemei jók, pl. előadások szerintem is feleslegesek személyesen, de a gyakorolat és a számonkérés igényli a normális kereteket.

2020. aug. 9. 00:14
 7/26 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk államvizsgán személyesen kellett ott lenni, na de most jön a csavar. A vizsgázó egyedül egy terembe a gép mögött fülessel, mikrofonnal a vizsgálgatottsági tagok meg teljesen máshol a gél mögött:DDD
2020. aug. 9. 00:59
 8/26 anonim ***** válasza:
88%
Gél = gép
2020. aug. 9. 00:59
 9/26 anonim ***** válasza:
78%

"Nem is értem, hogy a 21. században a technika mellett miért kell egy nagyelőadóba összegyűlni és ott hallgatni a prédikátort, ahogy szónokol."

Reakció figyelés, szemléltetés, változatosság. Egyetemistaként nem tudom megérteni, hogy mi a baj ezzel, ha nem jársz be akkor nem mindegy, hogy hol nem jelensz meg?

"A kollégium putris, az albérlet drága."

Járj olyan egyetemre, ahol olcsóbb, nekem havi 16 ezerbe került, és még takarító is volt, aki hetente egyszer végigtisztította a szobát.

Persze elhiszem, hogy annak nagy öröm, aki nem igényli az emberi társaságot, nem akar új emberekkel ismerkedni, de nekem és sok egyetemista ismerősöm azt mondja, hogy inkább rossz volt ez az egész.

2020. aug. 9. 02:34
 10/26 anonim ***** válasza:
59%
Kövezzetek meg érte, de szerintem az online előadások nappali képzésen történő állandósítása társadalmilag és emberileg is visszalépés lenne.
2020. aug. 9. 02:42
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!