Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Az autószerelő önkényesen nem...

Az autószerelő önkényesen nem adhatja vissza az autómat amíg nem fizetem ki a javítást?

Figyelt kérdés

Vettem egy 6-os BMW-t és most nem igen van pénzem javításra de előkerült egy 470 ezer forintos számla szerinte ennyit kéne fizetnem de nincs miből.. most nem akarja odaadni az autóm ami milliós tétel szóval nem egyenlő, próbáltam mindennel de nem adja oda, feljelentem kell vagy mi tévő legyek ?

A pénzt mondtam hogy majd részletre kifizetem neki ahogy kapom havonta a pénzt de nekem kell az autó hogy munkába járjak

2020. aug. 8. 11:33
1 2 3 4 5
 41/47 anonim ***** válasza:
100%
Ha autóval "kell" dolgozni járnod, mert "messze kell" menned minden nap, akkor minimum havi 50.000 megy el üzemanyagra. Naponta 2x50 km, 20 napon át és ebbe még nincs benne a hétvégi utazás. Lejön még a 180-as fizudból a rezsi és a kaja, marad kb. 40e Forintod. Ha ebből egy fillért sem költesz (se mozi, se Karácsony, se nyaralás), akkor talán éppen elég lesz a kocsi fenntartására.
2020. aug. 9. 17:39
 42/47 anonim ***** válasza:

Csak írkálj nyugodtan, hátha a mester is tudomást szerez róla, aztán jól berág, és még odakanyarít pár százezret a számla végére.

Szerintem teljesen normális dolog, hogy ha nem fizeted ki a számlát nem viheted el az autót. Sőt, ezen felül a szerelő, még napi X Ft tárolási összeget is felszámolhat, amíg az autó a telepén tartózkodik.

Esetleg megoldásként az orrod alá dug egy "jónak látszó" kötbér-szerződést, de hidd el, abból sem te fogsz jól kijönni.

Szóval, szép végszámla lesz. ;)

2020. aug. 14. 14:54
 43/47 mindentudó99 ***** válasza:
De hát értsétek már meg nem szállhat ki akármiből.
2020. aug. 14. 16:45
 44/47 anonim ***** válasza:
100%
Sok valaaszolóval az a gond, hogy a jogait ismeri (nem tarthatja ott a kocsidat ilyen nincs!!!4!!44) de a kötelességeit nem, mint a számla kifizetése. Persze neki JOGA VAN elhozni a kocsit, a szerelő meg egyezkedjen rezsletfizetesekrol meg kedvezményekről meg meg könyörögjön, hogy megkapja a pénzét. Én is felszámolnék dijat, hogy tárolóm. Telepemen, na nem azért a pár ezresért hanem hogy megtanulja, hogy akkor veszünk igénybe egy szolgáltatást ha ki is tudjuk fizetni azt.
2020. aug. 15. 09:36
 45/47 A kérdező kommentje:
Megnyugodhat mindenki mert elhoztam már az autót ,kifizetni meg ráérek részletre , csak pár meggyőző ember kellett oda
2020. aug. 16. 07:46
 46/47 A kérdező kommentje:
Mielőtt valaki rosszra gondolna, kifizetem ez év végéig részletre!!!
2020. aug. 16. 07:47
 47/47 anonim ***** válasza:
Kíváncsi vagyok mivel győztétek meg a szerelőt? Leírod? Vezérlést is cserélt, azért kellett szimmeringet cserélnie?
2020. szept. 24. 13:59
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!