Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Az ellenzékiek mi alapján...

Az ellenzékiek mi alapján választanak pártot?

Figyelt kérdés
Innen jobboldalról nem látszik semmi különbség az MSZP, DK, LMP, Momentum, Jobbik, PM-nél. Jobboldaliként a Fideszt és a Mi Hazánkat is preferálom, de el tudom mondani, hogy mi a különbség a kért párt között. Az ellenzékiek hogy választanak pártot? Én mindegyiket követem, az elveikben mégse látok közöttük semmi különbséget. Abban se vagyok biztos, hogy egyáltalán vannak elveik.

2020. aug. 7. 20:06
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
50%
#10 mindenkinek ki van rakva gyurcsány az éjjeliszekrényre, hogy vele keljenek és feküdjenek.
2020. aug. 7. 21:08
 12/18 anonim ***** válasza:
66%
Nekem az az elvem,hogy megnézem,hogy mi lenne jó az embereknek.Az én célom egy élhető Magyarország lenne,ahol szeretet van és nem háborúskodunk(utóbbit most sem tesszük,de ha rossz kézbe kerül a htalom megtörténik).Az nem érdekel,hogy egy rétegnek nem fog tetszeni,hanem csak az,hogy humánus döntést hozzak.A Fidesz amióta hatalmon van semmit nem tett azon kívül,hogy dicsekedett olyan "érdemekkel" amik anélkül is lennének,hogyha a Fidesz nem lenne hatalmon.Komolyan,ezek nem is érdemek.2%-os GDP növekedés.Nevetséges.Eljátszák a propagandával,hogy milyen nagy a többi országhoz képest,csakhogy a franciáknál mást jelent a 2% és nálunk is.Ha nekem van 200 malacom és a szomszédnak van 20000,akkor van különbség a 2%-ban is.Hülyeségekre elszórják a pénzt és felállítanak egy ellenségképet és addig hazudoznak amíg el nem hiszik.Az oktatás összeomlik az egészségüggyel.Most 10 milliárd Forintot elhasználtak arra,hogy a könnyűzenei ipart támogasságk.:D Ez nem kárpótolja a fanokat és senkinek nem lesz jó.Az EU,ami egy jó dolog egyébként agyon van szidva a propaganda által.Migránsok?Nincsenek!Ha meg vannak is ártatlanok.Nem minden arab terrorista.:D Olyan baromságokat hordanak össze róluk,amikről jobb nem beszélni.A sajtószabadságot szétverik.Volt egy portál,ami nem a kormány hülyeségét terjesztette,hogy az EU milyen rossz és most kormánykézbe került.Az ellenzék ezek ellen legalább fellép.Az ellenzék nagy pártjai szörnyűek:MSZP,DK,Jobbik stb. A Momentum és az LMP érdekes.Ők már akarnak valami értelmeset tenni és valamit sejtenek,hogy mia jó,de gyengék és rosszul akarják megvalósítani a dolgokat és néha lehetetlent is akarnak.Amit viszont az államtól elvár az ellenzék,az jogos.Kétfarkú Kutyapárt?Hát,ez szándékosan arra lett lérte hozva,hogy kiparodizálja a szörnyűbbnél szörnyűbb politikai helyzeteket amik Magyarországon zajlank.Nagyon apró pártok?Na,ezek vagy viccpártok vagy amikről tudok szörnyűek.Lásd:Rendpárt Az öreg,aki vezeti a Rend Pártot egy iszonyat gonosz embera,akit valami Sátán szállt vagy Sztálin lelke és most vissza akarja hozni a kommunista diktatúrát.Mi Hazánk?Na,ezek is ha hatalomra kerülnek,kifogják építeni a diktatúrát.Rasszisták meg nacionalista gonosz emberek.Magyarországon,ami most van,az,úgy néz ki,hogy az ellenzék küzd a szabaságért amit a kormány elnyom.Iskolaőrség?Na,ez is egy gonoszság. A USE gondolata egy érdekes dolog.Jó dolog lenne részben,mert nagyon jó körülményeket lehetne teremteni az embereknek,de sok sebből vérzik.Én nem támogatom,mert én híve vagyok annak,hogy én kiakarom fejezni,hogy magyar vagyok.Viszont,ha valaki megoldja úgy,hogy a kettő összeférjen és ne keltkezzen valami szörnyű én ebben benne vagyok.Viszont valószínű lenne,hogy gyorsan összeomlana,mert az emberek nem akarnának elválni országuk nevétől a térképen.SZU és USE?Ezt a kettőt hasonlítani hülyeség.A SZU gonosz volt és elnyomó,amit gonosz emberek vezettek.Az USE egy óriási ország lenne,de amíg jó kezekben van,addig jó.Egy rohadt erős ország lenne.Gazdaságilag szinte a legjobb,hadereileg is,az emberek csodás körülmények között élnének,felzárkóznának az elmaradott régiók,mint Magyarország.Én,azt gyűlölöm amikor valaki,anniyra hazugul beszél,mint a Fidesz képviselők.Ennél nagyobb képmutatókat,mint ők,nem láttam.Dobrev Klára is szörnyű-álszent.Az emberek egy jelentős része,úgy beszél,mint ők.Az emberek ugyanis pénzsóvárak,kérkedők,dicsekvők,irigyek,falánkok meg mittudomén mik.Aki ilyeneket tesz,az nem adja önmagát és nem is érti mit jelent az,hogy önmagamat adni.Ezek beveszik a hazugságokat,mert nem ismerik fel a képmutató beszédet.
2020. aug. 7. 21:56
 13/18 LazyJones ***** válasza:
100%

-program: megnézem, melyik mit hirdet fontosnak, milyen terveik vagy céljaik vannak

-aktivitás: választások között milyen programokat, akciókat szerveznek és visznek is végig, milyen események, döntések mellett vagy ellen foglalnak állást nyilvánosan

-kommunikáció: hogyan nyilatkoznak a prominens tagok a médiában vagy rendezvényeken

-konzekvencia: mennyire stabil és elkötelezett a párt ideológiája, mennyire képes alkalmazkodni a körülményekhez, vagy másokhoz

Ezeket összeszedem, mérlegelem, pozitívumokat és negatívumokat egyaránt, és a legjobban teljesítő kapja a szavazatomat.

2020. aug. 7. 22:17
 14/18 anonim ***** válasza:
69%

Ha tényleg érdekel válasz, leírom, hogy én ellenzékiként hogy látom.

-Az eleve nagy törésvonal az ellenzékben, hogy "régi" vagy "új" pártok. Ne feledd, hogy az LMP-t meg Jobbikot is Gyurcsány ÉS Orbán elutasítása szülte meg. Más kérdés, hogy az erőviszonyok és az egyfordulóssá tett választási rendszer miatt vagy összefognak a DK-val, vagy örökké Fidesz 2/3 lesz.

-Az "új" pártokon belül is azért szerintem elég világos a különbség a Jobbik, LMP és Momentum között, hogy melyik párt milyen réteget céloz meg. (Vagy hát LMP már alig létezik.) Nekem minden jobbikos ismerősöm a Fideszben csalódott konzervatív például, és főleg vidékiek. A Momentum szavaózi a Jobbik szavazóinál általában fiatalabbak, nagyobb településeken laknak, és liberálisabbak.

-Meg még ami nagy különbség, hogy a legtöbb ellenzéki "legkisebb rossz" elve alapján választ, amíg a fideszesek azért eléggé szokták szeretni a Fideszt. Az ellenzékben a DK-nak van csak egy népes lelkes keménymagja, aki kifejezetten Gyurcsány mellett áll.

2020. aug. 7. 22:27
 15/18 anonim ***** válasza:
46%
Nekem könnyű a választás, mivel magyar vagyok és ellenzéki, így csak a Mi Hazánk jöhet szóba.
2020. aug. 8. 07:46
 16/18 anonim ***** válasza:
53%

#8 már elmondták program alapján. Igaz alapján hogy milyen emberek vannak a pártvezetésben. Én például a Gyurcsány féléket kizárom. A "bizonyítottak"-at is, és az MSZMP pozitívakat is.

Úgyhogy MKKP, esetleg jobbik, vagy ha esélytelen, akkor akinek a legnagyobb esélye van a narancskomcsik ellen.

2020. aug. 8. 09:07
 17/18 anonim ***** válasza:
31%
Elsősorban program alapján és annak realitása alapján. Emellett néha-néha olvasgatok a párt(ok)(mármint amely(ek) érdekel(nek)) média felületein. Ezekből az információkból tökéletesen lehet következtetni, hogy a Momentum tökéletesen alkalmatlan egy ország vezetésére, többek között azért, mert fogalmuk sincs mi zajlik az országban, főleg a cigányság kérdésével, másrészt az idegesítően túltolt lmbtq-s hülyeségeik miatt. Egyszer talán felnőnek, de ez még évek kérdése. A DK meg.. Mindenki ismeri a 2004-2009 közötti sztorit és épeszű ember nem szavaz rá, emellett ez az egyesült európai államok is bődületesen nagy hülyeség, nem beszélve a "nyugati fizetések" címszavukról(alapvetően tök jó lenne, csak ha mesterségesen tornáznál fel a fizetést, akkor az árakat is emelnék a termelők, mert meg is termelni azt a fizetést). Az LMP, Jobbik szépen felemésztette magát(pontosabban karizmatikus vezető hiányában nem tudnak érvényesülni), az MSZP pedig már rég egy alig létező párt lett. Az MKKP aranyos, amíg nem gondolják komolyan, "viccpártnak" jópofák, de enyhén szólva is túlzás az, hogy indulnak a választáson.
2020. aug. 8. 16:15
 18/18 anonim ***** válasza:
31%

"Meg még ami nagy különbség, hogy a legtöbb ellenzéki "legkisebb rossz" elve alapján választ, amíg a fideszesek azért eléggé szokták szeretni a Fideszt"

Ezzel egyáltalán nem értek egyet. Részemről én sokkal többször tapasztaltam azt, hogy az ellenzékiek azok, akiknek "mindegy, csak ne Orbán".. namármost ez eleve nagyon sok kérdést vet fel, főleg mentális egészség szinten. Ellenben azok, akik a Fideszre szavaznak, azok azért szavaznak rá, mert:

1.) Nem olyan rossz, mint amilyennek próbálják beállítani(főleg az ellenzékhez viszonyítva);

2.) Inkább a Fidesz, mint ilyen tehetségtelen töketlenek, akik nagyobb nyomorba taszítanák az országot.

Nyilván akinek nem kell Orbán, és Gyurcsánytól is mentené az országot, annak ott a MHM, amivel az a baj, hogy mint egyetlen valódi ellenzéki párt, a többiektől kapják az ívet(azaz ugyanúgy uszítanak, mint a Fidesz, sőt..), hogy "kis fidesz" etcetc... és sajnos elég sokan ezt be is kajálják.

2020. aug. 8. 16:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!