Ez e két eszmeiség hogyan fér össze a Fidesz szerint?
"Nem állítottam, hogy nem létezik rasszizmus Magyarországon."
Én se feltételeztem, hogy ezt állítottad volna, csak kifejtettem, hogy ezekre a rasszista érzelmekre a fidesz aktívan rájátszott.
"Az okai nyilván komblexebbek minthogy egy bűnbakra lehetne hárítani"
Nem is akarom ezért a fideszt hibáztatni, ellenben el kell ismerjük nem is segítik megoldani ezt a problémát.
"Ettől függetlenül a fidesz nem rasszista vagy idegen gyülőlő, ahogy a példáidból is latható."
A példáim biztos nem azt bizonyítják, hogy a fidesz NEM rasszista, vagy idegengyűlölő. Szerintem egyszerűen pragmatikusak, amiért cserébe alap erkölcsi értékeket is megsértenek, ennyi.
"Azt viszont józan paraszti ésszel belátható, hogy egy menekült vállság kezelése nem úgy működik, hogy bárki kérdezés nélkül ránk rughatja az ajtót."
Nem is, de távolról sem érintettem ezt a témát. Én csak a kommunikációt és az amögött rejlő eszmeiséget és szociológiai következményeket/tényezőket firtattam.
"Nem is akarom ezért a fideszt hibáztatni, ellenben el kell ismerjük nem is segítik megoldani ezt a problémát."
Szórakoztatod magad? Tradíciót megváltoztatni egyik párt se bír. Rákosiék elég keményen fölléptek a vallás és képviselőik ellen, mégsem bírták megakadályozni a misék megtartását. A templomok ilyen alkalmakkor tömve voltak, erről egy halom fotót lehet találni a fortepan.hu-n.
Ilyen hagyomány az idegenellenesség is. Eredete a történelmi múltban. Talán mert nem voltak kellemes tapasztalatok, amiket elmeséltek a gyerekeknek, akik ma nagypapák, v. dédpapák.
"Szórakoztatod magad? Tradíciót megváltoztatni egyik párt se bír."
Biztos kényelmes ez a felfogás, de szerintem amennyi energiát beleölnek egyes pártok a provokációba, legalább annyit lehetne az értékközvetítésbe is fektetni.
"Rákosiék elég keményen fölléptek a vallás és képviselőik ellen, mégsem bírták megakadályozni a misék megtartását."
Nem is, de azt elég lazán elérték, hogy ateista ország legyünk, aminek annyi köze van a kereszténységhez, amennyi az még csak épphogy rajtunk ragadt a történelmünkből.
Egyébként sem állítottam, hogy egyszemélyben a fidesznek kéne ezt megoldania, de azt egy valid kritikának tartom, hogy meg se próbálták soha.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!