Örültök a bicikli sávnak?
Igen.
Karigeri így hamar megy majd alevss e.
Mivel egyes új sávok a parkolósáv helyén vannak, dugót nem okoznak.
Azzal van gond, ha a biciklisávot a járdára festik fel, mint sok helyen, ott keverednek a gyalogosok és a biciklisek, vagy ha egy forgalmas útból vesznek el a sáv számára.
Sok új, aszfaltozott biciklisávot építhetnének a főutakkal párhuzamosan, hogy a városokból is ki lehessen menni. Néhol már van ilyen, de olyan átgondolatlan ezek útvezetése, hogy az út két oldala között kell oszcillálni már néhány kilométeren belül is.
A bicikliút egy hatalmas b'romság. Ezt kb 15 éves biciklis múlttal mondom.
A bicikliút például elkanyarodik jobbra, én pedig megyek tovább a dolgomra egyenesen. a legnagyobb hülyeség amikor párhuzamos a gyalogos járdával. A gyalogosok rendszeresen járdának használják. Nekem mint biciklisnek pedig jogom van legfeljebb 40 Km/h sebességgel haladni, amire gond nélkül képes is vagyok. Inkább maradok az úttesten, mert biztos hogy csak idő kérdése lenne hogy mikor gázolok el valakit!
A biciklisávok jók...ha jó helyen vannak.
Pont ugyanúgy, ahogy parkolókat sem kellene felfesteni a járdára, nem kellene elvenni az alapból túlterhelt utakból sávokat. Meg nem ilyen módon, hogy egyik percben még van sáv, másikban már közös vagy meg is szűnik.
Biciklis-gyalogos sávok is életveszélyesek, lásd rakpart környéke ahol 30-40-el tekernek el melletted a bringások. De körúton és társain meg teljes káosz.
Illetve hozzá tenném, ha már záróvonal, akkor k.jó lenne, ha a biciklisek is betartanák ezt és nem rongyolnának ki a kocsik elé mert ők éppen előzik a lassabb biciklist.
Nem lehet erre röviden válaszolni.
Sokat tekerek, nagyon sok éve már és nagyon nem bírom Karácsonyt. Nem tudok bringásként és politikailag sem elfogult lenni, mert a kettő ütné egymást. :)
De kezdjük azzal, hogy nekem semmi szükségem sincs bringasávokra. Elvben már többször megkerültem a Földet bringával és autóval is majdnem balesetmentesen, tehát nagyon semmi okom félni a forgalomban, mint a 4-es hozzászólónak.
Majdnem balesetmentesen = autónál álló helyzetben jöttek belém és bringaúton volt két esetem, ahol nem én voltam a hibás.
De gyerekkel nem tekertem volna a körúton korábban. Két okból nem: Túl sok impulzus, amit nem tud feldolgozni és nem tudja felvenni a forgalom ritmusát. Viszont ez most is ugyanúgy a belváros, ugyanúgy kell figyelni. Szükség van a KRESZ ismertére és a rutinra is. Na, ez nincs meg azokban, akiket a bringasáv csábít az utakra.
Én nyugodtabb voltam az autók között, mert nem kellett még a bringásokat is kerülgetni. Most bármikor előfordulhat, hogy hirtelen megáll, akit éppen utolértem. Vagy kitámasztj a bringáját a körúti bringasávban, mert éppen ott akar pihenni. Vagy egymás mellett megy a pár 15 km/h-val, hiszen ketten is elférnek a sávban és ugyan ki menni ennél gyorsabban?!
Mégis inkább a bringasávban mennék gyerekkel át a városon. A budai felső rakpartnál rosszabb úgysem lehet. :)
Másrészt tényleg többen tekernek, elértük a critical mass-t. Egyre több autós áll meg és enged át.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!