Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mit szóltok a hírklikk portál...

Mit szóltok a hírklikk portál legújabb hírhamisításához? Meddig mennek még el a balliberálisok?

Figyelt kérdés

Reggel megjelentettek egy cikket "Orbán: bocsánat, Magyarország, bocsánat, magyarok!" címmel, amiben egy miniszterelnökkel készített interjút írnak le. Majd a végén ezzel zárták: "Az interjú elkészült, amint adásba kerül, értesítjük olvasóinkat."

A valóság az, hogy ez egy hazugság, semmiféle interjút nem készítettek és a miniszterelnök még csak hasonlókat sem mondott senkinek. A cikkben egy szó sem szerepelt arról, hogy ez nem egy valós interjú szövege lenne, ami kifejezetten fontos főleg, mivel sokan csak a címét olvassák el az írásoknak és ha bele is néznek, nem ellenőrzik annak valóságtartalmát.

Amikor a hírhamisításról az origó írt, akkor tettek egy megjegyzést a cikk végére: "Egy üzenet azoknak, akik netán nem értik a fenti szatírát (lásd Origo): "Akinek humora van, az mindent tud(hat), akinek humora nincs, az mindenre képes." Peterdi Pál"

[link]

Szerintetek ez megengedhető egy hírportáltól? Mit akartak elérni vele? Talán ezzel szerették volna megtámogatni a dk-s politikusok hazugságait?

2020. júl. 23. 15:18
1 2 3 4
 31/37 A kérdező kommentje:

#30 Ezt most nem értem. ÉN kiírok egy kérdést HÍRHAMISÍTÁSRÓL, és nem hiszed el, hogy számítok arra, hogy megváltoztatják az írás szövegét, MIUTÁN MÁR MEGTETTÉK addigra, mire én kiírtam róla a kérdést?

A reggeli megjelenéshez képest délelőttre már betettek egy keretes megjegyzést - és ezt ők maguk is elismerték. Azt hiszed hogy akkor nem volt előre várható, hogy a botrány miatt ismét belenyúlnak? Komolyan azt képes vagy helyette elhinni, hogy bemásolom a cikk szövegét, igazolva hogy mi volt a probléma, de kivettem belőle azt az egyetlen megjegyzést, ami éppen üti ami a kérdésben van? Nálatok ezt így szokták csinálni?

Az nem jut eszedbe, hogyha ez a képzelt riport szöveg ott lett volna már reggel a cikk szövegében, akkor nem is lehetett volna belőle botrány és nem is kellett volna délelőtt a keretes írással kiegészíteniük?

2020. júl. 24. 09:20
 32/37 Micimacko67 ***** válasza:
85%
Kérdező, légy szíves magyarázd már el nekem értetlen mackónak, hogy ebben az írásban mi a hírhamisítás?
2020. júl. 24. 09:25
 33/37 anonim ***** válasza:
81%
Én nem gondolok semmit az ügyről, tanultam értő olvasást, mindenféle cikkben elhelyezett külön jelzés nélkül is leesett, hogy ez nem egy igazi interjú. Főleg, hogy mutass már olyan interjút, amit Orbán baloldali médiumnak adott az elmúlt 10 évben. Ha pedig botrány van belőle és nem csak felkapják 1 napra, hogy hergeljenek a baloldali média ellen, meg csökkentsék a nyomást az Index miatt, akkor lehet rendőrségre menni, aztán ők majd kikérik a szerveradatokat és kiderül az igazság. Állítani bármit lehet, mindenki a jelenlegi állapotát látja a cikknek, bizonyítani meg nem tudod, hogy korábban nem így nézett ki. És ismétlem, ha nem lett volna benne jelzés, akkor is nyilvánvaló elég sok okból, amiből az egyik, az értő olvasás maximum középiskolai kompetencia.
2020. júl. 24. 09:25
 34/37 A kérdező kommentje:

#32 Segítek.

Megjelentettek egy HÍRportálon egy írást azzal a címmel, hogy ez a magyar miniszterelnökkel készített interjú, azzal befejezve, hogy az interjú hamarosan adásba is fog kerülni.

Az írás tartalma azonban teljességgel kitaláció, nem volt interjú és a miniszterelnök egy szót sem mondott belőle.

A cikket UTÓLAG toldották meg - amikor már botrány lett belőle, hogy hazudnak - először egy keretes megjegyzéssel, ami utal arra hogy ez csak egy szatíra lett volna, majd még később, amikor még úgy látszik ők sem találták ezt elegendőnek, akkor be is írták a szövegbe, hogy képzelt riport. UTÓLAG, a reggeli megjelenést követően késő délután.

2020. júl. 24. 10:04
 35/37 Micimacko67 ***** válasza:

Ok, ezt értem...

Csak azokat sajnalom, akiknek az első mindat elolvasása után nem esett le a tantusz...

2020. júl. 24. 10:17
 36/37 Micimacko67 ***** válasza:

Csak egy érdekes párhuzam jutott az eszembe...a jobbosok reakciójáról...

Az nem meglepő ha az Origo hüülye...ez a dolguk...

De látom, hogy az átlag jobbosok értelmi színvonala is kb a 30-as évek (múlt század) amerikai szintjén rekedt meg, amikor egy rádiójátékról elhitték, hogy valóban megtámadták a földönkívüliek a földet...

2020. júl. 24. 11:02
 37/37 anonim ***** válasza:
botrany maximum a te alomvilagodban lett belole
2020. júl. 24. 12:37
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!