Miért baj az, hogy a kormány családi értékrendet képvisel?
Senki nem mondta, hogy a gyerekeseknek élni sem kéne lol.
Te beképzelted magadnak ezt az elméletet, mert belefutottál 1-2 arrogáns szinglibe, akit zavarta a gyerekvisongás vasárnap délben, és elkönyvelted magadban, hogy akinek nincs gyereke, az nemzetbomlasztó. LOL
" Mert én családcentrikus vagyok és nem értem miért utálják a családosokat a szinglik? Ébresztő!"
Szánalmasan ostoba vagy.
Te vagy aki gyűlölködik, te háborogsz mások élete miatt. A szingliket nem érdekli hogy te hány gyereket vállalsz, nem ítélkeznek feletted a családi állapotod miatt.
Igen ébresztő. Neked és a hozzád hasonló korlátolt gyűlölködőknek kéne már felébredni, akik csak azzal tudják magukat meghatározni, hogy kikkel állnak szemben.
Akinek teljes értékes élete van, az nem szorul rá arra, amire te is, hogy mások életével foglalkozzon.
" az, aki - fent írta is - xarik a nemzetre "
Látom még mindig nem megy a szövegértés. Pedig ezt már 70-es IQ-val is meg lehetne érteni. Nem azt írta hogy "xarik" a nemzetre, hanem azt, hogy a gyerekvállalásnál nem szempont nála a nemzet. Mint ahogy, teszem hozzá, egyetlen normális embernél sem.
37-es, de, valóban azt írtam, hogy letojom a nemzetet. Csak még mielőtt ez a kis görcs pattogni kezd.
És igen, LE IS SZROM, mert nekem ne írja elő semmilyen “nemzet”, hogy szaporodjak. Szabad világban élünk ugyanis, nem diktatúrában.
Egyébként köszönöm, hogy kiálltál, nem kötekedni akartam veled, csak ez a gyökér úgyis azzal jött volna, hogy de hát én azt írtam, hogy “letojom”. Így is van. Vállalom.
Alapvetően úgy gondolom, hogy mindenki éljen úgy, ahogy ő szeretne. Mivel csak egy életünk van, ezért az a legfontosabb, hogy az adott személy boldog legyen.
Egy értelmes ember csak akkor alapít családot, ha ő és a párja ezt szeretnék. Nem azért, mert az anyuka unokára vágyik. Nem azért, mert az államnak új adófizetők kellenek. Aki elvárásból vállal gyereket az egyrészt felelőtlen, másrészt felkészületlen és ez a kettő önmagukban ki kéne hogy zárják a gyerekvállalást.
Már kamaszként tudtam, hogy szeretnék családot, ahogyan azt is, hogy ez biztosan nem Magyarországon fog megtörténni. Nem fogok gyereket szülni egy olyan országba, ahol minden szempontból nehézségekbe fog ütközni a rossz vezetés miatt és nem fogom kitenni a pocsék oktatásnak. Tavaly jöttem ki egyetemre és nincs az a pénz, amiért visszaköltözzek Magyarországra - mondom ezt úgy, hogy az én családom még viszonylag jómódú, így az említett nehézségek nem igazán érintettek minket.
Azt, hogy tőlem elvárnák, hogy gyereket szüljek elmondhatatlanul undorítónak tartom. Szeretnék gyereket (vagyis inkább kettőt, gyereknek gyerek a párja), de ebbe csak a nőnek és a párjának van beleszólása senki másnak. A kormány nem tudja, hogy én és a párom hogy állunk anyagilag, mert a megfelelő háttér nélkül felelőtlenség gyereket vállalni. A kormány nem tudja, hogy én és a párom szellemileg, érzelmileg vagyunk-e olyan szinten, hogy fel tudjunk-e nevelni egy gyereket. Látatlanul ne szóljanak bele senki magánéletébe, mert a gyerek az életben az egyik legnagyobb felelősség, amit vállalhatsz.
Se azzal sincs probléma, ha valaki szingli (inkább legyen boldog egyedül, minthogy kényszerből összejöjjön valakivel) és azzal sincs, ha valaki(k) nem vállalnak gyereket. Miért vállaljanak egy életre szóló felelősséget, ha nem szeretnék? Valaki alkalmatlan a gyerekvállalásra és tudja is ezt magáról. Vagy nem tud valamilyen szinten neki jó környezetet biztosítani (legyen az a szegénység, vagy hogy nem tudna elég időt eltölteni vele), ami egy sérült gyereket eredményezne, vagy egyszerűen nem szeretne, mert az életben ő mással és máshogy találta meg a boldogságát, és ezzel semmi probléma nincs. Csak olyannak kéne gyereket vállalnia, aki szeretne és minden szempontból készen áll rá.
Egyik szemponttal sincs baj, amíg nem próbálja azt másra erőltetni, és sajnos te és sokan mások ezt nem értik meg.
Emiatt nemzetbomlasztó vagy családutáló, ne adj' isten hazaáruló? Rendben, egyenes háttal vállalom, mert inkább vállalom ezeket a megnevezéseket (legyenek bármennyire egyoldalúak és ostobák), mintsem hogy olyan életet éljek, amilyen nem okoznak boldogságot.
20/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!