Ezen az őszön is lesz balhé?
Mellesleg a "magadfajta öreg kommunista" jelző igencsak célt tévesztett. Mindig is a liberális eszméket tartottam pozitívnak. De valószínűleg Te úgyis csak kategóriákban tudsz gondolkodni.
Pedro
ma 11:35
Ha valaki liberális, akkor minimum tudja, mi az a többpártrendszer. De még többet is kell tudnia, mert ugye aki liberális, az meliorista, individualista, univerzalista és egalitariánus. Sok-sok bonyi szó, még bonyibbak a többpártrendszernél is. Szóval maradj csak meg öreg komcsinak, az egyszerűbb. Sóhajtozz, hogy bezzeg '75-ben, amikor Angyalföldön Szakasitsra lehetett szavazni, akkor volt igazi demokrácia :))))
Párszor már megkérdeztem egyéb helyeken most itt is megkérdezem: Egyáltalán tudod, mi az a liberalizmus, vagy csak divatból szidod?
"A liberalizmus, más néven szabadelvűség, gondolatok széles spektrumán alapuló eszmerendszer, amelyek közös vonása, hogy az egyén szabadságát jelölik meg, mint legfontosabb politikai célt. Gyökerei a XVII.-XVIII. század-ra, a felvilágosodásba nyúlnak vissza. Olyan korábbi alapvető elveket tagadott meg, mint az uralkodók isteni felhatalmazása, az öröklött kiváltságok, államvallás és protekcionizmus." (Wikipédia)
A liberalizmus lényege, hogy mindent szabad, amivel másoknak nem ártasz. Beletartozik a szólás-, gyülekezési-, sajtó- és véleménynyilvánítási szabadság, a munkához való jog, stb... Hát igen, van olyan is, aki szerint ez mind negatívum...
"aki liberális, az meliorista, individualista, univerzalista és egalitariánus"
- HEHEHEHE... Nem. Aki liberális, az liberális. A többit meg te szeretnéd bele magyarázni.
"Mr. Liberális látom nem bírja felfogni, hogy ha megválasztanak egy pártot akkor az irányít 4 évig..."
- Bocsika, NEM én vonultam a Parlament elé, hogy ki mikor monnyonle... És most se én tépem a számat.
"Sóhajtozz, hogy bezzeg '75-ben, amikor Angyalföldön Szakasitsra lehetett szavazni, akkor volt igazi demokrácia :))))"
- Hát a történelem tudásoddal is némi baj van...
De látom, Ti annyira demokraták vagytok, hogy akinek más a véleménye az már csak "magadfajta öreg kommunista" lehet. Ez az igazi demokrácia, HAJRÁ!!!
Pedro
Pedro te siránkozol itt a fene nagy diktatúra miatt. A kérdésfeltevővel együtt egyáltalán tudjátok, hogy mi az? Mert ez baromira nem olyan. Na ez egy igazi diktatúra: [link]
ez nagyon-nagyon-nagyon messze van ettől.
"Ember Te milyen "diktatúráról" beszélsz?"
- Például olyanról, amelyben az Alkotmánybíróság hoz egy olyan határozatot, amely nem tetszik a hatalmon lévőknek, akkor ahelyett hogy követnék az Alkotmányban foglaltakat, inkább megváltoztatják azt. Tudod, EZT hívják úgy, hogy ÖNKÉNYURALOM. Mostanában a Fidesz már a parlamentáris demokrácia LÁTSZATÁT sem igazán akarja fenntartani...
Pedro
"Mostanában a Fidesz már a parlamentáris demokrácia LÁTSZATÁT sem igazán akarja fenntartani"
Nincs parlament?
Nem lesz választás 2014-ben?
Megszűnt a szólásszabadság, betiltották az ellenzéki pártokat?
Ezeket jelentené ugyanis, ha felszámolnák a demokráciát. Amíg nem így van, addig a rémüldözésed és hazudozásod elég szánalmas, kicsi pedrócska.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!