Uber Airbnb Mi a baj ezekkel itthon?
Ubert el lehetenítették itthon
Airbnb-t pedig a szabályozást az önkormányzatok kezébe adják.
Miért?
Idén nem,de az elmúlt néhány évben elég sokat utaztam,nyaraltam európában
( nyugat európában)
Ezek kinnt műkődő jó dolgok.
Leszálsz a gépről hívsz egy Ubert ami elvisz a szállásodig
( olcsóbb mint a taxi)
A szállást Airbnb választod ki otthonos kis lakások/házak közül tudsz válogatni.1-2 éjszakára tökéletesek és olcsóbb mintha hotelba mennél.
Szóval én nem értem,hogy ezekkel itthon mi volt a baj?
Pár hónapja volt riport arról, hogy komplett belvárosi házakat felvásároltak befektetők, és üzemeltetnek AirBNB-ben. Tehát gyakorlatilag egy szálloda... DE! Se recepció, se ÁNTSZ-engedély, se semmi olyan előírás nem vonatkozik így rájuk, amit egy hasonló szobaszámmal működő szállodának napi szinten többszázezres kiadás!
Vissza kéne térni a "gyökerekhez", amiből ez az egész kiindult: nevezetesen, hogy az időlegesen üresen lévő szobádat/lakásodat a távolléted idejére kiadod fizetővendégnek.
Ez volt az alapkoncepció.
"DE! Se recepció, se ÁNTSZ-engedély, se semmi olyan előírás nem vonatkozik így rájuk":
Ezeket a szabályokat eleve azért hozatták a nagy szállodák, hogy ellehetetlenítség a feltörekvő konkurenciát. Ez az iparág is túl van szabályozva, ahogy kb az összes többi is(autóipar pl).
Az hogy szabad verseny magyarok pedig kádáristák, főleg a kormányuk, nem bírják az ilyet.
Akik a szabályozottság-nemszabályozottságoz hozzák fel: a magyar állami szabályok általában az idiótaság, és a kontroll miatt vannak.
Nem kéne annyira szabályozni... akkor majd a piac eldönti ki a jobb, úgy is kihullik a férgese.
Az állami szabályokra a szolgáltatóknak, és az igénybevevőonek is általában annyira van szüksége, mint egy púpra a hátán...
15
Azt is tegyük hozzá, hogy az ÁNTSZ engedélyeket konkrétan megveszik mindenhol, az ellenőrzéseket is vesztegetéssel oldják meg. Az airbnb-nél, meg küldesz pár fotót a supportnak, egyből letiltják a szállásadót téged meg befizetnek egy szállodába.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!