Uber Airbnb Mi a baj ezekkel itthon?
Ubert el lehetenítették itthon
Airbnb-t pedig a szabályozást az önkormányzatok kezébe adják.
Miért?
Idén nem,de az elmúlt néhány évben elég sokat utaztam,nyaraltam európában
( nyugat európában)
Ezek kinnt műkődő jó dolgok.
Leszálsz a gépről hívsz egy Ubert ami elvisz a szállásodig
( olcsóbb mint a taxi)
A szállást Airbnb választod ki otthonos kis lakások/házak közül tudsz válogatni.1-2 éjszakára tökéletesek és olcsóbb mintha hotelba mennél.
Szóval én nem értem,hogy ezekkel itthon mi volt a baj?
Szerencsére nálunk fellépnek velük szemben, az Uber egy legalizált rabszolga munka, a szegényke további kizsákmányolása, hagy ne magyarázzam, hogy az Uber sofőrök, mennyire "jól keresnek" a dolgon. nem is szólva arról, hogy egy taxisnak ez a hivatása, ebben él, ezt csinálja akár évtizedek óta egy arra a alkalmas kocsival. Az, hogy most egy 55 éves volt betanított munkás a rozzant 28 éves Suzukijával beáll uberkedni, hagy ne hasonlítsuk már hozzá.
Az Airbnb pedig teljesen szétveri a bérlakáspiacot, egy rakás lakás hever üresen, mert várja a turistákat, miközben azt lehetne bérlakásként használni, és igenis a gazdaságnak nagyobb szüksége van könnyen költözni tudó munkaerőre, mint arra, hogy egy hónapban pár napot itt töltsön néhány turista.
Akkor miért szól bele ebbe a kormány?
Ha szabadpiac van
( versenypiac)
Annak tudtommal az a lényege,hogy a szolgáltatók Uber-Taxi,Airbnb-Hotel
Versenyezzenek egymással a fogyasztókért
És majd a fogyasztó, jelen esetben én döntök,hogy melyiket veszem igénybe.
Szerintem hiba,ha ebbe a politika beleszól.
3#válaszóló
"Az, hogy most egy 55 éves volt betanított munkás a rozzant 28 éves Suzukijával beáll uberkedni, hagy ne hasonlítsuk már hozzá".
Ugye tudod,hogy 21. Században az internet korában az Uber-nél lehet a sofőrt
pontozni/ értékelni
Megteheti ezt nyílván 1-2 alkalommal,de úgy lepontozzák,hogy többet senki nem akar vele menni.
A taxisok pedig a túristát ott húzzák le ahol tudják.
Amikor túristaként felutaztam Pestre, ne tudd meg hányszor lehúzták a taxisok.
Más országokban, más nagyvárosokban is korlátozzák.
Nálunk a 120 nap miatt megy a hiszti, holott pl. Berlinben max. évi 90 nap a korlát.
Ezek a 21. század szolgáltatásai. Igen, az Uber is, Az airbnb is.
Sajnos az átlag magyar mentálisan megrekedt a 19. században. Nem érti, miért is jó neki a szabad verseny. Ráadásul ahol a miniszterelnök egy tolvaj gci gazember, a polgár meg ostoba, ott mit vársz valójában???
A teljesen szabad versenyt azok erőltetik, aki versenyelőnyben vannak. Magyarán tudják, hogy kicsinálják a konkurenciát.
Akkor lenne szabad verseny, ha mindenkire ugyanazok a szabályok vonatkoznának. De az Uber és az airbnb sikere éppen annak köszönhető, hogy megkerültek bizonyos szabályokat.
Én csak akkor segítettem volna a taxisoknak, ha átvesznek pár dolgot az Ubertől. Tehát szolgáltatás szintjén felveszik velük a versenyt.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!