A DK és szatelitpártjai miért nem fogják fel, hogy változik a szélmozgáz, s a Tisza a legerősebb ellenzéki párt?
Belpesti libsi vagyok, aki világéletében baloldali volt, általában a Momentumra szavaztam, mert nekem a DK=Gyurcsány volt. Ugyanakkor felfogom, hogy Magyarország nem csak Budapestből áll, s a Tiszának tényleg van potenciálja vidéken is, az emberek tőlük, s nem az óellenzéktől várják a megváltást.
Ugyanakkor nem egy ellenzéki ismerősöm van, aki leragadt kb 2022-ben, meg van sértve mert pl a fővárosi közgyűlésven a Tisza nem szavaz meg kétes dolgokat, s rögtön elkezdenek fideszezni, meg hogy a Tisza=Fidesz. Kérdem én, hogy lesz így 2026-ban kormányváltás? Minden apróságon megsértődnek, csak mert a Tisza nem szavaz, tartózkodik, közben meg nem fordul a fejükben, hogy az óellenzéki pártok támogatottsága 10% alatt van. Valahogy nem tudom, el kellene ezt fogadni, s támogatni kellene a Tiszát vagy mit gondoltok?

Hát már ne haragudj, de a Tisza nagyon el van tévedve. Attól, hogy valaki erős, és hangos, még nem biztos, hogy igaza is van. Magyar habitusa és a Tisza habitusa pontosan megegyezik Orbánéval és a Fideszével csak kicsit vissza kellene tekinteni.
Hol a felelősség abban, hogy beadnak egy kidolgozatlan és törvénytelen javaslatot, és meg vannak sértődve, hogy leszavazzák azt?!
Persze megsértődni mindenkinek jogában áll, azzal még semmi gond nem is lenne: duzzogjanak, ha akarnak, de végezzék azt a munkát, amire felesküdtek, és ne legyenek olyanok, mint a Fidesz!
Hol a konstruktív vita? Én csak zsarolást látok:
"Nem csináltátok azt amit akarok? Akkor én se szavazom meg az alábbiakat! Ha legközelebb se csináljátok, amit akarok, akkor legközelebb se fogom megszavazni!"
Ez lenne a felelős magatartás?! Tisza nem más, mint FIDESZ 2. generációja!
És hogy miket nem szavaztak meg többek között?
* Hálózat alapítvány támogatása (lakásrezsi-támogatás)
* Fesztiválzenekar és más kulturális szervezetek támogatása
* Pesti Jurányi inkubációs ház
* BKV fizetési haladék NAV előtt, emiatt 1 milliárdot le is emelhet a NAV a Főváros számlájáról
* EIB hitel az M2 akadálymenetsítésre (!) és a kisföldalatti járműcseréjére
* Graphisoft, OTP és K&H bekapcsolódása a 100 klímasemleges város programba
* stratégiai ellenőrzési terv kötelező elfogadása
* közterületi hibabejelentő szolgáltatás elindítása
* hirtelen vízvételezés lehetősége veszélyhelyzet esetén
* tamponáfa csökkentésének kezdeményezése
* napelemeket lehessen az erkélyekre telepíteni
* kuratóriumok feltöltése
* felügyelő bizottságok feltöltése
* a város működéséhez szükséges közbeszerzések kiírása
Ezekkel vajon kiknek ártottak valójában?! A képviselőknek, pártoknak, vagy a budapestieknek?!
Ezzel a mentalitással kormányon kiknek ártanának? Szintén a magyaroknak.
Amikor a Tisza megerősödött, nagyon örültem, és reménykedtem, és elhatároztam, hogy rájuk szavazok. Azóta már többször bebizonyították, hogy milyenek is valójában. Gratulálok! A TISZA sok szavazatot nyert a Kutyapártnak!

Kérdező/ Igen, ugyanígy látom én is. Sok embernél még mindig nincs meg a főcél, a korrupt spindiktatúra leváltása. Másrészt nem fogják fel, hogy ehhez meg kell szólítani a Mihazánk-tól kezdve a Fidesz szavazókat is.
5/ Nem szabad azt mutatni, hogy mindenben együtt szavaz a régi ellenzékkel, (és egyébként se biztos, hogy mindennel egyet kell velük érteni...) különben egyből rácsap a propaganda. Nem tudom melyik országban éltetek eddig, hogy ez nem esik le. Ez egyszerű taktika, de amikor igazán fontos, akkor úgy is együtt szavaz velük. Lásd költségvetés elfogadása, maxi-dubai stb. Szerinted a tamponáfa csökkentése most a fontosabb vagy az hogy a 15 éve nyakunkon élősködő, korrupt, spindiktatúrát valaki leváltsa végre? Még egy ilyen lehetőségünk nem lesz, lehetünk Belorusz 2.0. Gondolkodj kicsit el ezen. A maffiakormány ellen igen, erősnek kell lenni és uralni kell a kommunikációs teret, amit Magyar tökéletesen meg is tesz. Máshogy esély se lenne, lásd az előző évek lagymatag ellenzéki próbálkozásait.

"Graphisoft, OTP és K&H bekapcsolódása a 100 klímasemleges város programba"
Ez érdekes, mert a Graphisoft tulajdonosa pénzzel támogatta a TISZA-pártot.

Én is követem a híreket, tudom, hogy hány százalékon áll a Kutyapárt. Azt hiszem a Tisza pont az ilyen akcióikkal lendíti át őket a küszöbön.
Egyetértek: nem szabad kétes ügyeket megszavazni, de azt, ami egyértelműen jó, és a város polgárainak érdekét szolgálja, még csak nem is pártok mutyiját, azt igenis kell. Talán túl kéne lépni a hatalmi mámoron, és a következmények nélküli állásponton, talán a közjót kéne szolgálni a pártérdek helyett, amihez több alázat szükséges. Nekem eddig csak azt bizonyították, hogy semmivel se jobbak a Fidesznél, és az a gyanúm, hogy csak generációs harc folyik a Fideszen tájékán, és Magyar a kiskamasz.
Érvekkel lehet cáfolni:
Pl. kezdve azzal, hogy konkrétan miért volt rossz a fenti előterjesztés, hogy nem szavazták meg ezeket?!
Vagy azt mondod, hogy ha jobb lábbal kelnek fel, a magyaristák, akkor megszavazzák, ha bal lábbal, akkor nem, "mert Gyurcsány"?!
Hahóóóóóó!!!!!
Ébresztő!!!!!
Ébredjetek fel, mert még néhány ilyen akció, és kiderül, hogy a magyaristák akármilyen erősek (MÉG), alkalmatlanok, és kipukkad a lufi, aztán marad a Fidesz!
Jelzem, hogy a budapesti szavazók jelentős része használja az agyát!
Persze lehet majd mindenki másra mutogatni, de most szólok, hogy az ilyen hülyeségeiknek köszönhetik.
Talán tetszettek volna a saját előterjesztésüket jól kidolgozni, akkor megfontolásra és még részemről is támogatható lett volna, de így én se szavaztam volna meg, (ha hatalmamban állt volna) a napirendre vételét, mert nem szerencsés felsőbbrendű jogszabállyal nem összhangban lévő rendelettervezetet napirendre tűzni.
A törvényekről meg nem Karácsony és a budapesti közgyűlés tehet, nem ők írják azt.
Hahó, szólj Magyarnak, és a csatlósainak, hogy nőjenek fel a vállalt feladathoz, mert nagyot fognak még bukni, ha így folytatják!
Én személy szerint örülnék, ha felnőnének hozzá, és valóban az ország érdekét kezdenék el végre szolgálni, de eddig nem sikerült.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!