Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A DK és szatelitpártjai miért...

A DK és szatelitpártjai miért nem fogják fel, hogy változik a szélmozgáz, s a Tisza a legerősebb ellenzéki párt?

Figyelt kérdés

Belpesti libsi vagyok, aki világéletében baloldali volt, általában a Momentumra szavaztam, mert nekem a DK=Gyurcsány volt. Ugyanakkor felfogom, hogy Magyarország nem csak Budapestből áll, s a Tiszának tényleg van potenciálja vidéken is, az emberek tőlük, s nem az óellenzéktől várják a megváltást.

Ugyanakkor nem egy ellenzéki ismerősöm van, aki leragadt kb 2022-ben, meg van sértve mert pl a fővárosi közgyűlésven a Tisza nem szavaz meg kétes dolgokat, s rögtön elkezdenek fideszezni, meg hogy a Tisza=Fidesz. Kérdem én, hogy lesz így 2026-ban kormányváltás? Minden apróságon megsértődnek, csak mert a Tisza nem szavaz, tartózkodik, közben meg nem fordul a fejükben, hogy az óellenzéki pártok támogatottsága 10% alatt van. Valahogy nem tudom, el kellene ezt fogadni, s támogatni kellene a Tiszát vagy mit gondoltok?

ma 00:47
 1/8 anonim ***** válasza:
35%
Ne haragudj de meg kell kérdeznem mi az a "szélmozgáz" valami emésztési rendellenesség? :)
ma 01:53
 2/8 anonim ***** válasza:
82%
De komolyra fordítva a szót - az óellenzék (jó ez a kifejezés) még nem jutott el oda, hogy legyen kormányváltás bármi áron. Még mindig csak úgy tudják elképzelni a Fidesz leváltását, ha ők teszik meg azt, vagy legalább is lényeges szerepük van benne.
ma 01:57
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Igazad van
ma 06:43
 4/8 BécsiFehér ***** válasza:
100%
"széljárás"
ma 07:53
 5/8 anonim ***** válasza:
40%

Hát már ne haragudj, de a Tisza nagyon el van tévedve. Attól, hogy valaki erős, és hangos, még nem biztos, hogy igaza is van. Magyar habitusa és a Tisza habitusa pontosan megegyezik Orbánéval és a Fideszével csak kicsit vissza kellene tekinteni.

Hol a felelősség abban, hogy beadnak egy kidolgozatlan és törvénytelen javaslatot, és meg vannak sértődve, hogy leszavazzák azt?!

Persze megsértődni mindenkinek jogában áll, azzal még semmi gond nem is lenne: duzzogjanak, ha akarnak, de végezzék azt a munkát, amire felesküdtek, és ne legyenek olyanok, mint a Fidesz!

Hol a konstruktív vita? Én csak zsarolást látok:

"Nem csináltátok azt amit akarok? Akkor én se szavazom meg az alábbiakat! Ha legközelebb se csináljátok, amit akarok, akkor legközelebb se fogom megszavazni!"

Ez lenne a felelős magatartás?! Tisza nem más, mint FIDESZ 2. generációja!

És hogy miket nem szavaztak meg többek között?

* Hálózat alapítvány támogatása (lakásrezsi-támogatás)

* Fesztiválzenekar és más kulturális szervezetek támogatása

* Pesti Jurányi inkubációs ház

* BKV fizetési haladék NAV előtt, emiatt 1 milliárdot le is emelhet a NAV a Főváros számlájáról

* EIB hitel az M2 akadálymenetsítésre (!) és a kisföldalatti járműcseréjére

* Graphisoft, OTP és K&H bekapcsolódása a 100 klímasemleges város programba

* stratégiai ellenőrzési terv kötelező elfogadása

* közterületi hibabejelentő szolgáltatás elindítása

* hirtelen vízvételezés lehetősége veszélyhelyzet esetén

* tamponáfa csökkentésének kezdeményezése

* napelemeket lehessen az erkélyekre telepíteni

* kuratóriumok feltöltése

* felügyelő bizottságok feltöltése

* a város működéséhez szükséges közbeszerzések kiírása

Ezekkel vajon kiknek ártottak valójában?! A képviselőknek, pártoknak, vagy a budapestieknek?!

Ezzel a mentalitással kormányon kiknek ártanának? Szintén a magyaroknak.

Amikor a Tisza megerősödött, nagyon örültem, és reménykedtem, és elhatároztam, hogy rájuk szavazok. Azóta már többször bebizonyították, hogy milyenek is valójában. Gratulálok! A TISZA sok szavazatot nyert a Kutyapártnak!

ma 08:58
 6/8 A kérdező kommentje:
Megnyugtatlak, a kutyák sosem lesznek kormányváltó erő, de jó eséllyel be sem jutnak majd a parlamentbe. :)
ma 09:23
 7/8 anonim ***** válasza:

Kérdező/ Igen, ugyanígy látom én is. Sok embernél még mindig nincs meg a főcél, a korrupt spindiktatúra leváltása. Másrészt nem fogják fel, hogy ehhez meg kell szólítani a Mihazánk-tól kezdve a Fidesz szavazókat is.

5/ Nem szabad azt mutatni, hogy mindenben együtt szavaz a régi ellenzékkel, (és egyébként se biztos, hogy mindennel egyet kell velük érteni...) különben egyből rácsap a propaganda. Nem tudom melyik országban éltetek eddig, hogy ez nem esik le. Ez egyszerű taktika, de amikor igazán fontos, akkor úgy is együtt szavaz velük. Lásd költségvetés elfogadása, maxi-dubai stb. Szerinted a tamponáfa csökkentése most a fontosabb vagy az hogy a 15 éve nyakunkon élősködő, korrupt, spindiktatúrát valaki leváltsa végre? Még egy ilyen lehetőségünk nem lesz, lehetünk Belorusz 2.0. Gondolkodj kicsit el ezen. A maffiakormány ellen igen, erősnek kell lenni és uralni kell a kommunikációs teret, amit Magyar tökéletesen meg is tesz. Máshogy esély se lenne, lásd az előző évek lagymatag ellenzéki próbálkozásait.

ma 11:19
 8/8 BécsiFehér ***** válasza:

"Graphisoft, OTP és K&H bekapcsolódása a 100 klímasemleges város programba"

Ez érdekes, mert a Graphisoft tulajdonosa pénzzel támogatta a TISZA-pártot.

ma 12:11

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!