A DK és szatelitpártjai miért nem fogják fel, hogy változik a szélmozgáz, s a Tisza a legerősebb ellenzéki párt?
Belpesti libsi vagyok, aki világéletében baloldali volt, általában a Momentumra szavaztam, mert nekem a DK=Gyurcsány volt. Ugyanakkor felfogom, hogy Magyarország nem csak Budapestből áll, s a Tiszának tényleg van potenciálja vidéken is, az emberek tőlük, s nem az óellenzéktől várják a megváltást.
Ugyanakkor nem egy ellenzéki ismerősöm van, aki leragadt kb 2022-ben, meg van sértve mert pl a fővárosi közgyűlésven a Tisza nem szavaz meg kétes dolgokat, s rögtön elkezdenek fideszezni, meg hogy a Tisza=Fidesz. Kérdem én, hogy lesz így 2026-ban kormányváltás? Minden apróságon megsértődnek, csak mert a Tisza nem szavaz, tartózkodik, közben meg nem fordul a fejükben, hogy az óellenzéki pártok támogatottsága 10% alatt van. Valahogy nem tudom, el kellene ezt fogadni, s támogatni kellene a Tiszát vagy mit gondoltok?
Hát már ne haragudj, de a Tisza nagyon el van tévedve. Attól, hogy valaki erős, és hangos, még nem biztos, hogy igaza is van. Magyar habitusa és a Tisza habitusa pontosan megegyezik Orbánéval és a Fideszével csak kicsit vissza kellene tekinteni.
Hol a felelősség abban, hogy beadnak egy kidolgozatlan és törvénytelen javaslatot, és meg vannak sértődve, hogy leszavazzák azt?!
Persze megsértődni mindenkinek jogában áll, azzal még semmi gond nem is lenne: duzzogjanak, ha akarnak, de végezzék azt a munkát, amire felesküdtek, és ne legyenek olyanok, mint a Fidesz!
Hol a konstruktív vita? Én csak zsarolást látok:
"Nem csináltátok azt amit akarok? Akkor én se szavazom meg az alábbiakat! Ha legközelebb se csináljátok, amit akarok, akkor legközelebb se fogom megszavazni!"
Ez lenne a felelős magatartás?! Tisza nem más, mint FIDESZ 2. generációja!
És hogy miket nem szavaztak meg többek között?
* Hálózat alapítvány támogatása (lakásrezsi-támogatás)
* Fesztiválzenekar és más kulturális szervezetek támogatása
* Pesti Jurányi inkubációs ház
* BKV fizetési haladék NAV előtt, emiatt 1 milliárdot le is emelhet a NAV a Főváros számlájáról
* EIB hitel az M2 akadálymenetsítésre (!) és a kisföldalatti járműcseréjére
* Graphisoft, OTP és K&H bekapcsolódása a 100 klímasemleges város programba
* stratégiai ellenőrzési terv kötelező elfogadása
* közterületi hibabejelentő szolgáltatás elindítása
* hirtelen vízvételezés lehetősége veszélyhelyzet esetén
* tamponáfa csökkentésének kezdeményezése
* napelemeket lehessen az erkélyekre telepíteni
* kuratóriumok feltöltése
* felügyelő bizottságok feltöltése
* a város működéséhez szükséges közbeszerzések kiírása
Ezekkel vajon kiknek ártottak valójában?! A képviselőknek, pártoknak, vagy a budapestieknek?!
Ezzel a mentalitással kormányon kiknek ártanának? Szintén a magyaroknak.
Amikor a Tisza megerősödött, nagyon örültem, és reménykedtem, és elhatároztam, hogy rájuk szavazok. Azóta már többször bebizonyították, hogy milyenek is valójában. Gratulálok! A TISZA sok szavazatot nyert a Kutyapártnak!
Kérdező/ Igen, ugyanígy látom én is. Sok embernél még mindig nincs meg a főcél, a korrupt spindiktatúra leváltása. Másrészt nem fogják fel, hogy ehhez meg kell szólítani a Mihazánk-tól kezdve a Fidesz szavazókat is.
5/ Nem szabad azt mutatni, hogy mindenben együtt szavaz a régi ellenzékkel, (és egyébként se biztos, hogy mindennel egyet kell velük érteni...) különben egyből rácsap a propaganda. Nem tudom melyik országban éltetek eddig, hogy ez nem esik le. Ez egyszerű taktika, de amikor igazán fontos, akkor úgy is együtt szavaz velük. Lásd költségvetés elfogadása, maxi-dubai stb. Szerinted a tamponáfa csökkentése most a fontosabb vagy az hogy a 15 éve nyakunkon élősködő, korrupt, spindiktatúrát valaki leváltsa végre? Még egy ilyen lehetőségünk nem lesz, lehetünk Belorusz 2.0. Gondolkodj kicsit el ezen. A maffiakormány ellen igen, erősnek kell lenni és uralni kell a kommunikációs teret, amit Magyar tökéletesen meg is tesz. Máshogy esély se lenne, lásd az előző évek lagymatag ellenzéki próbálkozásait.
"Graphisoft, OTP és K&H bekapcsolódása a 100 klímasemleges város programba"
Ez érdekes, mert a Graphisoft tulajdonosa pénzzel támogatta a TISZA-pártot.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!