Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért nem szorgalmazták eddig...

Miért nem szorgalmazták eddig a home officet miközben szinte csak előnye van? A koronavírus érezhetően növelni fogja a home office lehetőségeket?

Figyelt kérdés

Évek óta mondom, hogy a sínylődő vidéknek hatalmas löketet adna, ha a cégek ráállnának a home officera. Budapest túlzsúfolt, csak felső-középosztálytól lehet venni normális ingatlant. És emelett a környezetvédelemnek is jó lenne, mert annyi ingázó ember nagyon erőforrás igényes. A cégeknek nem kéne drágán irodát bérelnie és kevésbé mobilis szakemberek közül is válogathatnának, így megnőne annak esélye, hogy a megfelelő embert válasszák ki a munkára.

Az egyetlen hátrány, hogy a legtöbb embernek jót tesz a lelkének, ha személyesen ismeri a kollégákat és az otthoni környezetből kimozdul. Na bumm... ezt simán lehet orvosolni az élet egyéb területein.

Nem is kéne akkora befektetés ahhoz, hogy ehhez az eszközöket biztosítják, egyedül a szándék van hátra. Még sem lépték meg sohasem. Ha van valaki bennfentes HR-es itt, hogy látja, lesz érdemi változás a témában?

2020. jún. 25. 09:45
1 2 3 4 5 6
 31/59 anonim ***** válasza:
36%
Tipikus átlag magyar proli felfogás: otthon meresztem a se**em, de azért elvárom, hogy legalább nettó 300000-et ezért adjanak. Ahogy a 29-es leírta. A fizetéseket annak arányában fogják adni, hogy hol laksz. Ahogy a multiknál: Miért viszi ki az ADIDAS Ázsiába a gyárát? Mert olcsóbb a munkaerő, kevesebb fizetést kell adjon egy indiainak, mint mondjuk egy németnek Németországban.
2020. jún. 25. 12:05
 32/59 A kérdező kommentje:

#25 mondok egy példát... azzal függ össze, hogy vidéken van egy csodaszép házikóm, nagy kertem, gyümölcsössel, és ha ott lennék nagyon szívesen termeszteném magamnak a saját ételemet, állatot tartanék. De ehelyett egy panelgarzonban kell lakjak a megéhetés miatt Budapesten.

Azzal függ össze, hogy Budapesttől 220km-re származom és az idős nagyszüleim mellett szeretném meglátogatni minél gyakrabban, de mivel Budapesten vagyok ezért 3 hetente egyszer látom őket és nem tudok gondoskodni róluk.

Azzal függ össze, hogy Budapest zsúfolt és drága, a nagy népességszámnak köszönhetően és egy született budapestinek is több zöld terület, élőhely, frissebb levegő és a reggeli tömegnyomorban a villamoson több hely jutna, olcsóbban vehetnének ingatlant, ha mi vidékiek nem tömörülnénk ott.

Szeretném a gyermekkori barátaimat is látni, de szétszóródtunk a nagyvárosokban és egyéba országokban, ahol van munka.

Hát így függ össze az, életminőséggel. És ez nem csak az én sorsom.

2020. jún. 25. 12:13
 33/59 A kérdező kommentje:
#29 több munka lenne vidéken, az az összefüggés. Valahol olyan rossz a helyzet, hogy munkának is örülnek az emberek, nemhogy még szó essék a fizetésről.
2020. jún. 25. 12:15
 34/59 anonim ***** válasza:
26%
És ki akadályoz meg benne, hogy termezd a saját ételedet, legyenek állataid?
2020. jún. 25. 12:15
 35/59 A kérdező kommentje:
#30 még egyetlenegy érvet nem dobtál a közösben, de már hülyézel, dögözöl, kreténezel, a tipikus eszköztelen ember eszköze. Én felsorakoztattam a gondolataimat, érveimet. Már bocs, de itt megbukik a hitelességed, a kretén talán nem én vagyok.
2020. jún. 25. 12:17
 36/59 A kérdező kommentje:
#31 nem az a lényeg, hogy vidéken jobb legyen a bér, hanem hogy vidéken is legyen munka. Legalább odáig jussunk el, hogy legyen munkahely.
2020. jún. 25. 12:18
 37/59 A kérdező kommentje:
#34 a megélhetés. Mert ebből nem lehet megélni kisemberként, kell egy munkahely, ami itt nincs. De nem is ebből élnék meg, mert van másik szakmám, hanem hobbiként művelném.
2020. jún. 25. 12:19
 38/59 anonim ***** válasza:
77%
Ha szerinted ez olyan nagy bombasiker, akkor 15 évvel ezelőtt miért nem találták már ki?
2020. jún. 25. 12:22
 39/59 A kérdező kommentje:
#38 mert a világ nem úgy működik, hogy van valami jó és hasznos dolog és máról holnapra átállunk rá, beépítjük. Ha így lenne, akkor nem lennének olyan tudósok, művészek, akiknek csak a haláluk után ismerik el a munkáját.
2020. jún. 25. 12:27
 40/59 anonim ***** válasza:
31%

Most olyan speciális szakmád van, amivel csak Budapesten bírsz elhelyezkedni?

2020. jún. 25. 12:28
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!