Ha elküldenek a koronavírus miatt, milyen lehetőségeim vannak a munkaügyi központnál?
Azt olvastam valahol,( nem biztos forrás szerintem) hogy évvègèig adnak valamilyen támogatást, ha a vírus miatt vesztettem el a munkahelyem. Ha a munkáltató elém teszi a felmondást, akkor a közös megegyezést írjam alá inkább, vagy a sima azonnali hatályú elküldést? Nem igazán tudom, hogy melyik és miért érné meg jobban. Végkielégítés nem járna, mert a munkaviszonyom csak 1 éve tart a vállalatnál, de 3 éve a munkaviszonyom folyamatos.
22/F
Csak az egyoldalú rendes munkáltatói felmondást írd alá. Azonnalival csak nagyon indokolt esetben küldhet el, pl veszélyeztetted a munka társai, megtagadtad a munkát, szándékosan kárt okoztál... Stb.
A rendes munkáltatói felmondásnál megtehető, hogy eltekint a felmondási időtől, de ez nem egyenlő az azonnali hatályú felmondással.
Amúgy kapod 3 hónapra az álláskeresésit és annyi. Esetleg kiközvetítenek valahova, de erre most nagyon kicsi az esély.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!