Miért van, hogy autóval szinte bármit lehet, biciklivel meg szinte semmit?
A városon belül elmennék eg barátomhoz, 2 kilométer. mennék biciklivel, de nem lehet, mert nincs hol letenni. Óriási parkoló van a tömbház előtt, autóknak rengeteg hely, bicilinek semmi lehetőség. A lépcsőházban nem hagyhatom a biciklit, fel nem vihetem a 10. emeletre, a liftbe sem fér bele, közös táolóhelyiségről senki nem tud semmit.
Elmennék a postára, 1 kilométer innen, és onnan mennék tovább a városba. A posta mellett hatalmas parkolóhely autóknak, biciklik számára pedig csak egy "biciklit a falhoz támasztani tilos" feliratra futotta.
Valahol a város közepén van egy heyl, ahol le lehet tenni a biciklit biztonságosan.
Arról nem beszélve, hogy a lakótelep közepéről kikecmeregni biciklivel leginkább csak a járdán lehet, a biciklit tolva. Az utak felét elállják az autók, nem látni tőlük, nincs elég hely, ráadásul az utak széle is finoman szólva hepehupás. Fontos volt a parkolót felújítani ezeknek a légszennyező tragacsoknak, mintha nem lenne az összes létező hely amúgy is az övék, még ezt fokozni kellett, ahelyett, hogy biciklinek is csinálnának valamit.
Miért nem lehet sehova elmenni biciklivel? Ha a szomszéd városba átmegyek, ott se tudom hol lerakni a biciklit. Egy ismerősöm udvarára szoktam betolni. Jó, ha egyáltalán valahol van valami, amihez hozzá lehet láncolni.
Az autózást szépen vissza kellene szorítani, a környezetnek is jót tenne, és a bicikliknek nagyobb lehetőséget biztosítani. Gázolás is kevesebb lenne, zajszennyezés is. Nem azokat kellene kiszolgálni, akik sírnak, hoyg 1 kilométert nem tudnak autó nélkül megtenni.
Nem a súlyadó a teher, hanem a literenként 200 fölötti adó.
De attól még jogos, hogy abszurd, hogy nincsenek bringa-perkolók postán, közintézménynél.
Fizessenek csak adót az autósok. Ez érdekes amúgy, mert sokan sírnak, hogy milyen sokba kerül az autó fenntartása, de azért annyi autó van, hoyg lépni nem lehet tőlük. Most akkor ez hogy van?
Meg azért ez sem kóser, hogy az autósok "megveszik" az egész utcát és mindent az adójukon, mások meg csináljanak, amit akarnak.
Ha valaki a benzinbűz miatt rákos lesz, nem biztos, hogy az autósok adójából majd meggyógyul és 10 évvel tovább fog élni.
Ha lenne autóm, se mennék 1 kilométerre a postára autóval. Gyalog megyek, vagy mennék biciklivel, ha lehetne. Ez a környezetellenes berendezkedés is szánalmas.
23: ez így van, de szerintem senki sem állítja, hogy az autózás = lustaság, gonoszság. Sajnos vannak, akik smán mehetnének tömegközlekedéssel vagy kerékpárral, de kényelemből, lustaságból mégis az autót választják. Ezért is vannak dugók. Ne mondja nekem senki, hogy abból a napi többezer emberből, aki egyedül ül az autójában (néha szoktam direkt nézegetni, hogy melyik autóban hányan ülnek), nem tudna néhány munkába magával vinni min. 1db kollégát, hogy ne tudna bkv-ra vagy biciklire ülni. Nem hiszem, hogy mindegyik épp kirakta a gyereket, feleséget, épp tele van a csomagtartója, stb. És persze mind háborog, hogy dugó van, mert ő sietne.
Ha valóban csak azok járnának autóval, akinek nincs alternatívája, vagy jelentősen tovább tartana az út, akkor nem lennének dugók. Elég sok országban kezdik korlátozni vagy megnehezíteni az autóforgalmat, főleg a belvárosban és nincsenek tüntetések, az emberek továbbra is el tudnak jutni oda, ahova akarnak. Ahogyan a járvány alatt is valahogy hirtelen megugrott a kerékpár eladások száma, tehát sokan rájöttek, hogy van alternatív közlekedési mód és máshogy is meg tudják oldani az egyik pontból a másikba jutást. Természetesen ezek egy része tömegközlekedésről ült át biciklire, de nem mindenki. Akinek csökkent a fizetése, vagy munkanélküli lett, stb. az is rájött, hogy talán nem kellene benzinre költeni havi többtízezer Ft-ot, ha máshogy is lehet közlekedni.
#14, #15-nek:
Nincs hová lezárni a biciklit? Tehát nincs sehol kresz-tábla, korlát, kerítés, ereszcsatorna, rácsozott pinceablak, stb?
" lakótelep közepéről kikecmeregni biciklivel leginkább csak a járdán lehet, "
Tehát a lakótelep közepén lévő autók sem képesek kimenni?! Kamu duma.
" a liftbe sem fér bele"
De belefér. Felállítod a hátsó kerekére. Valószínűleg még azt is el kell mondanom, hogy utána nem árt ha behúzod a hátsó féket. XD
Egyéb nyavajgás is van?
Kérdezz nyugodtan.
Ismét #14, ismét #15-nek:
Lehet hogy durva leszek, de tudod hogy mi kellene a kérdezőnek?
Természetes szelekció!
25: Te honnan tudod, hogy mekkora lift van ahol a kérdező lakik és hogy mekkora, milyen biciklije van? Természetesen nem, csak azt gondolod, hogy nagyon okos vagy.
Tudod, hogy hol lakik a kérdező, hogy van-e kerékpárút vagy olyan út, ahol lehet biztonságosan biciklizni? Ha egy forgalmas út mellett lakik és van olyan bátor, hogy ott biciklizzen, akkor meg másik fórumon elkezded szidni, hogy milyen hülye amiért ilyen úton képes biciklizni.
Természetesen okoskodni mindig egyszerűbb, mint gondolkodni.
#25, #27-nek:
Tehát azt akarod bedumálni nekem hogy az ő liftjükben nincs fél négyzetméter alapterület, két méteres magassággal?
Mert ha van, akkor már simán berakom a biciklit, és én is beszállok!
Nyafi-nyafi-nyafi.
Ismét #25, ismét #27-nek:
Aki csak kerékpár-úton tud közlekedni és rendes forgalomban nem, annak mi a baja a kocsikkal?!
Aki viszont tud rendesen besorolva a forgalomban is haladni, vagyis forgalom szempontjából gépkocsiként viselkedve betartani a KRESZ-t, annak semmi gondja nincs ott, ahol egy gépkocsinak sincs!
Okoskodni egyszerűbb mint gondolkodni?
Az már régen rossz ha valakinek ez nem természetes, hanem gondolkodnia kell rajta. XD
Okoskodónak:
Képzeld el, hogy pl. az én biciklim se férne be velem együtt egy panel liftjébe. Felállítva sem.
Képzeld el, hogy van, aki nem érzi magát biztonságban az út szélén biciklizve egy forgalmas úton, ahol 70-nel mennek el mellette az autók pár centire.
Majd ha lesz biciklid és közlekedsz is vele, akkor okoskodj, addig ne oszd az észt ha azt se tudod miről beszélsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!