Szerintetek a néger szó használata Magyarországon rasszista dolognak számít?
Magyarországon is már rengeteg szó elhasználódott és cenzúrázták. Gondolok itt pl. arra, hogy régebb volt hivatalosan hülyék és nyomorékok intézete, ma már egyik szót sem illik használni.
Néger szóra sokan megsértődnek, ezt is a polkorrektség rendszere bedarálta.
Nem, nem rasszista az a szó, hogy néger.
Csak akik polkorrektkednek, azok egyenesben majmolnak mindet, ami "nyugaton" olyan menő, meg haladóprogresszív szerintük és nem gondolkodnak közben.
Magyarországon nem volt rabszolgatartás, nem voltak gyarmataink, itt nem volt semmi találkozásunk a négerek negatív megkülönböztetésével. Ezért nálunk a néger szó teljesen más értelmű, mint ami hasonlót külföldön használnak. Éppen úgy, ahogyan az indián, a kínai vagy hasonló elnevezések sem pejoratívak, megbélyegzők vagy lenézőek, egyszerűen egy magyar szó azokra az emberekre akik tőlünk eltérően néznek ki de egymással hasonló jellegzetességekkel rendelkeznek. A néger szó egy magyar fejében nem a rabszolgákat jelenti, nem kapcsolódik hozzá olyan, hogy nem fogná meg a kezét, ne akarna vele házasodni, vagy ne tekintené embernek. Egyszerűen egy barna-fekete bőrű embert jelent, aki nem europid.
Semmi más nem történik, mint próbálnak nem létező negatív tartalmat ragasztani olyan szavakra a polkorrektség nevében, amik nem tetszenek nekik, és amivel megpróbálják egyes érdekcsoportok elérni, hoyg az emberek ne tudjanak, ne merjenek egyértelműen, őszintén beszélni.
Ugyanezt teszik más szavakkal is, ilyen volt éppen az "emberek akik menstruálnak" kifejezés, ahelyett hogy egyenesben kimondaná, hogy NŐK, avgy amit próbáltak korábban tenni az ANYA, APA, szavakkal is.
Én nem szeretem használni, de szerintem Mo-n nincs olyan elterjedt kultúrája, így szerintem annyira nem gáz.
De ezt legjobban magyar feketék fogják legjobban megmondani, nem én.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!