A liberálisoknak miért nem számít, hogy magyar termékeket vásároljanak?
Gyerekes dacból megpróbálnak ezzel ártani a kormánynak, de annyira ostobák, nem ismerik fel, hogy ezzel nem a kormánynak ártanak, hanem saját maguknak, mert a külföldi vállalkozások támogatásával kifolyik a pénz az országból, és ennek megfelelően a gazdaság is lassabban fog növekedni, így pedig még messzebb kerül a nyugati életszínvonal.
Egyszerűen szűk látókörűek, ostobák. Nincs rájuk jobb szó.
Ja, aztán persze mennek tüntizni a kormány ellen, amiért nincs 2000 eurós alapjövedelem.
Én másik megközelítésből ismerem ugyanazt a jelenséget. Nagyanyám és néhány vele egyidős ismerősöm azért nem vesz egyes magyar termékeket (hangsúly az "egyes"-en), mert azokat Orbán köréhez kötik és nem akarják a vásárlásukkal támogatni Mészárost és egyebeket. Most tekintsünk el attól, hogy mennyire behatárolható XY felvágottról a NER-hez való kapcsolata. Ezek az emberek egyszerűen nem akarják támogatni az általuk korruptnak vélt embereket.
És azt kell mondjam, hogy én is hajlamos vagyok erre, csak nem a sima bolti bevásárlásnál, hanem pl. biztosításnál, bankolásnál szóval jobbára pénzügyi szolgáltatásoknál.
Aztán vannak olyanok, akik egyszerűen nem társítanak általuk elvárt minőséget a magyar címkés termékekhez, amiben talán (de ezt a talánt is csak ismereteim korlátjai miatt mondom) van valami, de egy doboz tejfölnél biztos nem kellene számottevőnek lennie.
És biztos van néhány rosszmájő ember is, akik a "csakazértsem" mentalitást követik, de ezekből mindenhol találsz egy marékkal és nem érdemes időt vesztegetni rájuk.
Én is ismerem ezt a mentalitást. Ezen az oldalon is megfigyelhető.
Azért, mert állítólag ilyet olvastál egy pár kommentelőtől fórumokon, nem kéne messzemenő következtetéseket levonnod belőle. Én liberális embernek vallom magam (értsd: hiszek az emberi szabadságjogokban, és az egyenlőségben), de erről most hallok először. Hovatovább, én magam is elsősormben magyar élelmiszereket próbálok vásárolni, és a szóbanforgó cimkét is támogatom.
Nem kell mindent elhinni, ami az interneten szembejön.
"több fórumon is olvastam, hogy milyen hülyeségnek tartják, sőt volt aki azt írta, hogy csak azért se vesz olyat, majd a többiek jót röhögtek rajta illetve agyon lájkolták és helyeselték."
Egyébként erre a részre csak annyit tudok mondani, hogy a járvány ideje alatt az egyik Momentumos képviselő felajánlotta a szakmai segítségét és visszament nővérnek önkéntes munkát vállalni. A fideszesek meg csak annyit tudtak hozzáfűzni, hogy "Isten mentsen minket ettől a gyilkostól", meg "kész, vége, akit ez a nő ápolni fog, már írhatja a végrendeletét" stb. stb.
Nem érdemes online véleményekből kiindulni, az írójuk előszeretettel túloznak. És ha még komolyan is gondolják, elég hamar kifogynak a következetességből, lásd.: nem sok hírt közöltek arról, hogy a betegek a nővérek politikai hovatartozása után érdeklődtek volna és verték volna ki a balhét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!