Hogy lehetett volna vezetni az országot Trianon előtt (a 19-es háborúban)?
Könnyen megnyerhető lett volna a magyar-román háború (ha pl. van haderőnk az elején).
Én a haderő nagy részét oda csoportosítom a román frontra, úgy intézem, hogy alig legyen a szerb és román kisebbségből a királyságban okulva az eseményekből, de Felvidéken is lettek volna változások (hogy a háború mely pontján lett volna rá lehetőség, nem tudom). Gyorsan szétvertem volna az ellenséget mindhárom fronton. A határokat kicsit kiterjesztem, ahogy az ellenség is megtette volna velünk szemben (de persze nem annyira, akkor nem sok területük maradt volna). Elkoboztam volna sok mindent, ahogy a románok is tették. Az elfoglalt területekre svábokat, szászokat, stb. hívtam volna be, ill. sok szegény kapott volna házat. Okulva az eseményekből folytattam volna tovább (pl. haderő fenntartása, a gazdaság növelése, patriotizmus). Így Trianon sosem lett volna lehetséges a jövőben sem.
Mivel az erő döntött, és minket is a pillanatnyi erőviszonyok (nem volt hadseregünk) miatt győzött le egy nálunk sokkal gyengébb ellenség, igen, még pluszban is szerezhettünk volna területeket az ellenségeink gyengesége miatt.
A törökök csak a gyarmataikat vesztették el, mintha mi elvesztettük volna Horvátországot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!