Hogy lehetett volna vezetni az országot Trianon előtt (a 19-es háborúban)?
Könnyen megnyerhető lett volna a magyar-román háború (ha pl. van haderőnk az elején).
Én a haderő nagy részét oda csoportosítom a román frontra, úgy intézem, hogy alig legyen a szerb és román kisebbségből a királyságban okulva az eseményekből, de Felvidéken is lettek volna változások (hogy a háború mely pontján lett volna rá lehetőség, nem tudom). Gyorsan szétvertem volna az ellenséget mindhárom fronton. A határokat kicsit kiterjesztem, ahogy az ellenség is megtette volna velünk szemben (de persze nem annyira, akkor nem sok területük maradt volna). Elkoboztam volna sok mindent, ahogy a románok is tették. Az elfoglalt területekre svábokat, szászokat, stb. hívtam volna be, ill. sok szegény kapott volna házat. Okulva az eseményekből folytattam volna tovább (pl. haderő fenntartása, a gazdaság növelése, patriotizmus). Így Trianon sosem lett volna lehetséges a jövőben sem.
Természetesen fegyverben tartom a világháborús hadsereget, elszakadok a birodalomtól, és a lehető leggyorsabb hadmozdulatokat rendelem el, meghagyom a tapasztalt tiszteket a helyükön.
Ha tudok, segítséget kérek, hadianyagot veszek a hazavonuló németektől (úgyis Erdélyben voltak).
Trianont főleg a belső ellenség okozta.
Erre jó példa Linder Béla:
"Ezer évek tradícióit, ezer évek szolgaságát, ezer évek zsarnokságát kellett romba dönteni. Ehhez ötéves háború kellett, ehhez ezer és ezer halál kellett, hogy egy új győzelmes élet támadjon fel belőle. Ez az új győzelmes élet a pacifizmus jegyében születik meg.” és „Nem kell hadsereg többé! Soha többé katonát nem akarok látni!"
Amikor Horthyék felszabadították Magyarországot a komcsi elnyomástól, Linder Belgrádba ment, ahol azért lobbizott, hogy Pécset is csatolják Jugoszláviához.
Tisza István helyett kivégeztettem volna a szerbek, szlovákok, románok magyarországi vezetőit, és az összes gazembert, aki tevőlegesen részt vett a Tanácsköztársaság bevezetésében.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!