A Deák téri mészárlás kapcsán fel lehet tenni a kérdést, hogy a romák egyáltalán akarják-e az integrálódást Magyarországon?
Engem az zavar, hogy nem is határolódnak el tőle a romák.
Elég a mentős esetre gondolni.
Arra jók,hogy betelepítik őket valahova nagyobb számban,és hirtelen lecsökkennek az ingatlan árak..
Vajon miért...
Nem kérdés..
De jó,hogy elköltöztem onnan,már majdnem vettem illegálba 9mm-es élest.
Jó,hogy ide már nem kell.
13
Hiába pontozzátok le pl mi kisvárosunkban is ez történt.
Amíg gyerek voltam egy jó környék volt (és igen ci.gány mentes) amint betelepültek a rosszabbik fajta roma emberek meggyarapodtak az lopások, a "nagymamázások" (amikor idősekhez törnek be).
A helyi szórakozóhelyen folytonos balhék voltak,amikor kitiltottak 1-2 embert jöttek a rasszizmussal.
A helyi általános iskolában is problémákat okoztak.
Amikor én voltam gyerek akkor 1-2 roma élt erre és ők normálisak voltak.
De az utóbbi 10+ évben akik ide jöttek egytől egyig a "rosszabb" fent leírt kategóriát képviselik,és azóta az a pár utca ahol ők élnek,úgynevezett "nogo" zóna lett.
Azért is féltem a nagyszüleimet, és a szüleimet, mert én már külföldön dolgozom és ha a családból elmegy valaki, akkor bajos itthon hagyni a házat hetekre-hónapokra.
#16 velünk is így volt. A szüleink most itt laknak végre a mi városunkban, így már nekünk és nekik jó. De nem akartak volna eljönni onnan ahol az egész életüket élték le, ahol az ő szüleik fekszenek a temetőben és minden felmenőjük, ahol, a testvéreik vannak, barátaik, ismerőseik. Az utcájukba azonban egyre többen költöztek olyanok, akikkel nem lehet együtt élni és már ők is féltek.
Viszont aki ott marad, mert kénytelen, annak egyre rosszabb a helyzete. Miért kell elmenekülnie azoknak akik csak nyugalomban, békében szeretnék leélni ott a megmaradt életüket? Akik az egész települést építették az életük során? Miért kell elvinni a normális embereknek a gyerekeiket más helyre iskolába, csak hogy az ő gyerekeik is olyan nyugalomban tanulhassanak mint ők amikor gyerekek voltak?
Szégyen hogy vannak akik azoknak akarnak pénzt szerezni akik megkeserítik egy település életét, ahelyett hogy éppen velük szemben védenék meg a tisztességes embereket. Mindegy hogy milyen származásúak, mert a romák között pontosan úgy vannak tisztességesek, akik a gyerekeiket is csak tanulni vinnék az iskolába és nekik ugyanúgy kárt okoznak.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!