Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mi kellene ahhoz hogy a...

Mi kellene ahhoz hogy a mostani kormany azonnal lemondjon? Vagy hogy lehetne azonnal lemondatni?

Figyelt kérdés
2020. máj. 19. 08:57
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
50%

Hogy képzeled!?? Az diktatúra és elnyomás lenne!

2020. máj. 19. 12:24
 12/15 anonim ***** válasza:
67%

7-es igen abban igazad van, hogy nem egy ellenzéki politikus képes volt levonni a következményeket és a nyuszi cipőt felhúzni a lábukra!

A legújabb pld. Gurmai Zita!

[link]

2020. máj. 19. 12:51
 13/15 anonim ***** válasza:
100%

A parlamentáris működésnek megvannak a szabályai. A kormány lemondatásának is van módja.

" A bizalmatlansági indítvány – az általában a kormány által saját maga ellen kezdeményezett bizalmi szavazással szemben – alapvetően a parlamenti ellenzék fegyvere. Általában a parlamenti képviselők egy meghatározott aránynál nem kisebb létszámú csoportja nyújtja be, az indítványról tartott sikeres szavazás nyomán a parlamenti többség megvonja a bizalmat a kormánytól, amelynek megbízatása így megszűnik."

[link]

Magától egy kormány akkor mond le ha 1. olyan rossz a helyzet hogy nem képes tovább kormányozni, pl. elveszítette a koalíciós partnerét és kisebbségbe került a parlamentben, így semmit nem tudnak megszavazni - mint gyakran az olasz kormányok esetében; 2. rossz a helyzet, de abban a pillanatban úgy látszik számukra, hogy egy előrehozott választások ők lennének sikeresek - mint a brexit miatt a legutóbb a brit kormány.

A magyar kormánynál egyik sem esélyes. A magyar politikai életben 1990 óta még minden kormány kitöltötte a mandátumát, nálunk nem szokás előrehozott választást csinálni. A legrosszabb helyzetben, még kisebbségben is végig csinálta a ciklusát az akkori ballib kormányzat, amikor 2009-ben az szdsz kilépett a kormánykoalícióból és gyurcsány lemondott. Akkor sem mondott le a kormány, hanem lecserélték a miniszterelnököt és úgy folytatták a választásokig.

Jelenleg a gazdasági helyzet sem indokolja, a politikai támogatottsága sem csökkent a kormánynak, a parlamentben nem csak a többség, de a 2/3-os többség is a kormánynál van. A mostani magyar kormánynak nincs oka arra hogy lemondjon és az ellenzék meg túl kicsi ahhoz, hogy lemondassa.

Amúgy ha megtennék, szerinted milyen kormány lenne utána? Ugyanilyen - talán még nagyobb többséggel a parlamentben. Csaxólok.

2020. máj. 19. 13:09
 14/15 anonim ***** válasza:
100%
12-es, ez bizony ciki. Egy politikusnak nem szabadna elszaladnia az újságírók elől, bármilyen pártállású (remélem, érted a célzást). Bevallom, nem hallottam még a hölgyről, így most utánanéztem. Viszont szerintem az ő emlegetése a kérdésnél nem releváns, mivel aktív parlamenti képviselő, azaz nem mondott le pozícióról, belátva bukást, felelősséget, vagy a népszerűség hiányát. Szóval nem értem, hogy jön most ide ez a dolog. Persze azon túl, hogy ezáltal belerúgj egy ellenzéki képviselőbe. Félre ne érts: a hölgy nekem se kutyám se macskám, nem is igazán érdekel, csak az igazság kedvéért írtam le mindezt.
2020. máj. 19. 14:50
 15/15 anonim ***** válasza:

lemondjon?

geppuskatuzzel!! hatasos

2020. júl. 24. 03:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!