A kormány néha nem gondolkodik?
Pl, hogy az országba a boltokban és a tömegközlekedésen kötelezővé tette a maszkot.
Ezt arra értem, hogy az egészséges embereknek is kivétel nélkűl fel kell venni, holott számtalan média foglalkozott vele, orvosok is, hogy aki nem beteg ne hordja.
Én is maszkellenes vagyok, de vettem és mìg utazok, vásárlok fel kell vennem, felveszem de utcán máshol nem. Azt tapasztalom és ezzel biztos sokan úgy vannak, hogy le-fel veszik (én is) vásárlás után pénzt fogdosok leveszem a kezemmel, megfogom, felszállok buszra megint fel az összefogdosott maszkot, megint le, másoik boltban megint fel. Sokkal többszőr kell egy olyan eszközt tenni a szánk elé amit összefogdostunk, sokkal több fertőzést vihetünk a szánkhoz mintha nem kéne felvenni.
A kormány nem gondolja, hogy rossz döntés, hogy említett helyeken mindenkinek fel kell venni és így az emberek a leírtak által több fertőzést juttatnak a szájukhoz mintha nem kellene hordani?
Ez az ára a kijárási korlátozás feloldásának.
Szerintem jó ötlet, hogy a boltokban kötelezővé tették. Bár a maszk nem véd meg a vírustól, viszont aki elkapta, az nehezebben adja tovább. Csak úgy van értelme maszkot hordani, ha mindenki hordja. Ha csak néhány hordják, annak semmi értelme. Szerintem kibírható az a néhány perc, amíg bevásárolsz.
Egy érdekes videó arról, hogy terjed a vírus a boltokban maszk nélkül.
https://www.youtube.com/watch?v=WZSKoNGTR6Q&feature=emb_title
De! De! Gondolkodik. Csak más a prioritás mint pl. nálad. Példa: Nincs, vagy nem lehet maszkot kapni. Minden hithü magyarázza, hogy a maszkviselésnek semmi értelme, söt káros.Röpke egy honap alatt sikerül haveri uton Kinábol méregdrágán használhatatlan maszkokat venni. Haver milliárdokat vág zsebre és minden hivatalos szerv kiáll a kötelezö maszkviselés mellett.
Láthatod, hogy gondolkodik!!!! (Azt is, hogy hogyan?)
A gyógyszertárban lehet maszkot kapni.
Mi amúgy postai úton kaptunk ingyen textil maszkot a fideszes önkormányzattól.
Ha nem lenne kötelező hordani a maszkot említett helyeken, akkor nem nyulnánk a szánk köré annyit mint így. Láttam bementek felvették a maszkot, aztán fizettek pénzzel, kijöttek levették, megfogták a kezükkel és mentek a buszhoz, ott a már pénzes kezükkel összefogdosott maszkot újra a szájukhoz tették én is abbol a boltbol mentem és arra a buszra szálltam fel. De én is ma vagy 8x fel le vettem a nem is tudom milyen kezemmel, de sok mindent megfogtam. Dehát kötelező. Hátha nem leszek beteg, mert valamit összeszedek. Kézfertőtlenítőzni meg minden maszk feltevése levevése után, elfogyik hamar, meg kapacitás sincs rá. Az úgy jó, ha otthonról elmegy az ember, felteszi tiszta kézzel és mindenhol rajta van, ha hazamegy megmossa a kezét és leveszi. De az emberek 80%-a (velem együtt) csak boltban és tömegközlekedésen használom, elég annyi idő, hogy nem kapok normálisan levegőt meg össze vissza párásodik a szemüvegem.
Tehát sokkal több fertőzést összeszedünk így mintha nem tette volna kötelezővé a maszkot a kormány.
Teljesen jogos, hogy miért mondják, orvosok is nyilatkozták, hogy aki nem beteg ne hordja.
Ezen elgondolkodhatott volna a kormány mielőtt meghozta a döntést.
Hát én nem tudom. Nekem sikerül úgy felvenni a maszkot, hogy ne nyúljak a számhoz közel. Direkt figyelek is rá. Ez az emberek felelőtlensége, nem Orbáné.
Tudhatnák, hogy nem kéne hozzányúlniuk a szájukhoz.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!