A kormány néha nem gondolkodik?
Pl, hogy az országba a boltokban és a tömegközlekedésen kötelezővé tette a maszkot.
Ezt arra értem, hogy az egészséges embereknek is kivétel nélkűl fel kell venni, holott számtalan média foglalkozott vele, orvosok is, hogy aki nem beteg ne hordja.
Én is maszkellenes vagyok, de vettem és mìg utazok, vásárlok fel kell vennem, felveszem de utcán máshol nem. Azt tapasztalom és ezzel biztos sokan úgy vannak, hogy le-fel veszik (én is) vásárlás után pénzt fogdosok leveszem a kezemmel, megfogom, felszállok buszra megint fel az összefogdosott maszkot, megint le, másoik boltban megint fel. Sokkal többszőr kell egy olyan eszközt tenni a szánk elé amit összefogdostunk, sokkal több fertőzést vihetünk a szánkhoz mintha nem kéne felvenni.
A kormány nem gondolja, hogy rossz döntés, hogy említett helyeken mindenkinek fel kell venni és így az emberek a leírtak által több fertőzést juttatnak a szájukhoz mintha nem kellene hordani?
Igen, a kést lehet élénél markolni és a nyelével vágni. Az ollóval lőni kell, a az abroszt pedig orrtörlésre használjuk. A maszkot előbb jól összefogdossuk, kívül belül, de csak azután, hogy minden végigtapogattunk, amit más megfogott. De biztosra szeretnénk menni, ezért a maszkot felvétel után belülről gondosan lenyaljuk. Garantáltan nem fertőződünk meg, mert az összes vírus halálra röhögi magát rajtunk. A döglött vírus meg nem veszélyes.
De ez a mentalitás sajnos gyorsabban terjed mint a vírus, és sokkal ragályosabb. Félek is tőle.
# 8!
Az nem a kormány hibája, hogy te és még néhány szerencsétlen egy maszk használatára is képtelen.
Ma 00.17-es.
Nem azt mondom, hogy m8ndenki csak van aki ilyen szerencsétlenűl csinálja, igen belátom én is. Óvhatatlan, hogy a madzagon kívűl ne érjünk hozzá. Aki nem siet és egy nap egyszer-kétszer használja, van ideje szépen óvatosan felvenni, de mikor be kell menni a boltba akkor azon is gondolkodom, hogy 15 dolgot kell venni de egy félóra múlva indul az éppen ritkított 14-es busz, a pénztárnál vagy e-an lesznek vagy 15-en, ha utóbbi, akkor min 20 perc sorbanállás ha nem érem el, várni kell egy órát, nem vacakolok a felvevéssel, vagy majd megyek a másik busszal és elnézelődök a boltban még egy + órát igaz nem akarok több mindent venni. De ti biztos ráérősek vagytok, van időtök, hogy úgy veszitek fel, hogy magához a maszkhoz nem értek soha csak a madzaghoz.
Félre ne értsétek, nem kötekedésképp mondom csak ez a tény valóság, elkerülhetetlen, hogy hozzá ne érjünk.
Lehet engem is lepontozni, meg idiótazni, de a maszkot én is csak a bolt ajtóban veszem fel, és az orrom kinn van. Mivel nem meggyőződésbol hanem kényszerből teszem fel, és enélkül kinn maradok a bolt ajtón kívül, de a helyes felrakást senki nem nezi, így igenis az orrom kinn van.
Az eladók zöme is szabad orral veszi fel. Ha olyan helyen dolgoznék ahol kötelező egész nap viselni, fel is mondanék.
Olyan maszkom van ami szinte átlátszó olyan vékony vászon. Ha lehetne, necc anyagból varratnek. Ha kötelező, minél kevesebb kellemetlenseggel járjon.
Így is, mivel erősen sminkelem a szám, külön tortúra úgy fel és levenni, hogy minél kevésbé kenodjon el.
Aki akarja hordja, otthon is nyugodtan, én biztos nem fogom még az orromra sem húzni.
"orvosok is nyilatkozták, hogy aki nem beteg ne hordja."
Igaz, csakhogy azóta kiderült, hogy vannak tünetmentes hordozók is, attól, hogy valakinek nincsenek tünetei, nem érzi betegnek magát még elkaphatta és fertőzhet, a lappangás időszakban is fertőzhet, még a tünetek megjelenése előtt. Ezért aztán nem lehet tudni, ki fertőzött (és fertőző) és ki nem, ezért kell a maszk mindenkinek. Miért olyan nehéz ezt megérteni felnőtt, gondolkodó embereknek?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!