Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Nem érzitek a különbséget?

Nem érzitek a különbséget?

Figyelt kérdés

Még 10 évvel ezelőtt a válságban aminél ez mondhatni nagyobb több nagyobb országban is, csak a megszoritás ment, most meg munkahely megmentése és a csődbe ment munkahelyek újraépítése, új munkahelyek létrehozása megy.

Az ellenzék ezzel ellentétben most is kölcsönöket venne fel és megszorítani, illetve az ingyenélést konzerválnák munkakerülési segélyekkel, és nem álláskeresési járadékkal. A segély illetve a hitelek na meg a megszorítások is ennek érdekében a szakmai vélemény szerint lassítják a lilábalást, ugyanis a hiteleket vissza kell fizetni, és az örökkévalóságig nem lehet megszorítani mert ezekkel csak felélik az ország tartalékait amelynek eredményeként kivéreztetik az országot. Az ipart kell támogatni, különös figyelemmel a magyar gazdaságot kis nagy közép vállalkozásokat. Persze ne értsetek félre, lehet adót emelni, meg megszorítani (a végtelenségig), hiszen az autók is mennek benzin nélkül, mind a lejtőn lefelé. Ha ezt a magyar vállalkozások és cégek, multik felviragoztatására használja ki a kormány a jelenlegi helyzetet, le fogunk előzni több régió beli országot is. A multikat is kell segíteni talán egy ici picit jobban is, hiszen a magyar vállalkozásoknak idő kell még felveszik velük a versenyt, és addig csak úgy tudunkk szemmel átható eredményt produkálni.

2020. máj. 7. 18:42
 51/103 anonim ***** válasza:

"Az államnak rossz hitelt felvenni"

Na akkor mégis csak elismered, hogy rossz döntés volt felvenni a kínai és orosz hitelt.

"majd az Európai unióban magyarok oldalára fognak állni és harcolni,"

Ki és/vagy mi ellen?

2020. máj. 7. 23:47
 52/103 anonim ***** válasza:

"13 havi nyugdíj"

Te is ellenzed Orbán Viktor bejelentését, hogy visszahozzák?

2020. máj. 7. 23:50
 53/103 anonim ***** válasza:

"kínai selyemútról mi a véleményetek? És elárulok valamit, hogy az ott nem fog megszakadni. Többet fog ez hozni mint a tőbbi!"

Jaja hallottam ezt az elképzelést, hogy majd Pireuszba kipakolnak a kínai hajók onnan fogják ellátni Nyugat-Európát áruval. Jót nevettem ezen, szerintem aki ezt elhiszi az még nem foglalkozott, de még tanulni sem tanult logisztikát.

2020. máj. 7. 23:56
 54/103 A kérdező kommentje:

"Na akkor mégis csak elismered, hogy rossz döntés volt felvenni a kínai és orosz hitelt."

Kormány csak annyi hitelt vett fel, amennyit a gazdaság megenged, meg lehet nézni hogy eddig a hitel mellett is milyen jó növekedés volt. Én arra értettem hogy nem jó hitelt felvenni, hogy a gazdaságkt válsághelyzetben újraindítsuk. Ettöl nem kell hogy elfogjon egy szorongás ha meghallod hogy hitel, a szigorú költségvetési stratégia miatt a kormánynak van elég tartaléka, hogy így bírja fizetni ezeket a terheket, és nem kell jelenleg felvenni olyan gkgahitelt, amelyel ezeket (is) lehetne fizetni.

"Ki és/vagy mi ellen?"

Ami ellen a kormány is jelenleg. Ha úgy tetszik a magyar érdekképviseletet erősítik.Korábban kell nektek ahhoz felkelni hogy csőben vagy kellemetlen helyzetbe húzzatok, a Fideszeseknél senki nem tudja jobban milyen az a kettős mérce.

"Jaja hallottam ezt az elképzelést, hogy majd Pireuszba kipakolnak a kínai hajók onnan fogják ellátni Nyugat-Európát áruval. Jót nevettem ezen, szerintem aki ezt elhiszi az még nem foglalkozott, de még tanulni sem tanult logisztikát."

Na és ("kedves") szerinted nem jó összekötönek lenni kelet és nyugat között? Nem térül meg a kereskedelem az országok között és Kínával? Mert nem csak az a cél hogy Nyugat E.U-ellássák! Hanem hogy megkönyítsék, a kereskedelmi utakat, amelyen keresztül nyugat európát IS! Ellátják árúval. Megkönnyítik a teher fogalmat, gyorsabb vonatok lesznek röviden.

2020. máj. 8. 00:22
 55/103 anonim ***** válasza:

"Nem térül meg a kereskedelem az országok között és Kínával?"

Nem nagyon, volt egy úgy nevezett Keleti nyitás, amelynek fő célja az volt, hogy növeljük a magyar exportot Kelet-Ázsia irányába, ehhez képest még arányaiban csökkent is ezen térség részesedése.

"Na és ("kedves") szerinted nem jó összekötönek lenni kelet és nyugat között?"

Jó lenne, csak attól függ mit értesz kelet alatt, ha Balkánt akkor igen, ha Kínát akkor még mindig nem látom, hogy miért rajtunk keresztül szállítanának főleg Belgrád felől. Ha a Konstanca-Budapestről vonalról van szó és ott, akkor annak már úgy több értelme van.

"Ami ellen a kormány is jelenleg. Ha úgy tetszik a magyar érdekképviseletet erősítik."

Viszont, ha nem támogatnak.

"Szerbek amennyiben nem akarják hogy megszakadon a szerbek és amgyarok közötti kereskedelmi pénzcsap, abban az esetben muszáj kiállni Magyarorszag és egymás mellett"

Ami azért is nevetséges, mert ez nem már nem a Magyar Népköztársaság, ahol minden vállalat állami kézben van. Ha Szerbia csatlakozik az EU-hoz akkor onnantól, ugyanúgy szabadkereskedelem van, mint Magyarország és a többi EU tag között. Esetleg van rá példa, hogy Magyarország az elmúlt évek nagy szabadságharcai alatt mégis melyik állammal szakította meg a kereskedelmi pénzcsapot?

"a Fideszeseknél senki nem tudja jobban milyen az a kettős mérce."

Hát igen, szoktam olvasni a kormánypárti médiád, alkalmazni azt nagyon jól tudják.

2020. máj. 8. 00:45
 56/103 A kérdező kommentje:

"Nem nagyon, volt egy úgy nevezett Keleti nyitás, amelynek fő célja az volt, hogy növeljük a magyar exportot Kelet-Ázsia irányába, ehhez képest még arányaiban csökkent is ezen térség részesedése."

Ezzel pedig növekedhet ezen térség részesedése. Ezen kívül Szerbia-Magyarország, később Romania-Magyarország stb.. és így tovább részesedése is fog nőni.

"Jó lenne, csak attól függ mit értesz kelet alatt, ha Balkánt akkor igen, ha Kínát akkor még mindig nem látom, hogy miért rajtunk keresztül szállítanának főleg Belgrád felől. Ha a Konstanca-Budapestről vonalról van szó és ott, akkor annak már úgy több értelme van."

Kínaiak egyrészt a balkáni útvonalakat akarják újraépíteni, mert nagyon rossz minőségűek, és lassítják a teherforgalmat.

"Ami azért is nevetséges, mert ez nem már nem a Magyar Népköztársaság, ahol minden vállalat állami kézben van. Ha Szerbia csatlakozik az EU-hoz akkor onnantól, ugyanúgy szabadkereskedelem van, mint Magyarország és a többi EU tag között. Esetleg van rá példa, hogy Magyarország az elmúlt évek nagy szabadságharcai alatt mégis melyik állammal szakította meg a kereskedelmi pénzcsapot?"

És nagyon jó is lesz a külhoni magyaroknak ha csatlakozik, de ha nem áll ki a külhoni magyarok meg Magyarország érdekei mellett Szerbia, akkor lehetséges hogy eleshet a további együttműködéstől. Meg te arról kózelíted meg hogy mi van ha nem lesz vagyis negadívan ami benne van, de mi lesz ha lesz? Így kellene megközelítésned. Szerintem jelenlegi szerb elnök már csak a tudat alatti nyomás miatt ha egyáltalán van ilyen, hogy Orbán a "nagy jótevő" segített bejutni az Európai unióba, kiállt akkor is Szerbia mellett, mikor egyébként mások ellenezték az Európai Unióba való jutását, sőt koszovói kérdésben is Szerbiát támogatja magyar elnök Vucsics elmondása szerint ami szintén nagy tudat alatti nyomás és ezt az emberek is látják, és ez kompenzálja a szerb nacionalista magyar ellenes gyűlóletet, akkor már csak hogy a szavazók ne pártoljanak a szerb kormánytól el MUSZÁJ nekik Orbánt támogatni. Nagy Szerbek többsége már azt mondja hogy "bárcsak nekünnk is lenne egy Orbán Viktorunk" azok a nagy szerbek, akik mindent elkövettek eddig a magyarok elnyomása, elhalgattatása mellett meg elüldözése és Vajdaság kivéreztetése mellett. Szerbek pedig igen nagy tiszteletett szoktak adni azoknak akikre felnéznek, például Tito emléke még a vajdasági magyarokban is nagyon mélyen él, jobban mint Magyarországi magyarokban a Kádár nosztalgia, azoké a vajdasági magyaroké és még Szerbiai szerbeké is akik orbánra szavaznak vagy szavaznának.

2020. máj. 8. 01:07
 57/103 A kérdező kommentje:

"Hát igen, szoktam olvasni a kormánypárti médiád, alkalmazni azt nagyon jól tudják."

Abban az Európai unio profi.

2020. máj. 8. 01:08
 58/103 anonim ***** válasza:

Csak nehogy visszasírjàk Slobodan Milosevicset, mert akkor oda a nagy barátság.

Amúgy szerintem nyugodtan vihetik Orbán Viktort, ha annyira kell nekik.

2020. máj. 8. 02:21
 59/103 A kérdező kommentje:
Hát akkor vissza sírnánk.
2020. máj. 8. 02:36
 60/103 A kérdező kommentje:
Egyébként arra is jó ez, hogy eredményeket mutasson azoknak az országoknak ahol elnyomják a külhoni magyarokat. Ha látják hogy megtérül Szerbiaban, akkor lehet több magas szintű kereskedelmi partnerehet Magyarorszagnak. De mondom ehhez az kell hogy beváljon, de minden erejükkel azon is vannak, mert sok pénz függ tőle.
2020. máj. 8. 02:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!