Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Magyarország miért utasítja...

Magyarország miért utasítja el az Isztambuli Egyezményt? Az valódi ok érdekel.

Figyelt kérdés
2020. máj. 6. 17:32
1 2 3
 21/27 anonim válasza:
75%

A feminizmus a nemek közötti egyenjogúságot hivatott elérni, nem pedig a nőket szeretné a férfiak elé helyezni. Nem véletlenül vannak férfiak, akik feministák. Ezt légyszíves vésd jól az eszedbe kedves 19:)

(Tudom, hogy a válaszodnak nem ez volt a lényege, de az első mondatoddal számomra a feminizmus ellenes hozzáállásodat sugalltad, amit remélem csak félreértettem. Hogyha mégsem, kérleg gondolkozz el a dolgokon!)

2020. aug. 4. 17:01
 22/27 anonim ***** válasza:
56%

Hazudsz!

EGyenjogúk a nők a férfiakkal már most is!

Plusz kiváltságokat akarnak a femcsik, mondom ezt nőként! És ellene vagyok!

2020. aug. 4. 17:06
 23/27 anonim ***** válasza:
57%

"A feminizmus a nemek közötti egyenjogúságot hivatott elérni, nem pedig a nőket szeretné a férfiak elé helyezni."

Ha így lenne, akkor ti feminácik Szaúd-Arábiában osztanátok az észt, ahol valóban lenne keresnivalótok, nem pedig itt, ahol a nők már egyenlőbbek is a férfiaknál.

2020. aug. 4. 19:50
 24/27 anonim ***** válasza:
61%

23: TÍZPONTOS riposzt! :)

(22-es voltam)

2020. aug. 4. 21:58
 25/27 anonim ***** válasza:
83%
23-as: hogy lennénk egyelőbbek a férfinál? A munkahelyemen tönkretették az életemet, mert el mertem menni szülni. Konkrétan folyamatosan ellehetetlenítettek és meg is mondták, hogy nagy gondot okoztam a gyerekkel, így már ne is számítsak semmi jóra. Egy gyerekről van szó, akivel 8 hónapot maradtam otthon, aztán főállásban mentem vissza gályázni. Mikor történik ez meg egy kispapával? Márpedig sajnos tömegesen tudok olyan nőkről, akiket a gyerekvállalás miatt állítottak a szőnyeg szélére. Amíg ez a gyakorlat, nem lehet egyenjogúságról beszélni. És nem, nem minden nő bolti eladó, vannak, akiknek a gyerekvállalás egyenlő a szakmai eredményeik feláldozásával. Szerinted ez így rendben van?
2020. aug. 6. 07:31
 26/27 anonim ***** válasza:
30%

#25 Egyetlen olyan nőről sem tudok, akivel a gyerekvállalás miatt így bántak volna, ahogy veled. Valószínűleg amíg terhes voltál, nem végezted jól a munkádat.

Emellett egy nő elmehet nyugdíjba 40 év munkaviszony után, egy férfi nem. Randizáskor és párkapcsolatban még mindig bevett szokás, hogy a férfi fizet. Egy nő sírhat, ha valami bántja, egy férfinak még panaszkodni sem szabad. Sok szórakozóhelyre a nők ingyen bemehetnek, a férfiak csak pénzért. Váláskor szinte mindig a nőnek ítélik a gyerekeket. Az említett Isztambuli Egyezmény szintén csak a nőket védi, míg a férfiakat potenciális bűnözőnek állítja be. És még azt mondod, hogy nem vagytok egyenlőbbek, femináci?

2020. aug. 6. 07:43
 27/27 anonim ***** válasza:
100%

25: egy esetből extrapolálni nem túl bölcs dolog....

Nőként is tudok magunkra kritikusan tekinteni.

A munkahelyeken is rengeteg előnyt élveznek a nők. Simán leléphet azzal, hogy menni kell a gyerekért az óvodába/iskolába.

Hosszú hétvége előtt délben elengedik a nőket (bevásárlás, stb.). Mindig _csak_ a nőket. Nyári szabadságolásnál is előnyt élveznek, a gyerekek ovi/iskolai szünetéhez alkalmazkodva mindig megkapják a kívánt hetekre a szabit.

A 26-os is írt nagyon jó példákat...

2020. aug. 6. 10:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!