Miért hiszik azt sokan, hogy kizárólag a koronavírus miatt lett válság? Amikor már 2019-ben recesszió volt?
Én már kezdem azt gyanítani, hogy a nagykutyák azért erjesztették el a vírust, hogy "nevet adjanak a válságnak", ahogy egy olasz politikus is fogalmazta a járvány elején. Másképp nem tudták volna megmagyarázni az egyszerű agyú proletároknak/parasztoknak, hogy miért élnek rosszabbul. Mert a dolgok gazdasági részét, nem bírták volna máshogy felfogni, és a tőkéseket, kormányokat hibáztatták volna, sőt fellázadtak volna tömegesen. Most meg ugye nem tudnak, max online tüntetni ami egy vicc. Ki lett centizve ez a koronavírus járvány.
Szerintetek is ez a leghelytállóbb elmélet?
"Mi a helyzet Németországgal, Franciaországgal, Hollandiával, Belgiummal? Ők is elég "előkelő" helyet foglalnak el. Ezek az országok mind későn reagáltak?"
Mondanám hogy ha tényleg érdekel, állj neki egyesével összeírni, hol mikor jelent meg a vírus és ehhez képest mit és milyen hamar reagáltak... de az a fiatal és egészséges áldozatok letagadásából is egíértelmű, hogy nem érdekelnek a valós tények, csak hogy ragaszkodhass az összeesküvéselméletedhez...
"A lassítás pedig, mint már tárgyaltuk, legfeljebb annyit érhet, hogy pár héttel később kapják el a vírust az emberek, mint egyébként"
Még mindig ez a cél, ahogy korábban rámutattam.
"Ezek csak látszatintézkedések, és a válságot szinte egyáltalán nem mérséklik."
Mit nem értettél a fokozatosság szóból?
"Csak megbízhatatlan forrásból származó, ellenőrizhetetlen, illetve kamuhírek szólnak fiatal és egészséges áldozatokról."
Pontosan ugyanolyan hírek szólnak a fiatal, egészséges áldozatokról is, mint az idős betegekről. Utal rá bármi is, hogy a hírek téged nem igazoló fele pont mind kamu? Már a körkörös érvelésedet leszámítva persze, hogy te csak úgy kijelented, hogy fiatalok és egészségesek nem halhatnak belőle, amire az égvilágon semmi nem utal, csak hogy te kijelentetted, hogy a vírus csak idős betegekre veszélyes, amit azzal magyarázol hogy csak idős betegek halnak bele?
"Mondanám hogy ha tényleg érdekel, állj neki egyesével összeírni, hol mikor jelent meg a vírus és ehhez képest mit és milyen hamar reagáltak... de az a fiatal és egészséges áldozatok letagadásából is egíértelmű, hogy nem érdekelnek a valós tények, csak hogy ragaszkodhass az összeesküvéselméletedhez..."
Tehát fogalmad sincs. Írhattad volna ezt is, az legalább rövidebb :)
"Még mindig ez a cél, ahogy korábban rámutattam."
És ennek mi értelme? A koronavírusban ugyanannyian fognak meghalni, csak van, aki később.
"Mit nem értettél a fokozatosság szóból?"
A fokozatosságot értettem. Te viszont nem értetted meg, hogy mire akartam rámutatni: arra, hogy a válságot ez szinte egyáltalán nem mérsékli.
"Pontosan ugyanolyan hírek szólnak a fiatal, egészséges áldozatokról is, mint az idős betegekről. Utal rá bármi is, hogy a hírek téged nem igazoló fele pont mind kamu?"
Igen: az, hogy olyan oldalakról származnak, amik nem éppen a megbízhatóságukról híresek. A körkörösnek hazudott érveléssel amúgy meddig akarod még égetni magad? :D
"Tehát fogalmad sincs."
Nekem van, csak teljes körű statisztikát nem készítettem. De hogy hány példa cáfolja az elképzelésed, az elég beszédes.
"És ennek mi értelme?"
Hogy nem fognak ugyanannzian meghalni, hisz ha egy adott pillanatban mindig kevesebb a fertőzött, annál többekre lehet kapacitás az egészségügyben.
"A fokozatosságot értettem. Te viszont nem értetted meg, hogy mire akartam rámutatni: arra, hogy a válságot ez szinte egyáltalán nem mérsékli."
Nyilvánvalóan fokozatosan lehet a potenciális válságot is mérsékelni, hisz ha egyszerre mindent feloldanak, akkor hiába volt minden eddigi korlátozás.
"Igen: az, hogy olyan oldalakról származnak, amik nem éppen a megbízhatóságukról híresek."
Pontosan ugyanolyan hírek szólnak a fiatal, egészséges áldozatokról is, mint az idős betegekről. Utal rá bármi is, hogy a hírek téged nem igazoló fele pont mind kamu? Már a körkörös érvelésedet leszámítva persze, hogy te csak úgy kijelented, hogy fiatalok és egészségesek nem halhatnak belőle, amire az égvilágon semmi nem utal, csak hogy te kijelentetted, hogy a vírus csak idős betegekre veszélyes, amit azzal magyarázol hogy csak idős betegek halnak bele?
"Nekem van, csak teljes körű statisztikát nem készítettem. De hogy hány példa cáfolja az elképzelésed, az elég beszédes."
Az élmezőny kb. harmadát-negyedét hoztad fel. De persze az összes többi kivétel :D
"Hogy nem fognak ugyanannzian meghalni, hisz ha egy adott pillanatban mindig kevesebb a fertőzött, annál többekre lehet kapacitás az egészségügyben."
Olaszország az egyetlen, ahol a kórházi ellátást igénylő betegek száma meghaladta az egészségügy kapacitását. Na az a kivétel :)
"Nyilvánvalóan fokozatosan lehet a potenciális válságot is mérsékelni, hisz ha egyszerre mindent feloldanak, akkor hiába volt minden eddigi korlátozás."
Amúgy is hiába volt minden eddigi korlátozás. Aki megbetegedett volna, az amúgy is megbetegszik, csak kicsivel később. Egyébként pont ezért felesleges a halálozásokat is összevetni addig, amíg nem ér véget mindenhol a "járvány". Ahol most sokan halnak meg, ott lehet, hogy hamarabb vége lesz, és végeredményben nem lesz több halott, mint máshol.
"Pontosan ugyanolyan hírek szólnak a fiatal, egészséges áldozatokról is, mint az idős betegekről. Utal rá bármi is, hogy a hírek téged nem igazoló fele pont mind kamu?"
Igen: az, hogy olyan oldalakról származnak, amik nem éppen a megbízhatóságukról híresek. Leírtam még egyszer, hátha azért nem értetted meg elsőre, mert csúnyán írtam.
"Az élmezőny kb. harmadát-negyedét hoztad fel."
Felhozhatom a saját példáidat is, Japánnak pl az egyik legmagasabb a halálozási rátája. De gondolom ez a tény se fog izgatni, mert ellenmond a konteóidnak.
"Olaszország az egyetlen, ahol a kórházi ellátást igénylő betegek száma meghaladta az egészségügy kapacitását."
A korlátozások melett.
"Amúgy is hiába volt minden eddigi korlátozás."
Kevesebb kontakt - kevesebb fertőzött.
"Igen: az, hogy olyan oldalakról származnak, amik nem éppen a megbízhatóságukról híresek."
Oké, tehát lényegében megpróbálod itt bekamuzni, hogy a világ minden híroldala cikkek tízezreivel hazudott, és senkinek nem tűnt fel? Utal erre bármi is, hogy a hírek téged nem igazoló fele pont mind kamu? Már a körkörös érvelésedet leszámítva persze, hogy te csak úgy kijelented, hogy fiatalok és egészségesek nem halhatnak belőle, amire az égvilágon semmi nem utal, csak hogy te kijelentetted, hogy a vírus csak idős betegekre veszélyes, amit azzal magyarázol hogy csak idős betegek halnak bele?
"Felhozhatom a saját példáidat is, Japánnak pl az egyik legmagasabb a halálozási rátája. De gondolom ez a tény se fog izgatni, mert ellenmond a konteóidnak."
Nem tény, hanem hazugság, ahogy minden, amit írsz.
Japán halálozási rátája kifejezetten alacsony, 1 millió főre 4 db halálos áldozat jut. Összehasonlításképpen ez Belgiumban 720, de még Magyarországon is 40, pedig itt tudjuk, hogy nagyon korán vezettek be korlátozásokat.
"A korlátozások melett."
Nem melett, hanem mellett, és ha korlátozások mellett is meghaladta, akkor megint csak nem volt értelme korlátozásokat bevezetni.
"Kevesebb kontakt - kevesebb fertőzött."
Mint már írtam párszor, ez nem igaz. Ugyanannyi fertőzött lesz, legfeljebb tovább tart a lefutás, és ezáltal a válság is. Az egészségügy viszont egyszerre is megbirkózna sok fertőzöttel, legalábbis Magyarországon biztosan.
"Oké, tehát lényegében megpróbálod itt bekamuzni, hogy a világ minden híroldala cikkek tízezreivel hazudott, és senkinek nem tűnt fel?"
A megbízható híroldalak nem hoztak le olyan cikkeket, amik téged igazolnának.
Na pá, úgysem olvassa már senki rajtad és a troll kollégáidon kívül ezt a kérdést. További jó rettegést! :)
2019-be nem volt recesszió viszont az autóipar válsága az már elkezdődött akkor az igaz.
2021-re várták a nagy a válságot a megmondó emberek aztán jött a koronavírus és ezt az alkalmat kihasználva elkezdhették hamarabb és akkor a járvánnyal be is takarták az egészet.
Abból a szempontból jó hogy így hamarabb túl lehetünk rajta hiszen a válságnak megkellet történnie.Viszont az már kevésbé jó hogy ez a válság a szabadság jogainkat is érinti az idétlen korlátozásokkal.
Hát ha majd éhesek lesznek az emberek akkor azt hiszem lesz itt olyan online tüntetés hogy megint az mtv székház fogja bánni mint 2006ba.
Eddig nem volt balhé mert jól éltünk tényleg nem lehetet panasz okostelefon évente,olyan hybrid autó hogy kirázza a répát meg a f@$zomat meg időutazó előfűthető mosógép stb persze ezeket mind hitelre,de most választás elé érkeztünk hogy törlesztjük ezeket vagy kenyeret veszünk inkább közben persze meg megy a kamatos kamat utána meg jön a tragédia az öngyilkosság.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!