Mást is büntettek meg a rendőrök a kijárási korlátozás megsértése miatt ilyen abszurd szituációban?
Székesfehérvár kertvárosi rész, még húsvét hétfőjén. Szomszéd áthívott egy (4-5) felesre. Mikor kiléptem a kapun oda toppant 2 rendőr és igazoltattak (egész délután fel-alá mászkáltak az utcában). Mondjuk hülye voltam, mert elmondtam, miért voltam. 15 ezer forint helyszíni bírság lett a vége. Jó: szomszéddal való piálás tényleg nem nyomós indok a lakhely elhagyására. De nem lehetett volna egy figyelmeztetéssel megúszni? Este persze megkóstoltam a szilvát is, de azt már kerítés felett.
komolyan, bohózat ez az egész ország :D
Ha van hasonló abszurd történetetek, ne tartsátok vissza. Én már röhögök az egészen.
Örülj, hogy ennyivel megúsztad. Itt ahol lakok is járkálnak, ha nincs nyomós indokod 50ezer/fő.
Ez van nekik kiadva, nem ejnye bejnyézhetnek és nincs kivétel.
Ha nincs rá nyomós indokod akkor 500ezerig mehet a bünti (persze ugye 500ezer/fő).
Itt meg kiadták az összes rendőrnek, hogy be kell szedni a pénzeket mert kiesés van és 50ezer lesz egységesen a bünti.
Szóval a 15 ezreddel hallgass :D Persze jobb lett volna ha ürügyet mondasz csak és lehet nem kapsz büntit. De ők is lehet csak azért büntettek meg, mert nekik meg ki van adva.
Mindenki ment minden fele mint a bírkák. A sorban nem tarják a másfél métert, kiállnak beszélgetni stb.
Ezért is nézték, hogy lehetne szedni befele az 50eket.
Mert ugye ebben az időben az előírásokat be kell tartani és tartattni. Ha a paraszt nem érti akkor ebből majdvért elven.
De persze ezt se az nézte aki szedi majd befele a bírságot, hanem azok akik kiadták a parancsot és 50nél húzták meg a határt, hogy több lehet, kevesebb nem.
Ők amúgy lehet jobban tudják a törvényt, mint te vagy én. Tudják kit büntethetnek meg és milyen indokkal, de mindenki az 50et kapja és nem a minimumot.
(Több ismerősöm is kapott már bírságot különböző indokokkal, de mindegyik úgy ahogy jogos volt.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!