Melyik magyar címert részesíted előnyben: a koronás címert vagy a Kossuth-címert, és miért?
Figyelt kérdés
Melyik lehetne ideális esetben a hivatalos címer?2020. ápr. 30. 21:28
1/10 anonim válasza:
Meg van az ideális a koronás. Magyarország címere azon a Szent Korona.
3/10 anonim válasza:
5/10 anonim válasza:
6/10 anonim válasza:
Nem tudni Kossuthnak mennyi köze volt a nevét viselő címerváltozathoz, de mivel librális kötődésű volt, elképzelhető, hogy az eredetit nagyon nemzetinek tartotta.
7/10 anonim válasza:
6. Inkább arról van szó, hogy Kossuth köztársaság párti volt.
8/10 anonim válasza:
#6-os
Kossuth idejében a liberális nem egyenlő a mai modern liberális kifejezéssel manapság egy nacionalista/patriótának felelne meg.
10/10 anonim válasza:
Előző vagyok bocs kifelejtettem még. szerintem a címerünknek ami piros, fehér és zöld színekből áll akárcsak a zászló, jól áll neki a tetején az a kimondott bronz szín ami koronát illeti.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!