A balosok milyen matematikát használnak?
330 milliárd ment el stadionokra 10 év alatt.
Ez éves szinten 33 milliárd.
Arra lennék kíváncsi, hogy 33 milliárdból hogyan akarják a következőket meglépni:
-rendbe tenni az egészségügyet
-kórházakat építeni és fenntartani
-felemelni egy kórházi dolgozó fizetését 400-500 ezerre, egy orvosét 1 millióra
-rendbe tenni az oktatást
-felemelni itt is a fizetéseket 400-500 ezerre
-rendbe tenni a rendvédelmet, ott is felemelni mindenki fizetését 400-500 ezerre
Aztán úgy általában felemelni mindenki fizetését 400-500 ezerre, sőt emellé még legalább ennyi alapjövedelmet is.
Hiszen gondolnunk kell azokra is, akik már 10 éve nem találnak munkát.
Most pedig várom a matekot, hogyan is jön ki mindez 33 milliárdból???:D
Németországban meg egy MINIMÁLBÉRT kereső ember 250 eurót, azaz nagyjából 100 ezer forintot fizet csak az egészségügyre. Aki többet keres, az meg még többet.
A sok liberális ostoba agyhalott ellenzéki lenne a legjobban felháborodva, ha 100 ezer forintot kéne fizetnie csak az egészségügyre, nem szaros 7000 forintot.
52.
Mennyi Németországban a minimálbér?
Nem a minimálbér a lényeg, hanem hogy a magyar egészségügyet a némethez hasonlítják. Amikor egy minimálbért kereső német is több, mint tízszer többet fizet az egészségügybe.
#53:
Nem az 52-essel vagyok, én is ellene beszélek (bár ez az első írásom ehhez a kérdéshez), segítek magunkon.
Németországi bruttó minimum órabér: 9,35€
Havi órák száma: 22*8=176
Bruttó havi bér: 1645,6€
Month Year
Gross salary: 1.645,60 € 19.747,20 €
Social security contributions:
- Pension Insurance 153,04 € 1.836,49 €
- Unemployment insurance 19,75 € 236,97 €
- Nursing care insurance 29,21 € 350,51 €
- Health insurance 128,36 € 1.540,28 €
Total social security contributions: 330,36 € 3.964,25 €
Taxes:
- Wage tax 97,33 € 1.168,00 €
- Solidarity surcharge 3,26 € 39,20 €
- Church tax 0,00 € 0,00 €
Total taxes: 100,59 € 1.207,20 €
Net salary: 1.214,65 € 14.575,75 €
A fentebb látható kalkuláció a Steuergo.de oldallal készült. "Kategória: 1; Gyermek: 0; Kor: 30" beállítással, hiszen nem csak családosokat, vagy párral rendelkezőket (ők jobban járnak) nézünk, hanem a legtöbbet adózó, szingli 30-as réteget.
Ebben MÁR BENNE VAN a "TB" (ott GKV), a nyugdíj, és a nurse care is, ami emlékeim szerint (bár ezt elismerem, lehet hogy rosszul emékszem) arra szolgál, hogy ha idős korodban ápolásra szorulsz és nincs utódod, akkor ez fedezi az ápolót, gondozót.
Kicsit offtopic, de annyiszor írta már az 1-2 agyhalott:
- Bezzeg Gyurcsány ellen nem szólaltatok fel...
- Fel lennétek háborodva, ha...
- Ti állítottátok, hogy...
Ezek számotokra evidenciák, de valójában szimpla hazugság. Attól még, hogy valaki ellenzi a pénzherdálást, nem lesz Gyurcsányista. Nem lennék felháborodva 5x ennyi TB-n sem, ha arányosan jobb szolgáltatást kapnék. És sosem állítottam, hogy a stadionok árából rendbe lehetett volna tenni mindent, azt viszont igen, hogy az a pénz (meg sok másik is) jobb helyre is mehetett volna. És higyjétek el, az ellenzékiek többsége, de még a Fideszesek nagy része is így látja ezt. Amit itt ti stadionvédők írtok, ahhoz vagy mérhetetlen fanatizmus, vagy szűklátókörű butaság, vagy fizetett trollság kell.
Én dolgoztam Németországban 5 évig, szóval csak jobban tudom, okoska.
Igaza van a kérdezőnek.
Számoljatok utána!
Lényegtelen, hogy mit csináltál.
-A bruttó minimum órabér nyilvánosan elérhető hivatalos adat.
-Az általános havi munkaórák száma (22 munkanapos hónap, 8 órás munkarend) adott.
-Mivel általánosságban beszélünk, így a legrosszabb helyzetet (azaz legnagyobb adókategóriát) vesszük, ami a Cat 1, egy szingli 30-as nem pályakezdő, nem munkanélküliként, hanem helyváltással felvett alkalmazott.
-Jelen időről beszélünk, tehát számít minden adótörvény, az is ami csak 2 hónapja él.
-Minden adó-, járulék- és biztosítás mérete nyilvánosan elérhető adat.
Vagy tudsz hozni hiteles forrást, hogy a mai napon érvényben lévő német törvények szerint a minimálbéres GKV 250€, vagy pedig HAZUDSZ!
Ne Hazudj!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!