A balosok milyen matematikát használnak?
330 milliárd ment el stadionokra 10 év alatt.
Ez éves szinten 33 milliárd.
Arra lennék kíváncsi, hogy 33 milliárdból hogyan akarják a következőket meglépni:
-rendbe tenni az egészségügyet
-kórházakat építeni és fenntartani
-felemelni egy kórházi dolgozó fizetését 400-500 ezerre, egy orvosét 1 millióra
-rendbe tenni az oktatást
-felemelni itt is a fizetéseket 400-500 ezerre
-rendbe tenni a rendvédelmet, ott is felemelni mindenki fizetését 400-500 ezerre
Aztán úgy általában felemelni mindenki fizetését 400-500 ezerre, sőt emellé még legalább ennyi alapjövedelmet is.
Hiszen gondolnunk kell azokra is, akik már 10 éve nem találnak munkát.
Most pedig várom a matekot, hogyan is jön ki mindez 33 milliárdból???:D
Évi 33 milliárdból annyi simán kijönne hogy legalább a kórtermeket rendbe hoznák stb.
330 milliárdból pedig az utak jelentős részét rendbe lehetne hozni így nem bszná szét a kocsikat na meg balesetek sem lennének annyi
Lassan írom, hogy megértsd.
Rendbetevés ≠ közpénz beleöntése
Lásd: foci. Valahogy ott se vált be, mégis folytatják.
Lassan írom én is:
7500 forint!
Az orvosi 1 milliós fizetésekhez az évi 330 milliárd is kevés lenne.
Most akkor aki szerint 33 milliárdot elba**ni évente hülyeségre ami csak költséget termel baromság akkor már az illető egyből balos is lesz? Lófa**t.
Számold inkább úgy, hogy 3-4 milliárdból kijön egy komplett, teljesen felszerelt kórház. Még Magyarországon is. Még ha nagyon lazán számolunk akkor is évente 10 teljesen új kórház. Ez azt jelent, hogy az elmúlt 10 év alatt Magyarország összes egészségügyi intézete nulláról újraépülhetett volna. És azért valljuk be, nem kell ahhoz nagy ész, hogy az ember felfogja, hogy bármelyik szabadon választott Magyar ember több hasznát veszi a kórháznak mint egy stadionnak élete során. És az egészben a legjobb, hogy az egész csak arról szólt, hogy valamit építeni kell mert a közbeszerzés Magyarországon egyenlő a közpénz magánszámlákra való lapátolásával. Valamit kell építeni, nem stadiont. Ugyan úgy elhordhatták volna a lóvét ha kórház épül. Csak hát a vityának van egy hobbija meg egy álma, hogy feltámasztja az Aranycsapatot. Talán még azzal is jobban jártunk volna ha Star Wars fan és ebből a lóvéból felhúz egy halálcsillagot Budapest fölé.
Ez már másik kérdés alatt is ki lett tárgyalva, és ott is valami hasonló vicc összeg jött ki és ott se bírták felfogni.
Ez olyan megdönthetetlen életigazság náluk, mint az, hogy vidéken mindenki bunkó és csak M1 van, semmi más csatorna.
Hiába írod, hogy van más is, nem érti.
Egyrészt hagyjuk már ezt a baloldal=Gyurcsány dolgot. Gyurcsány baloldalon is sokak szemét szúrja. Oké, akkor ezt a kérdést rendbe tettük, bár ez már sokszor el lett mondva sok helyen, csak valahogy sehogy nem sikerül megérteni. Vagy a szellemi kapacitások elégtelensége áll a háttérben szerintem, vagy az a kényelmes helyzet, hogy az egyszerűbb embereket még mindig el lehet tántorítani az ellenzéktől, ha azt azonosítják Gyurcsány Ferenccel. Bocs, kicsit hosszú és összetett lett a mondat...
Bevallom, én nem vagyok közgazdász, matekból persze jó voltam, de az ugyebár nem elég az ilyen dolgok megértéséhez. Viszont nem is vagyok abban a pozícióban, hogy nekem kelljen feltalálnom a spanyolviaszt. Hülye viszont nem vagyok, szóval hagyjuk a demagógiát! Fogalmazzuk át a dolgot! Ne mondjuk azt, hogy rendbe tenni az egészségügyet, mert az tényleg hosszú folyamat, ki tudja, hol a vége, hiszen sok még addig a teendő. Fogalmazzunk úgy: lehet-e jobbá tenni az egészségügyet évi 33 milliárdból? Szerintem lenne helye a pénznek, de javíts ki, ha tévedek!
A stadionépítések meg csak a jéghegy csúcsa, ami már annyira gáz, hogy adja magát, hogy folyton erre hivatkozzanak az emberek. Nem évi 33 milliárd az, amit nem megfelelően használnak fel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!