Miért használnak ilyen kevesen napelemet Magyarországon?
Azt tanultam, hogy 700 000 forintból egy 4 fős magyar család teljes energiaigényét egész évre lehet fedezni. Akkor hogy-hogy nem szereltetnek fel tömegesen napelemeket?
Még 0%-os hitel is van, és kevesebbet kell fizetni 8 évig a törlesztésre, mint amúgy a villanyszámlára.
Olvass utána ne csak bulvárszinten...
Ami papíron lehetséges, az a valóságban nem biztos, hogy ugyanúgy lehet...
Kicsit több kellene akkor mint 700, kellene felvenni hitelt, azt meg egy magyar átlag család (nem az az átlag amiben benne vagyok én meg Mészáros Lőrinc és átlagosan több millió megtakaritásunk meg cégünk van.... Hanem egy tényleges átlag család) nem engedheti meg magának, hogy havi szinten 10 ezreket akár nélkülözzön. Mindennek megy fel folyamatosan az ára, egyre drágább élni és ezt kell fizetni nem egy hitelt. Vagy esetleg már van is a nyakán 1 hitel.
A másik probléma az, hogy ez a 700ezer forintos megoldás gonolom nincs arra tervezve, hogy tárolja az elektromosságot is, hogy éjszaka is ellegyen látva a ház. Hanem ez az a megoldás, ahol én esetleg termelek vissza az elektromos műveknek, de este meg ugyan úgy használom az áramot ami meg az én órámat pörgeti.
Ez úgy érné meg, ha a töblet áramot le tudnám tárolni, olyan akkumlátorokban, ami fedezi az éjszakai használatot bőven.
Mellette lecserélni minden cuccot elektromosra. Szóval elektromos sütő, villany bojler stb. Így ugye spórolok a gázon is. De ahhoz hogy ez mind szép és jó legyen nem 700ezer forint kellene, hanem jóval több.
Meg kellene olyan felület ami mindíg napos. Sokan ezelőtt 20 évvel is nem hiszem, hogy gondoltak arra, hogy olyan fekvéssel legyen a ház, hogy feltétlen legyen olyan pontja, ahol mindíg süt a nap.
Szóval bőven van vele gond.
A 700000 az inkább a duplája legyen,és közel sem a teljes energiaigényt fedezi .
Nekünk van,nem bántuk meg,de nem elsősorban spórolás volt vele a cél . Ahhoz amit te mondasz sajnos sokkal több pénz kell.
Amit nappal vissza termelsz a szolgáltatónak azt használod este ,éjszaka.
Éves lejelentésnél pedig ha többleted van x% -át vissza fizetik.
#5 te is olvass utána ne csak a kérdezőnek javasold.
Nekünk nagyon is megéri a napelem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!