A balosok milyen matematikát használnak?
330 milliárd ment el stadionokra 10 év alatt.
Ez éves szinten 33 milliárd.
Arra lennék kíváncsi, hogy 33 milliárdból hogyan akarják a következőket meglépni:
-rendbe tenni az egészségügyet
-kórházakat építeni és fenntartani
-felemelni egy kórházi dolgozó fizetését 400-500 ezerre, egy orvosét 1 millióra
-rendbe tenni az oktatást
-felemelni itt is a fizetéseket 400-500 ezerre
-rendbe tenni a rendvédelmet, ott is felemelni mindenki fizetését 400-500 ezerre
Aztán úgy általában felemelni mindenki fizetését 400-500 ezerre, sőt emellé még legalább ennyi alapjövedelmet is.
Hiszen gondolnunk kell azokra is, akik már 10 éve nem találnak munkát.
Most pedig várom a matekot, hogyan is jön ki mindez 33 milliárdból???:D
Tipikus fidesztroll "érvelés", sokszor láttam már, hogy hogy ha egy bizonyos összegből nem lehet egy terület összes problémáját egycsapásra megoldani akkor azt a pénzt már felesleges befektetésnek számítják amit nyugodtan el lehet verni minden másra mert "úgyse lehet belőle megoldani a problémákat".
Nos lehet úgy nézni hogy évi 33 milliárdbol nem fogod megoldani az oktatás és az eü összes problémáját DE lehet úgy nézni hogy MIT lehetne megoldani évi 33 milliárdból és akkor hirtelen kitágul a lehetőségek horizontja.
Ennyi pénzből például MINDEN egyes iskola az országban milliós támogatást kaphatott volna tanszerekhez és felújításra
Ennyi pénzből MINDEN egyetem milliós támogatást kaphatott volna fejlesztésre, kutatásra, ösztöndíjprogramokra.
Ennyi pénzből rendezni lehetett volna az ápolók és tűzoltók bérét.
Ennyi pénzből 10 kórház kaphatott volna milliárdos támogatást fejlesztésekhez.
Ezeket a lehetőségeket a fidesz mind a stadionokba öntötte.
Ez olyan mintha lenne 1 millió forintom teljesen felújítani a házamat de mivel ez egy teljes rendberakásra kevés, inkább elkölteném fagyira. Pedig kifesthettem volna belőle, kicserelhettem volna az összes nyilaszarot, minden lámpát, kapcsolót és konnektort. Nem oldódott meg az összes problémám de sokkal fejlettebb és élhetőbb lenne a környezetem.
Ezt persze a kérdező fele hazàrulók is tudják de azért a kis alamizsnáért amit kapnak inkább az ellenkezőjét bizonygatják. Erre a kommentre is balosozás, gyurcsányozás, 7000 forintozas vagy valami hasonló lesz a valasz, természetesen gúnyos, emojival teleb..tt stílusban mert érdemi vitában tudja hogy ostobaság az álláspontja, marad a fröcsögés.
Demagóg hozzáállás ez, ráadásul matematikailag még csak nem is helytálló.
Lehet, hogy 330-360 milliárd volt a stadionok felépítése, de ehhez számoljuk már hozzá a fenntartási költségeket, a focicsapatok plusz juttatásait és esetenkénti adómentességét, a TAO támogatásokat, amik legnagyobb hányadát a futball, azon belül is a Felcsút kapott... A focisták milliós fizetése teljesítéstől függetlenül, az erre kiépült egyesületek fenntartási költsége és még lehetne sorolni.
Itt van 1 forrás a sok közül:
Egyébként sem kéne lekicsinyelni 30 milliárdot sem. Az egész MTA évi 30 milliárdból működik, a mentősök fizetése is kb. ennyiből jön ki, 50 ezer egyetemista teljes képzését lehetne évi 30 milliárdból finanszírozni, vagy évi kb. 3000 új tantermet felépíteni.
Annyira nem néztem most utána, de eszerint évente 37 milliárd beruházást végzünk országosan az egészségügyben és 12,5 milliárdot felújításra. Úgy, hogy ezekben még az uniós források is szerepelnek (2017-es adatok):
Szóval aki szerint nem lehet értelmesen elkölteni 30 milliárd forintot évente (de még ennél többet is, ahogy azt fentebb kifejtettem), annak innen is üzenem mindenféle finomság nélkül, hogy menjen a bús p'csába.
+1, soha nem fog találni senki olyan ellenzéki nyilatkozatot, ami arról szól, hogy a stadionokból megspórolt pénzből szedi rendbe az egészségügyet ÉS épít kórházakat ÉS emel fizetéseket ÉS szedi rendbe az oktatást stb. stb.
99%-ban olyan forrást fog találni az ember, ami arról szól, hogy "erre lehetne költeni a foci helyett", vagy "itt is jobb helye lenne, mint a stadionban" stb. stb.
Az "és" kapcsolat hangsúlyozása egyszerű szalmabábérvelés és aki esetleg nem szó szerint értelmezi az olvasottakat, az az is tudja, hogy a stadionok a kárbaveszett pénzszórát jelképezik.
Az előbb már leírtam, hogy ezek a hülyeségek nem érdekelnek, hogy mit számolsz bele, mert kevés.
A többi ugyan ilyen hülyeség.
Minek akarsz te 3000 tantermet, ha nincs tanár?:D
Hogy utána kisírd a szemed, hogy ott megy tönkre?
Köszönöm kérdező hogy pontosan azt válaszoltad amit írtam. Legalább már mindenki látja hogyan is működtök. :)
"Az előbb már leírtam, hogy ezek a hülyeségek nem érdekelnek, hogy mit számolsz bele, mert kevés."
Mondom, akkor elmehetsz a bús p"csába.
"Minek akarsz te 3000 tantermet, ha nincs tanár?:D"
Esetleg akkor vedd elő az egyetemes matematika szabályait és oszd el a 30 milliárdot 3,6 millióval (havi 300 ezres fizetés éves mértéke) és megkapod, hogy 8333 új tanár fizetését szolgálhatná ugyanaz a 30 milliárd forint. Legutóbb mekkora volt a teljes tanárhiány az országban? 4 ezer fő? Tessék, meg van oldva egy társadalmi probléma.
De ezután elővehetnénk némi nemzetgazdasági ismeretet is, ugyanis bár egy munkavállaló lehet, hogy bruttó 300 ezret keres, de abból 100 ezer (SZJA és járulékok) egyből visszaszál az államra. Utána a 27%-os áfa miatt is visszaszáll valamennyi a kasszába, arról a 9 %-nyi tao-ról nem is beszélve, amit közvetetten a vállalkozások fognak majd megfizetni, mert az új tanárok fogyasztása ugye hasznot termel nekik.
Teljesen el vagy tévedve jógyerek, sajnálom, hogy a megfelelő tudás hiányában csak GyK-s trollkodásra futja tőled.
35.
Nem érzed mennyire álszent, amit írsz, minek annyi többezres lelátójú stadion, amikor nincs néző, de fenntartási költség az nem kevés. Azért kell annyi tanterem, mert annyi a diák és ahhoz kéne megfelelő számú pedagógus. Ugye te is látod a különbséget, hogy mi a fontosabb, a megfelelő oktatás vagy a néző nélküli foci, mire van jobban igény. Majd, ha lesz gyereked megérted, esetleg, ha lesz valami egészségügyi problémád és hónapokig kéne várni a kezelésre, amit végűl magánba rendezel a befizetett tb-d ellenére, akkor gondolj a stadionokra, mennyire is hasznosak most neked.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!