Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Szerintetek túl hamar kezdték...

Szerintetek túl hamar kezdték el enyhíteni a korlátozásokat?

Figyelt kérdés
2020. ápr. 29. 22:09
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
52%
2020. ápr. 30. 02:36
 12/31 anonim ***** válasza:
84%
Gyàrban kötelezö a maszk. Ahogy kilèpnek dolgozok veszik le. Eröltetik a hülyesèget.
2020. ápr. 30. 04:49
 13/31 anonim ***** válasza:
81%
Enyhíteni? Eddig mehettél boltba maszk nélkül, most majd nem mehetsz. Nekem ez szigorításnak tűnik, nem enyhítésnek. Most hogy a starbucks meg a cipőbolt nyitva lehet-e, az nagyon nem számít, és nem kárpótol azért, hogy beleizzadsz abba a genyába.
2020. ápr. 30. 05:21
 14/31 anonim ***** válasza:
78%
Jaj, ne legyetek már beszarva, buszon/vonaton illetve boltban, étteremben kötelező lesz a maszk, valamint a távolságtartás, utcán meg eddig is ugyanúgy mentél, nem?
2020. ápr. 30. 07:00
 15/31 anonim ***** válasza:
28%
Be sem kellett volna vezetni. A koronavírus enyhébb, mint egy sima influenza, már ha egyáltalán okoz tüneteket, mert a legtöbb embernél nem okoz. A korlátozások egyetlen célja a gazdasági válság, a vírus csak ürügy.
2020. ápr. 30. 07:54
 16/31 anonim ***** válasza:
81%

" Igen, kb 1-másfél évvel hamarabb (attól függ mikor lesz vakcina) mint kellett volna. De persze a gazdaság fontosabb mint az emberélet. Köszönjük meg a kormánynak.

"

És az szerinted hány emberéletbe kerül, ha 1-másfél évig ez az állapt marad? Hányan halnak bele olyan betegségbe,amit nem diagnoosztizálnak vagy kazelnek időben? Hányan kerülnek kilátástalan helyzetbe és lesznek öngyilkosok? Hányan kezdenek fosztogatni, meg betörni helyekre, hogy etetni tudják a gyereküket? (ami egyébként már most elég nagy probléma olaszországban)

" Be sem kellett volna vezetni. A koronavírus enyhébb, mint egy sima influenza, már ha egyáltalán okoz tüneteket, mert a legtöbb embernél nem okoz. A korlátozások egyetlen célja a gazdasági válság, a vírus csak ürügy."

Az lehet, hogy alap esetben gyengébb (bár ezzel lehet vitatkozni, de tegyük fel),csakhogy nincs rá gyógyszerünk, vagy oltásunk, így ha tömegesen betegszenek meg, az egészségügy nem bírja el. Meg lehet pislantani mi megy végbe New Yorkban vagy Olaszországban.

Jó lenne tájékozódni kicsit,mielőtt elméleteket gyártunk a semmiből.

2020. ápr. 30. 12:43
 17/31 anonim ***** válasza:
24%

"Az lehet, hogy alap esetben gyengébb (bár ezzel lehet vitatkozni, de tegyük fel),csakhogy nincs rá gyógyszerünk, vagy oltásunk, így ha tömegesen betegszenek meg, az egészségügy nem bírja el. Meg lehet pislantani mi megy végbe New Yorkban vagy Olaszországban."

Nincs rá sem gyógyszer, sem oltás, mégis jóval kevesebben halnak bele, mint az influenzába. (Az, hogy a statisztika szerint többen, azért van, mert mindenkit beleszámolnak, aki koronavírussal megfertőzve hal meg, a halál okától függetlenül.) Amúgy meg most rúgtak ki 30 ezer embert a kórházakból, ennyi embert soha sehol nem kezeltek koronavírussal kórházban egyszerre, még nálunk nagyobb országokban sem. Szóval elbírná az egészségügy.

2020. ápr. 30. 16:44
 18/31 Kustany ***** válasza:
67%

Szerintem egy kicsit elhamarkodják.

Egy ideig nagyon szépen betartották a korlátozásokat Pesten, most kb. egy hete már elég lazák az emberek, ahogy megjött a jó idő.

Én abból indulok ki, hogy sokkal több fertőzütt lehet, mint ahányról hivatalosan tudnak, egyszerűen azért, mert nem okoztak annyira súlyos tüneteket.

De ha ezek a hordozók mostantól szabadon járhatnak étterembe, kávézóba, stb, akkor nagyon gyorsan szét fog spriccelni a fertőzés és nyilván sokkal több olyan embert fog megtalálni, akinek ez majd az életébe kerül.

Az volt a hivatalos álláspont, hogy a járvány május 3-án éri el a tetőpontját.

Milyen logika az, amelyik azt diktálja, hogy akkor oldják, lazítsák fel a szabályokat, amikor a járvány a tetőpontján van?

2020. máj. 1. 10:08
 19/31 anonim válasza:
83%

"ahogy megjött a jó idő"

Tél vége óta folyamatosan jó idő van.

"Milyen logika az, amelyik azt diktálja, hogy akkor oldják, lazítsák fel a szabályokat, amikor a járvány a tetőpontján van?"

Ezt én se értem.

Hogy eddig mennyi fertőzött volt, senki nem tudja, mert alig teszteltek.

Viszont hogy kevés volt a súlyos állapotú és a halálos, az szerintem az eddigi korlátozások miatt, és annak elég fegyelmezetten való betartásán múlt.

2020. máj. 1. 14:09
 20/31 anonim válasza:
100%

Előző vagyok.

Foglalkoztam statisztikával.

Ennyi tesztből bármilyen következtetést levonni nevetséges.

Szerintem ebből nem csak azt nem tudják, hogy mennyi fertőzött volt, de trendet sem érdemes felállítani és semmilyen következtetést nem lehet levonni arra vonatkozólag, hogy mikor van a járvány csúcspontja.

2020. máj. 1. 14:14
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!