A spanyolok minek következtében kezték el enyhíteni a koronvírus járvány visszaszorítására hozott korlátozásokat?
1
Akkor fog összeomlani, ha jön egy brutális második hullám
Nem olvastam a cikkeket erről jelenleg, de a covid diagram site-on azt látni, hogy elkezdett náluk csökkenni a napi fertőződések száma. És ebben ez számít, nem tudom te milyen diagramot néztél. A csökkenés abból látható, hogy a napi esetek száma kezd el csökkenni.
Itt az oldalon baloldalt rákattintasz a Spanyolországra, vársz és mutatja az adatait. Majd jobb a jobb alul lévő diagram alján a három menüből rákattintasz a jobboldalira:
az mutatja a napi új esetek számát, tehát abból látni, hogy országonként hol tart a járvány.
A felirata: Daily Cases (Napi esetek)
Most lassan tölt az oldal, gondolom túlterhelt a nagy nemzetközi látogatottság miatt, ezért itt van egy print screen róla:
(jobb alul a sárga diagram)
És itt az oldal is azért:
3
Én is a napi eseteket néztem, amelyek bár eléggé ingadoztak az elmúlt időszakban de azért elég stabilan magasak még mindig.
Igen, a vonaldiagram valóban enyhe csökkenést mutat, viszont a korlátozások elhamarkodott enyhítése szerintem gyorsan az egekbe repítheti újra az új fertőzések számát.
Az ember azt gondolná, hogy a korlátozásokat egészen addig érvényben kell tartani, amíg a napi új fertőzések száma legalább 2 hétig 0.
Azért az túlzás lenne.
Óvatosan kellene enyhíteni, de nyilván már a hócipőjük tele van.
Persze lehet, hogy nagyon megjárják vele, majd kiderül.
Igen a 0 az túlzás. Itt minden kormány a gazdasággal is próbálja összehangolni az intézkedéseket, szóval, figyelik. A fokozatos visszavétel az ami szükséges, és itt is pont arról van szó. Tehát nem úgy kell elképzelni, hogy hopp megszüntetik az összes korlátozást, miközben még félig ott a járvány. Javaslom a hírek pontosabb odafigyeléssel való olvasását, mert ez láthatóan nem szokása az embereknek, és nem sértésnek szánom, tényleg oda is kell figyelni, hogy melyik lap mit is ír.
A kedvedért megnéztem mit is írnak a spanyolországi intézkedésekről. Idézet egy friss hírből Spanyolországról:
"A kormány a héten arra tesz javaslatot a parlamentnek, hogy ezt hosszabbítsa meg május 9-ig – írja az El País.
A kabinet keddi ülésén elfogadta, hogy a korlátozások első enyhítéseként április 27-től a 14 év alatti gyerekek kimehessenek az utcára egy felnőtt felügyelete mellett, betartva a közösségi távolságtartás szabályait, valamint a higiéniás előírásokat.
A gyerekek elkísérhetik a felnőttet például bevásárolni, az újságoshoz, a patikába vagy a bankba, tehát azokban a tevékenységekben vehetnek részt, amelyek a szükségállapotban engedélyezettek, de a játszóterek, közparkok szabadidős használata továbbra is tilos."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!