Már nagyon rossz a magyar jogállamiság megítélése az EU-ban. Mi a véleményetek arról a levélről, ami most jött ki? (A Népszava hozta le a magyar verziót)
Ja es nagyon szepen kerem hagyjuk a Sorost, meg, hogy nahat mikre raer az EU ilyen veszterhes idokben.
#13 Újra és újra előveszed a nyilvánvaló hazugságokat. Miért erőlködsz ennyire hogy olyan képet fess amit mindenki láthat hogy nem igaz?
"Persze, csak hátrányosan érint az ország kicsákmányolása, hátrányosan érint a 10% és 30% közötti infláció,"
NINCS ekkora infláció még közel sem. Ott vannak a teljesen egyértelmű és nyilvánvaló inflációs adatok. És ne gyere olyan baromságal, hogy a ksh hamisít, mert pontosan azzal a metodussal számol, amit a Stadat, az eu statisztikai hivatala megkövetel. Az inflációt régen is pontosan úgy számolták, hogy nem fedte le pontosan az egyszeri ember mindennapjait, hiszen senki nem úgy vásárol, mint ahogy a statisztikai átlag kosár van összerakva. Igen pontosan megnézik termékcsoportoknál is az árváltozásokat és nem csak az átlagos infláció kedvező adat.
" hátrányosan érint az oktatás és egészségügy lezüllesztése."
Csakhogy alapvető hazugság hogy az "oktatásegészségügy" le lenne züllesztve és persze csakis ebben az elmúlt pár évben lett lezüllesztve, előtte a csúcson volt, csakazorbánék... Mind az egészségügyben, mind az oktatásban hatalmas fejlesztések voltak az elmúlt években. Különösen vicces ez a hiszti mikor az oktatás képes volt szinte egy hét alatt átállni digitális rendszerre. Hogy lett volna ez lehetséges, ha nem lett volna elvégezve előtte a megfelelő fejlesztés, ha nem rendelkeztek volna már a tanárok a szükséges alap kompetenciákkal hozzá - amihez megint csak az kellett hogy az iskolában legyenek eszközök korábban, amiket használtak is? Az unióban a magyar diákok közül jutottak be a legtöbben a külföldi neves egyetemekre. Oda ahová nem csak úgy lehet bekerülni, hanem a megfelelő szűrőkkel, a képességek alapján. A nemzetközi versenyeken is mindig előkelően szerepelnek a diákjaink és nagy bánatotokra a legutóbbi PISA felmérésen már nem az eddig 20 éven át tapasztalt folyamatos romlás újabb lépése volt. De hazudni kell, különben még nyugalom lenne, ugye?
" Hátrányosan érint az emberek egymás ellen uszítása, a szavazatok megvétele és még sorolhatnám. "
Valóban, az uszítás nagy hátrány. AKKOR MIÉRT CSINÁLOD???? Miért uszítasz? Miért hazudsz?
"Vagyis összességében hátrányosabb helyzetben vagyok, mint a fidesz előtt."
Nyilván mert valamiféle érdeksérelem ért. Netán nem jut a korábbi leosztásból? Nincs meg a korábbi jól fizető pártállás? Ti szoktatok ilyenekkel jönni ha valaki leírja, hogy neki viszont most jobb az élete - nyilvánvalóan azért jöttök ezzel, mert nálatok így működik. Vagyis akkor neked most ez veszett el.
"Én nem az alapján ítélek meg egy kormányt, hogy csak nekem és kizárólag nekem milyen kedvezményei vannak, hanem hogy összeségében milyen, pl. milyen gazdasági mutatókat produkál, és az a helyzet, hogy alul marad még az mszp-hez képest is, pedig ott nem volt magasan a léc."
Mutasd már meg kérlek hogy MILYEN gazdasági mutatókban van alatta a korábbi mszp-szdsz kormánynak a jelenlegi? Ne az utóbbi 2 hónappal gyere amit a járvány rontott le és ne is a devizaválság idejével, amit kedvenceid hoztak össze! Volt éppen elég éve mindkét kormányzatnak kedvező gazdasági környezetben. Hasonlítsd össze a konjunktúrában eltöltött uniós tagságok éveit és mutasd meg, hogy melyik gazdasági mutatókban teljesített rosszabbul ez a kormányzat 2013-2019 között, mint a ballib kormány 2004-2007 között! Konkrétan miben is volt akkor sokkal jobb az országnak, hiszen te a valós adatok alapján döntesz - vagy nem?
"Vagyis mégegyszer. Engem baromira érdekel, hogy az emberek miért érzik azt, hogy mennyivel jobban élnek, amikor nagyjából minden adat az ellenkezőjét bizonyítja?"
Mutass már egy adatot ami téged bizonyít! Mert nekem nem sikerült csak olyat találni, ahol egyértelmű, hogy most sokkal jobb a helyzet. Nem kamuzni kell, tessék megmutatni azt a "minden adatot" ami téged igazol!
"Most attól függetlenül, hogy erre hogy akarsz válaszolni. Egyetlen teljesen racionális válasz van, az emberek megvannak vezetve."
Te próbálod hazugsággal megvezetni az embereket és utána toporzékolsz, mert nem sikerült. Sorra egymás után derül ki a választásokon, hogy hiába a sok hazugságotok, csak nem jön be.
"És hidd el, ha reál értékben te is 30%-kal kevesebbet keresel, akkor az a pár ezer, tízezer csok meg egyéb ilyen vacak nem fog pozitívba tolni. Azért mert most 5
féleképpen adják el a jövedelmet, attól nem lesz több."
Csak 1 féleképpen van fizetésem és abból csakis egyféleképpen adózok. A párommal együtt ebből kapunk a gyerekek után adókedvezményt, ennyi. Mégis igen egyértelműen jobb az életünk, mint volt 2010 előtt. Nem csak nekünk, de a környezetünkben mindenkinek az volt amíg volt rendesen munkája.
"(Csak hogy értsd, hogy mire gondolok. Ha egyik esetben a fizetésed értéke 10 forint, a másik esetben meg a fizetésed 5 forint, meg kapsz mellé 1 forint 1-es típusú támogatást, meg 2 forint 2-es típusú támogatást, akkor milyek esetben lesz több pénzed? A 2-es esetben, amikor 3 helyről jön a jövedelmed? Nem, ez 1. esetben, mert ott 10 forintot kapsz, míg a 2.-ban csak 8 forintot. Azért mert 5, 10, 15-féleképpen elnevezed a jövedelmed még nem feltétlenül lesz több. "
Nem igazán világos mi ez a kavarrás, azon túl, hogy nem egy helyen, nem egyféleképpen szerezted a pénzedet. MINDEN esetben csökkentek az adó és járulékterhek, avgy maradtak ugyanakkorák összességében, rosszabb sehol nem lett, bárhogyan próbálod csavarni. Egy dolog tűnt el, a minimálbér adómentessége, de azt a béremelkedések (a minimálbéré is) már 2014-re benőtték, a korábbi adókedvezménynél már több a jövedelem, veszteség már azoknál sincsen akiket akkor negatívan ért az eltörlése.
"Az évek során annyira elinflálták a forintot, hogy még mindig rosszabbul járt mindenki, aki nincs benne a felső 20%-ban jövedelmet tekintve.)"
NEM inflálták el a forintot. Honnan veszel ekkora ostobaságot? Mutass már erre valami, bármi bizonyítékot!
Miért kell mindig hazudni?
Kérdező "Az EU elvileg nemzetallamok szovetsege, konfoderacio, nem kell feladni az identitast. Kozosen kellene vedeni az emberi jogokat, az egyenloseget, igazsagossagot, ebben probalja mutatni az utat az EU. Ebben nem tudom milyen kivetnivalot lehet talalni. Mo. is alairta, hogy ezzel egyutt lesz resze az EU-nak. Plusz Friedman is elfogadja es gondolom OV is, hogy jo a gazdasagi egyuttmukodes, amit biztosit az EU,jol jon az a penz, amit le lehet hivni."
Mi lenne ha TE megismernéd hogy mit is jelent Magyarország uniós tagsága, mi van benne a csatlakozási szerződésünkben?
Az Európai Unió az EGYENLŐ JOGÚ SZUVERÉN TAGÁLLAMOK KÖZÖSSÉGE. Gazdasági közössége ráadásul. Alapvető célja volt az eu-nak a létrejöttétől, hoyg biztosítsa a tagállamai számára a könnyebb és jobb gazdasági együttműködést.
Nem egy hagymázas elképzelésre jöt létre, hogy itt majd lesz egy nemzetek feletti közösség, amiben a tagállamok csak tartományi feladatkörben a végrehajtásért felelnek, az eszmét és a közösség törvényeit meg majd együtt határozza meg az EU. Nem erről volt szó korábban sem és nem is ez van benne a csatlakozási SZERZŐDÉSÜNKBEN. Mert nem egy szimpla belépés történt egy klubba, ahol mi el kell fogadjuk a klub szabályait, lesz ami lesz utána. Mi szerződést kötöttünk a régi és új tagállamokkal. A szerződésben konkrétan le van fektetve hogy milyen szuverén jogokról mondtunk le és adtuk át uniós jogkörbe, cserébe azért hogy a közösség tagjai lehessünk - és benne van az is hogy mi az ami viszont továbbra is az ország saját döntési jogköre.
Nem ez a kormány akarja átírni a feladatköröket és megszegni a szerződést, hanem éppen az uniós vezetés próbál olyan jogköröket átvenni, amiben egyszerűen nincs joga az országok helyett/felett döntéseket hozni, de még csak beleszólni sem. Ilyen szuverén jogunk meghatározni hogy ki élhet az országunkban, ki lépheti át a határainkat, hogyan alakítjuk az oktatási rendszerünket, kinek adunk állampolgárságot, mekkora lesz arányában az állami tulajdon a szolgáltatók között stb. stb. Semmi közük hozzá. Az emberi jogoknak van nagyon pontosan lefektetett szabálya és azokat vagyunk kötelesek betartani. Senki másnak nincsen joga azonban olyan eszméket, elveket ránk kényszeríteni, mint melegházasság, transzgender oktatás, multikulturalizmus stb. Nem alapvető jog, hogy a megválasztott kormánnyal szemben a parlamenti kisebbséget alkotó ellenzék véleménye döntsön az ország ügyeiben. Mindezekkel szemben viszont alapvető uniós jogunk, hogy ne hazudjanak rólunk az EU parlamentjében és ne hozzanak ellenünk ítéleteket hamis vádak, hazugságok alapján.
A pénz amit az eu-tól érkezik, az nem segély, nem könyöradomány. Ez ÜZLET: A csatlakozáskor mi lemondtunk sok saját bevételi lehetőségünkről, szabályozásunkról, korlátozásokról és megnyitottuk a piacainkat a többi tagállam előtt, amik sokkal erősebb gazdasággal - vagyis előnnyel rendelkeztek. CSERÉBE a KÖZÖS befizetéseinkből (mert Magyarország is pontosan olyan arányban fizet be tagdíjat mint más ország a bevételeiből) kapunk pénzeket. Olyan pénzeket amikre MINDEN uniós tag pályázhat. Vagyis hiába Magyarország kap fejlesztésre forrásokat, azon éppen úgy jövedelmet szerezhet egy német, holland, spanyol vagy belga cég is, mint egy magyar. A CSERE lényege ez, SZABAD a piacunk, minden eu tag megjelenhet és egyenlő szereplő lehet nálunk is, nem csak az eu-s pénzek esetében, de a magyar államháztartás beruházásainál vagy szerződéseinél is. Elcseréltük a saját költségvetésünkben azt a lehetőséget hogy a magyar cégeket, embereket előnyben részesíthessük - arra hogy egy nagyobb közösségben élhessük a gazdaság életét.
Nézd meg a csatlakozási SZERZŐDÉST és akkor látni fogod, hogy éppen a magyar kormány az ami be akarja tartani a szerződésben vállaltakat, szemben az EU-val, ami sorozatosan akarja felülírni és annál nagyobb jogköröket megszerezni, mint amit átadtunk a belépéssel.
Rövidebben: mintha vettél volna egy társasházban egy lakást azzal, hogy a közös költségből fenntartotok együtt lakók lépcsőházat, liftet, uszodát, konditermet és a lakás méretéhez arányosan fizettek közös költséget, aztán a házmester megpróbálna az egészből egy kommunát csinálni, ahol már mások mondhatnák meg neked azt is, hogy ki lakhat a lakásodban, kit kell eltarts a fizetésedből, mennyi zsebpénzt adj a gyerekednek és mi az amit ünnepelhetsz, mi az amit meg nem.
#21 Ennek ellenére még is te indítasz egy hazugsággal. :D
"És ne gyere olyan baromságal, hogy a ksh hamisít, mert pontosan azzal a metodussal számol, amit a Stadat, az eu statisztikai hivatala megkövetel."
Igen, ezért került be az egyik évben egy traktor - vagy valami hasonló mezőgazdasági munkagép -, az olyan gyakori, hogy mindenkinek van otthon.
A valóság az, hogy annak megfelelően módosítják a kosár tartalmát, hogy alacsonyabb érték jöjjön ki. A drágábban dráguló termékeket kiveszik, míg olcsóbbakat betesznek.
Nyugodtan keress rá kormánytól független gazdasági szakértőkre. Általában azt szokták mondani, hogy minimum 10%-os az infláció.
És amúgy az sem igaz, hogy a módszertan nem változott volna. A legtöbb statisztikai mérés módszertanát 2012-13 körül átdolgozták. Pl. akkor változott meg az átlagbér is.
Van egy ismerősöm, pontosabban volt 4-5 évvel ezelőtt ment el a ksh-tól, amikor elege lett. Föntről szóltak, hogy mi legyen az eredmény és addig kellett trükközni az adatokkal, amíg az nem jött ki, amit akartak.
"Csakhogy alapvető hazugság hogy az "oktatásegészségügy" le lenne züllesztve és persze csakis ebben az elmúlt pár évben lett lezüllesztve, előtte a csúcson volt, csakazorbánék."
Egyrészt, korábban sem volt jó az egészségügy, csak nem volt ennyire szar. Mind az oktatás és mind az egészségügy színvonala nem volt még ilyen alacsony.
"Mind az egészségügyben, mind az oktatásban hatalmas fejlesztések voltak az elmúlt években."
Míg az egészségügy GDP arányos támogatása nem változott, ami ha ténylegesen fejlődött volna az egészségügy, akkor kellett volna.
Addig az oktatásban még reálértékben is kevesebbet költenek rá, mint korábban.
Szóval a hazugságoktól kímélj meg.
"Különösen vicces ez a hiszti mikor az oktatás képes volt szinte egy hét alatt átállni digitális rendszerre."
Ja, átállt. :DDD
Az nem digitális oktatás, hogy az tanár feltölti a krétába, hogy tk. 20. oldal.
Ha kicsit is követnéd, hogy pl. a szülők, hogy nyilatkoznak, akkor tudnád, hogy 50-szer leterheltebb mindenki, mivel most a tanár nem tanít, hanem a szőülőnek kell, illetve mind a gyakorikérdéseken, mind egyéb más házi feladat portálokon robbanásszerűen megnőtt a forgalom, kérdések száma, mivel már annyit sem tanítanak a tanárok, mint korábban.
Attól nem lesz digitális az oktatás, mert elméletben azt hazudja a kormány. Az esetek többségében már nincs oktatás, csak számonkérés, házi feladat kiosztás.
"Hogy lett volna ez lehetséges, ha nem lett volna elvégezve előtte a megfelelő fejlesztés, ha nem rendelkeztek volna már a tanárok a szükséges alap kompetenciákkal hozzá"
Nem léteznek, csak a fidesz nem merte megjátszani azt, hogy nyitva maradnak az iskolák, mert azzal még több szavzót veszít.
"Az unióban a magyar diákok közül jutottak be a legtöbben a külföldi neves egyetemekre [...] A nemzetközi versenyeken is mindig előkelően szerepelnek a diákjaink"
Ezt egybe veszem, mert ugyanarról szól.
Lehet bármilyen jó a felső 5-10%-a a diákságnak, attól az átlag oktatásunk nem lesz jó. Nem a fazekas és a szent istván az átlagos iskola, hanem ez a top.
Igen, szerintem is van kb. egy tucat iskola, aki leszarja a kormány intézkedéseit (ezt tapasztalatból mondom, hogy így megy) és tanít tovább, ahogy kell. Ezek tényleg sikert érnek el.
De ha tényleg olyan jó az oktatásunk, akkor miért mennek egyre többen külföldre és miért nem itthon próbálkoznak egyetemre menni, ha olyan jó? Miért megy egyre kevesebb gyerek felsőoktatási intézménybe, ha olyan okosak?
Egyszerű, aki tényleg megfelelő oktatást kap egy elit iskolában, az menekül. Látták, hogy hogy tették zsebre pl. a corvinust, a fideszt látva pedig tudják, hogy itt nem áll meg, ezért elmennek külföldre, és nem fognak visszajönni.
"nagy bánatotokra a legutóbbi PISA felmérésen már nem az eddig 20 éven át tapasztalt folyamatos romlás újabb lépése volt"
De, még mindig nincs megközelítve a 2012-es szint. Egyedül matekból javult elméletben, de valójában hibahatáron belül érték jött ki. Vagyis még mindig mindig rosszabb az oktatás, mint az mszp-szdsz alatt volt.
"Valóban, az uszítás nagy hátrány. AKKOR MIÉRT CSINÁLOD???? Miért uszítasz? Miért hazudsz?"
Ezt te csinálod. Pl. amikor azt hazudod, hogy a hibahatáron belüli növekedésből az következik, hogy jobb lett az oktatás. Ebből nem következik az.
Vagy amikor azt hazudod, hogy minden független gazdasági szakember hülye, csak a kormány által közölt gazdasági adatok az igazak.
Ezt hívják uszításnak. Amiket én leírtam, azok tények, ezért nem cáfoltad egyiket sem, hanem tereltél, hazudoztál róla.
"Ti szoktatok ilyenekkel jönni ha valaki leírja, hogy neki viszont most jobb az élete - nyilvánvalóan azért jöttök ezzel, mert nálatok így működik"
Én nem. Csak pont ezért kérdeztem, hogy miért lett jobb az élete. Mellesleg nem is vagyok és nem is voltam párttag. Sosem szavaztam se az mszp-re, se az szdsz-re, se a fideszre, ne is tervezek.
Nem arról érvelek, hogy milyen baromi jó volt az mszp-szdsz kormány. Én arról érvelek, hogy rossz volt, csak nem olyan rossz, mint a fidesz. ÉS minden adat ezt is bizonyítja.
"Mutasd már meg kérlek hogy MILYEN gazdasági mutatókban van alatta a korábbi mszp-szdsz kormánynak a jelenlegi?"
Jó, mivel így is tudom, hogy hosszú lesz a kommentem így kiemelek egyet (illetve egyet is kértél), amit részletesen elemzek.
Legyen ez a GDP, mivel a kormány is ezzel dobálózik mindig. Ahhoz hgoy valós képet lássunk nem ksh-s adatot hozok, hanem mindkét oldaltól független világbank-os adatot.
2002-ben 67.61 milliárd usd volt a GDP.
Ez 2009-re (legyen ez a befejező év, mert ez még teljesen mszp-s volt) 130.8 milliárd usd lett. Ebben az intervallumban volt egy válság is, illetve 2004 és 2010 között évente a GDP 2%-a jött be EU-s forrásokon keresztül. Ezekkel együtt a teljes növekedés 93%-os volt.
2010-ben a GDP nagyjából ugyanannyi volt 131.1 milliárd usd. Ez 2018-ra 157.8 milliárd usd lett. Ezen időszak alatt nem volt válság és a GDP 5%-ának megfelelő összeg folyt be az EU-től. Ez a növekedés 20%-os.
A fontosabb gazdasági eseményeket belevettem, a fontosabb tételeket belevettem és megnéztem mi jött ki. Ez alapján a fidesz rosszabb. Ha mindig évben csak azzal az 5%-kal növelték volna a GDP-t, amit az EU adott, már akkor (8*5) 40%-os növekedés lett volna. És akkor nem beszéltünk arról, hogy egy jó kormány az EU-s átlag növekedést is tudta volna hozni, ami évente kb. 2% volt, vagyis (8*2) 16% 8 év alatt. A kettő együtt 56%. Ezzel szemben 20%-kal nőtt. Hova tűnt a GDP-nek megfelelő 36%-nyi pénz?
És most kedves voltam, mivel mondhattam volna azt, hogy ha a fidesznél nem számít a válság, akkor az mszp-szdsz-nél se számítson. Ugyanis 2008-ban tetőzött a GDP, ami 158.1 milliárd usd volt. Ez magasabb, mint a fidesz által elért 2018-as értéknél is, és ezzel számolva 133%-os növekedésről beszélünk 6 év alatt.
"Mert nekem nem sikerült csak olyat találni, ahol egyértelmű, hogy most sokkal jobb a helyzet."
Ez azért nagyon vicces, mert a fidesz által egyik leggyakrabban hivatkozott mutató is a GDP, ami már az ellenkezőjét bizonyítja, mint amit mondanak. :D
"Te próbálod hazugsággal megvezetni az embereket és utána toporzékolsz, mert nem sikerült"
Mondod ezt úgy, hogy még annyira sem vagy képes utánanézni a dolgoknak, hogy megnézd, hogy a GDP hogyan változott egyik kormány alatt és hogyan a másik alatt.
Elmondom neked, hogy az a GDP, amivel 2010-ben a fidesz átvette a hatalmat, az majdnem közel 3-szorosa annak, amivel 1998-ban átvette. És ezt az emelkedést az mszp érte el.
"Sorra egymás után derül ki a választásokon, hogy hiába a sok hazugságotok, csak nem jön be."
Tessék, cáfoltalak. Ott egy adat, ami engem igazol.
Vagyis eddig nem hazugságokat mondtam, vagy nem hazugságokat mondott egyes ellenzéki párt (van amelyik igen természetesen), hanem egyszerűen elvannak csalva a választások. És pont az ilyen tanulatlan, hazug alakok, mint te, védik ezt a katasztrófális kormányzást.
"Csak 1 féleképpen van fizetésem és abból csakis egyféleképpen adózok. A párommal együtt ebből kapunk a gyerekek után adókedvezményt, ennyi"
Jujj, hogy valaki ennyire ne értse, amit leírok. 8 általános legalább megvan?
A jövedelmet itt nem bérként, hanem mint befolyó összegként használtam, mivel jön a pénz, ezért jövedelem.
"MINDEN esetben csökkentek az adó és járulékterhek"
Jah, áfa.
Jah, infláció, ami még mindig 10% feletti.
A bérek meg alig nőnek. Ne hozd a ksh-s adatot, mert abban a 4-5 millió dolgozóból, csak 2.8 millió ember jelenik meg. Azok is a felsőbb rétegekből. És ezért számít sokat a módszertan.
Itt van egy szép becslés a tényleges bérre. Nettő 170 jó esetben, nagoyn szép. :)
Ha a ksh-s inflációval számolok, már akkor is azt jelenti, hogy 2005-ben az átlagkereset semmit sem változott 2018-ashoz képest. És akkor még kedves voltam, mert a ksh-s adat nem pontatlan.
"Egy dolog tűnt el, a minimálbér adómentessége, de azt a béremelkedések (a minimálbéré is) már 2014-re benőtték, a korábbi adókedvezménynél már több a jövedelem, veszteség már azoknál sincsen akiket akkor negatívan ért az eltörlése."
Ezt most cáfoltam számadatokkal bizonyítva.
Ha nem ksh-s adattal számolok (hanem szakértőivel), akkor pedig még rosszabb érték jön ki.
"NEM inflálták el a forintot. Honnan veszel ekkora ostobaságot? Mutass már erre valami, bármi bizonyítékot!"
Jah, fel sem tűnt, hogy 2010-ben 270 forint volt 1 euró, ma meg majdnem 100 forinttal több.
Mellesleg erről szintén beszéltek már szakértők. Amíg az ország többet exportált, mint importált, addig a forint gyengülésével a GDP-t tudták növelni.
Erre szükség volt, mivel a fidesz gazdaság politikája nem létezik. Ezt az is nagyon jól szemlélteti, hogy a GDP növekedést kizárólag újabb és újabb multicégek idecsábításával tudják csak elérni, ezért lobbizták pl. a Tesláért is.
Mellesleg a gazdasági szakértelműket az is jól példázza, hogy 2010 előtt kb. senkinek nem volt cége, pontosabban sikeres cége. Mészáros példával akkor vitte csődbe a korábbi cégét.
Csak hogy legyen ellenpélda. A Bajnai kormány egy szakértői kormány, ezt az is jól bizonyítja, hogy még ma is piaci alapon működi cégekbe dolgozik be több, akkori kormányközeli ember. Sokuknak még kormányra kerülés előtt is jól működő cége volt.
"Miért kell mindig hazudni?"
Nem tudom, miért hazudsz, ha nem kell?
Engem tényleg érdekel, hogy miért hazudsz. Én mindent, amit mondtam az interneten megtalálható szakértői vagy nyers adatok alapján mondtam.
Ez nem fekete mágia, hanem matematika, amihez kifejezetten jól értek. Ezzel szemben te nem adatokkkal dobálózol, hanem szubjektív véleményekkel, viszont az ember befolyásolható, ezért nem számít semmit a szubjektív vélemény. Azt hiszed, hogy jobban élsz, mert ezt mondják minden reklámban, híradóban, plakáton, de aettől még nem lesz igaz.
Az 1200-as években mindenki a Föld laposságában hitt, de ettől még nem lett lapos. Ahit nem fogja megmásítani a tényeket, ezért lenne jobb, ha előbb kérdeznél, mint hogy olyanokkal kezdj, hogy miért kell hazudozni, meg hogy miért uszítok, amikor minden kijelentésemre van adat.
#23 nagyon jo hozzaszolas, koszonom, meg fogom nezni reszletesen a hivatkozott adatokat
#22 koszi, de semmi ujat nem mondtal ezzel, oke igy mukodik az EU, tudtam eddig is. A lakohazas hasonlatod szerintem hibas, mert az EU szerintem a haz vezetoje, hazmestere, aki betartatja a hazirendet minden lakoval, h ne zavarjak egymast es a lakokozosseget egyben. Aki nem tudja/akarja betartani a szabalyokat el tud koltozni, ha akar, nem kell ott lakni, ha ugy erzed, hogy egyoldaluan valtoztat a hazmester a szabalyokon es csak Te szenvedsz emiatt, a tobbi lako nem. A lenyeg, hogy ha betarsulsz egy szovetsegbe, akkor elfogadod az alapszabalyokat, kulonos tekintettel az emberi jogok betartasara, moralisan elfogadhato, amit csinalsz, nem nyomsz el ellenvelemenyt stb.
Ha Te arra kersz, h olvassam el a csatlakozasi szerzodest, en arra kerlek, h nezz bele a nepszava cikkben hivatkozott Charta es Emberi jogi egyezmenybe. Azok es egyeb dokumentumok az alapja az egesz EU gondolkodasnak, mert anno igenis nagyon magasztos celok hivtak eletre az EU-t, a II. vh-s pusztitas utan. Ezek betartasa szerintem alap kellene legyen.
Csak azért írok megint mert most én is elolvastam a #22-es hazugságait, ferdítéseit.
"hanem éppen az uniós vezetés próbál olyan jogköröket átvenni, amiben egyszerűen nincs joga az országok helyett/felett döntéseket hozni"
Nem, ajánlásokat tesz későbbi szerződésekre, amikből jobban profitálhatnak a tagállamok.
Pl. köpködik a jobboldaliak az EU-t, hogy most miért nem segít, amikor pedig még nem volt járvány és az EU szeretett volna valami országokon átívelő alapvető egészségügyi minimumot, akkor ezek a szélsőséges személyek voltak az elsők, akik arra verték, hogy ezt nem, nem, soha, mert ez szuverén dolog.
Az a helyzet, hogy az EU szeretné segíteni a tagállamokat, csak vannak azok a szélsőjobboldali pártok, akiknek ez nem tetszik, ezzel lehetetlenné teszik, hogy bizonyos kérdésekben, esetekben segítsenek.
"Ilyen szuverén jogunk meghatározni hogy ki élhet az országunkban, ki lépheti át a határainkat, hogyan alakítjuk az oktatási rendszerünket, kinek adunk állampolgárságot, mekkora lesz arányában az állami tulajdon a szolgáltatók között stb. stb. "
Ez pl. szintén nem igaz, mivel ezeken a területeken hozhatunk olyan döntést, amik sértik a már aláírt szerződéseket. Pl. ilyen a CEU elüldőzése, ami sérit a GATS-egyezményt.
Ahogy pl. ha nem engedünk be valakit, akkor nem éheztetjük, mert ez is sérti az uniós jogot.
Stb. stb.
"Az emberi jogoknak van nagyon pontosan lefektetett szabálya és azokat vagyunk kötelesek betartani."
És még azokat se megy.
"Senki másnak nincsen joga azonban olyan eszméket, elveket ránk kényszeríteni, mint melegházasság, transzgender oktatás, multikulturalizmus stb."
Nem is próbáltak meg, nincs is erre kezdeményezés.
"Nem alapvető jog, hogy a megválasztott kormánnyal szemben a parlamenti kisebbséget alkotó ellenzék véleménye döntsön az ország ügyeiben"
Persze, viszont nem is ezt kérte, hanem hogy a jogállamot ne bontsák le, ne legyenek koncepciós perek.
Magyarországon ma nincs demokrácia, ami szintén sérti az uniós jogot.
"Mindezekkel szemben viszont alapvető uniós jogunk, hogy ne hazudjanak rólunk az EU parlamentjében és ne hozzanak ellenünk ítéleteket hamis vádak, hazugságok alapján."
Nem hoznak, ezért szólnak be, hogy ne a fidesz által hazudott dolgok alapján döntsenek.
"CSERÉBE a KÖZÖS befizetéseinkből [...] kapunk pénzeket. Olyan pénzeket amikre MINDEN uniós tag pályázhat."
Nem, külön vannak az uniós forrásokon belül olyan pénzek, amiket CSAK magyarország kaphat meg. Mivel az uniónak célja a lemaradt országok felzárkoztatása.
És pont ezért létezik a nettó befizető és nettő haszonélvező fogalma. A nettó befizető az az, aki többet fizet be az unióba, mint amennyit visszakap, mint németország, és a nettó haszonélvező az, aki többet kap, mint amennyit befizet, mint pl. magyarország.
"Vagyis hiába Magyarország kap fejlesztésre forrásokat, azon éppen úgy jövedelmet szerezhet egy német, holland, spanyol vagy belga cég is, mint egy magyar."
Ilyen tényleg létezik csak ez teljesen más tétel. Szóval ne keverj dolgokat, amiknek nincs közük egymáshoz, mert ezt hívják hazugságnak.
"Elcseréltük a saját költségvetésünkben azt a lehetőséget hogy a magyar cégeket, embereket előnyben részesíthessük"
Nem, ez ugyanúgy létezik, erre lehet használni az ország fejlődésére elkülönített pénzeket, amik az unió ad.
"szemben az EU-val, ami sorozatosan akarja felülírni és annál nagyobb jogköröket megszerezni, mint amit átadtunk a belépéssel"
Nem, magyarország már évek óta nem tartja be ezeket a pontokat, mivel nem csak a csatlakozási szerződést írtuk alá, hanem azóta sok más szerződést is, amiket már sorra megszegtünk.
Ezzel szemben az EU jogkörén belül mozogva javaslatokat tesz újabb és újabb előnyös vagy előnytelen szerződésekre, amiket vagy elfogadnak vagy nem. Az EU még egyszer sem lépte át a jogkörét.
"Rövidebben"
Ez a példa azért nem állja meg a helyét, mert az EU nem meg akarja mondani, hanem javaslatokat nyújt be, amiket ha elfogadnak, akkor törvényesen megmondhat valamit, ha pedig nem akkor nem.
Vagyis sokkal nikább olyan, mintha a - jó hívjuk így - házmester igény felmérést tartana, hogy az házban a lakók szeretnének-e például plusz pénzt befizetni, amit félretesznek az esetleges károkra, javításokra. Ha az emberek azt mondják, hogy nem, akkor nem lesz, ha azt mondják, hogy legyen, akkor lesz.
"mert az EU szerintem a haz vezetoje, hazmestere".
Hát pont itt van a kutya elásva.
A házmester nem vezető!
Az EU levitézlett garnitúrája most éppen, mint sértett házmester, próbálná megmondani a frankót.
Holott a dolga nem szabályok, meg zavaros normák számonkérése, hanem az írott szabályok felügyelete.
Már Antall József is ráérzett arra, hogy a nyugat (EU) minket csak tyúkudvarnak tekint. Nem véletlen a V4-ek létrehozása a jobb érdekérvényesítő képesség érdekében.
https://www.youtube.com/watch?v=QJDREGi6JYs
Ez az elemzés ma is aktuális!
KSH és az EUROSTAT adatok alapján Magyarországból történő jövedelem kivonásokat mutatja be. Olyan módon, hogy a hivatalos KSH adatokra támaszkodik, vagyis szubjektív szemléletet kizárja. Itt arra hívnám fel a figyelmet, hogy korunkban, bár a jövedelem, vagyis a profit a legfontosabb, mégis erről tényszerűen szándékosan a legkevesebbet foglalkoznak. Ezzel szemben az EU, bár keveset ad vissza támogatásként, a GDP kb. 1%-át, a mintegy 20%-os jövedelem kivonással szemben, óriási propaganda hadjárat következtében azt a hamis látszatot kelti, hogy sokat ad. A számszerűsített megközelítés minden érdeklődő számára lehetőséget ad, arra, hogy felülbírálja a hamis látszatot és kialakítsa valós álláspontját Magyarország és EU országok kapcsolatát illetően. Mivel véleményem szerint a „szabadság felismert szükségszerűség", EU-val történő jövőbeni tárgyalásaink során a valós helyzetből kiinduló magyar álláspont, javíthatja hazánk tárgyalási pozícióját.
Az EU vezetői azt szeretnék, ha a magyarok mamelukok módjára behódolnának a szabadkőműves akaratnak, mely sírásója a nemzetállami létformának.
"eveset ad vissza támogatásként, a GDP kb. 1%-át"
2004 és 2010 között átlagosan a GDP-nek a 2%-nyi értékét adták, míg 2010 és 2018 között átlagosan az 5%-át.
Kérlek ne hazudj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!