Már nagyon rossz a magyar jogállamiság megítélése az EU-ban. Mi a véleményetek arról a levélről, ami most jött ki? (A Népszava hozta le a magyar verziót)
Ja es nagyon szepen kerem hagyjuk a Sorost, meg, hogy nahat mikre raer az EU ilyen veszterhes idokben.
"Ez a hatalmi koncentráció példátlan az Európai Unióban. Nem szolgálja a COVID-19 – vagy annak gazdasági következményei – elleni harcot. Ehelyett megnyitja az utat mindenféle visszaélések előtt"
Ez 100%-ban igaz.
Az Eu keblére öleli Magyarországot - ha balodali a kormányunk.
Ha jobboldali, akkor Mo-n tombol a diktatúra.
"Az én családom most jobban él mint Fletó meg Meggyeske alatt."
Engem érdekelne ennek az elmélete. Erre milyen objektív bizonyíték van? Lehet, hogy most pl. kaptok casládi támogatást, de simán lehet, hogy arányaiban annyival kevesebbet kerestek (pl. infláció miatt).
Másrészt, önmagában szerintem ne abból ítélj, hogy most jobb-e, mert pl. egyfőre jutó vásárlóerő az nyilván magasabb, viszont mind az mszp, mind a fidesz alatt nőtt. Szóval a kormányzásuk minősége sokkal inkább abban állapítható meg, hogy melyik milyen mértékben tudta ezt növeleni. (Csak a példa kedvéért, ha 2002 mondjuk 100 forint lenne a fizetésed és 2010-re 200 forint, majd 2018-ra 250, akkor elméletben 2018-ban élsz a legjobban, viszont a 2002-2010-es időszak jobban növelte a pénzed).
"Viszont nekem sem tetszenek a plakátolások meg az Erzsi-utalvány és kissé elbizonytalanít hogy tényleg egyre agresszívabbnak tűnnek"
Ezzel kapcsolatban meg az érdekelne, hogy honnan tudod, hogy tényleg jobban élsz, és nem egy-egy ilyen kampány magyarázta be, hogy neked jobb.
"én elmondom és nem szégynlem a CSOKért, a családi segítségért"
Csak lehet, hogy pont annyit infláltak el a pénzedből, hogy még a csokkal együtt is kevesebbet keresel, mert sok esetben ez van.
Vegyük a nyugdíjasokat. Általában még annyi emelést sem szoktak kapni, ami az inflációt fedezi, ezzel szemben nagyon sok nyugdíjas boldog, hogy emelték a nyugdíját, mert igazából nem jönnek rá, hogy rosszabbul élnek.
Engem ez azért érdekel, mert még olyan emberről is hallottam, hogy jobban élünk (és állítása szerint ő is), aki 2010 óta elvesztette a munkáját és a lakhatását.
"Jobban élünk azt jelenti, hogy nem gond elmenni bevásárolni és belefér évente egy szerény családi nyaralás. Elmondom mi az oka: KATA adózás."
Ez csak 350 ezer ember.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!