Miért lett elrendelve, hogy a Magyar kórházak szabadítsanak fel 36 EZER! Ágyat?
Olvasgatom itt GYK-n a kommenteket , és már sokadjára látom azt hogy az emberek maximálisan megvannak elégedve a kormány intézkedéseivel. Valamint biztosak benne , hogy a kb 1000 fertőzött az a valós szám...
Miért kell akkor 8 nap alatt felszabadítani 36 ezer ágyat ??
Vagy nagyon elővigyázatosak vagyunk , vagy pedig a számokat nagyon elcsalták...
Kérdező, senki nem titkolózik. Az operatív törzs és Orbán is elmondta minden egyes nap, hogy a valódi fertőzöttek száma a 10x-ese is lehet a regisztrált fertőzöttek számának. Ők sem tudják, hogy mennyi van, mert keveset tesztelnek. Csak a nagyon gyanús eseteket tesztelik, pedig többet kellene.
Ennek a 210-nek a nagy része "remélhetőleg" a pesti úti idősotthon lakója. Az egy nagy gócpont most, és tegnap jöttek a hírek, hogy tömegével szállították el onnan az embereket a mentők. Ha tényleg így van, akkor holnap ismét "csak" 80-100 körüli betegszám lesz. Ha nem... akkor nagyon sz*r 2-3 hét következik...
"A 40%-os troll itt is megjelent"
Tegnap még 40% alatt voltam, tehát más kérdésnél nem láthattad ilyen százalék mellett az én hozzászólásomat. Vagyis nem tudsz érdemben reagálni arra amit írtam és még hülye is vagy.
22: A 13-as válaszolónak címeztem a megjegyzést, nem neked (ő a 40%-os, te 41 vagy).
A 40%-os válaszolóról azt kell tudni, hogy próbál nagyon értelmesnek és tudományosnak látszani, és bizonygatni, hogy ez az egész csak hiszti, meg hogy nem veszélyesebb a vírus, mint az influenza, holott a számok mást mutatnak. Ő az egészet a "világhatalom" által generált hisztinek tartja, mert szerinte szándékosan akarják a gazdaságot összeomlasztani :D
Szerinte pl. a járvány Magyarországon stagnál :DDDD
Pont azert kene tesztelni a betegeket minél többet,hogy ne akkor keruljon a korhazba amikor már elorehaladott meg lazas.
Nyilvanvalo h arrol van szó egeszsegugy nem akar kolteni az emberekre.
Kinabol se nagyon hoznak gyogyszereket,mert akkor ha sokan meggyogyulnak mindenki Kinanak lesz hálás,és ezt az Usa nem nézni jó szemmel.
26: Ezt a helytelen állítást megcáfoltam adatokkal tegnap a másik kérdésnél, kisbuksi. De csak hogy mások is lássák az érvelési hibákkal teli érvelésed, itt van: https://www.gyakorikerdesek.hu/politika__magyar-politika__10..
És amit írtam, amire már nem jött válasz:
"Fejezd be a mellébeszélést és a hazudozást. Te valamilyen (nem feltétlen egyenes) arányosságot feltételeztél a tesztek száma és a napi fertőzöttek között, de az általad hozott adatok is rácáfolnak erre. Csak egy példa:
április 6. tesztek száma: 1032, új fertőzöttek száma: 11
március 31. tesztek száma: 845, új fertőzöttek száma: 45
Hoppácska! Kevesebb teszttel több fertőzött! Mit is mondtál korábban?
>>A statisztika minimális növekedést mutat, de ez azért van, mert egyre több tesztet végeznek.<<
>>egyre több tesztet végeznek, és több teszttel értelemszerűen több fertőzésre derül fény<<
Később már érezted, hogy szorul a hurok, ezért finomítottál:
>>Nem csak a tesztek számának függvénye, de nem nehéz belátni, hogy annak a függvénye is<<
Tehát beismered, hogy nemcsak a tesztek számának a függvénye! Akkor pár hozzászólással ellentétben miért jelentetted ki magabiztosan az ellenkezőjét? Csakúgy hemzsegsz az érvelési hibáktól.
Arról nem is beszélve, hogy a magyarországi tesztelési protokoll igen laza, csak azokat tesztelik, akiknél erős a gyanú a fertőzésre. A tesztek számának emelkedése azt jelenti, hogy több gyanús páciens van. A gyanús páciensek számának emelkedése pedig a vírus terjedésének mértékét is jelzi. Magyarán a magyar tesztelési protokoll miatt Magyarországon a tesztek számának növekedése pont hogy a járvány széleskörű terjedését jelzi, és ez így is lesz addig, amíg a tesztelési protokollon nem változtatnak (szigorítanak)"
De a mai adatok is cáfolnak téged. Alig végeztek több tesztet mint tegnap, de a fertőzések száma mégis megugrott. "Stagnál" :DDDDD
Máskor valami komolyabbal próbálkozz, mert ez már nagyon szánalmas.
"Hoppácska! Kevesebb teszttel több fertőzött! Mit is mondtál korábban?"
Azt, hogy ha többet tesztelnek, valószínűleg több fertőzött lesz. Nem biztos, hanem valószínűleg. Az, hogy te láttál egy fehér hollót, nem jelenti azt, hogy minden holló fehér.
"Tehát beismered, hogy nemcsak a tesztek számának a függvénye! Akkor pár hozzászólással ellentétben miért jelentetted ki magabiztosan az ellenkezőjét? Csakúgy hemzsegsz az érvelési hibáktól."
Nem jelentettem ki az ellenkezőjét. Nem egy-egy napról beszéltem, hanem tendenciáról. Ha már az érvelési hibáknál tartunk, ez tipikus szalmabáb, amit csinálsz.
"A tesztek számának emelkedése azt jelenti, hogy több gyanús páciens van. A gyanús páciensek számának emelkedése pedig a vírus terjedésének mértékét is jelzi."
Szerinted minden gyanús esetet tesztelnek? Ezt te sem gondolhatod komolyan. Vagy ennyivel kevesebb gyanús eset lenne Magyarországon, mint szinte bármelyik európai országban?
"De a mai adatok is cáfolnak téged. Alig végeztek több tesztet mint tegnap, de a fertőzések száma mégis megugrott."
Az megvan, hogy egy gócpontnak számító nyugdíjasotthon összes lakóját letesztelték?
Mindenesetre köszi, hogy belinkelted az ominózus kérdést, így legalább akik ezt a kérdést nézik, azok is megtudják, hogy egy fizetett rémhírkeltő troll vagy.
De hozok neked még számokat:
április 6: influenza halálozás 128 ezer, korona halálozás 74 ezer
április 10: influenza 133 ezer, korona 96 ezer (és ebben még nincs benne minden ország napi adata)
Ez nap 1200 halál influenzánál átlagosan az elmúlt 4 napban és napi 5500 a koronánál.
Ha fenti átlagok megmaradnak, akkor 9 nap múlva már több halottja lesz a koronavírus-járványnak, mint az influenzajárványnak.
A napi halálozások száma a korona esetében nem mutat se stagnálást, se csökkenést, pedig 6-án még nagyon magabiztosan állítottad, hogy lecsengőben van a járvány.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!