Most miért problémáznak azon, hogy nyelvvizsga nélkül is fognak diplomát kapni az emberek?
Nem vagyok fideszes, de ezt az intézkedést én is üdvözöltem.
A nyelvvizsga miatt több ezer ember nem tudott dolgozni szakmájában (vagy csak béren alul), mert nem volt kéznél a diplomájuk. Akinek szüksége volt rá, az nem a diploma miatt csinált nyelvvizsgát, akinek meg nincs szüksége rá és nincs nyelvérzéke, akadályozva volt.
Azt is tudjuk, hogy a "nyelvvizsga mentő program" befuccsolt, a nyelvoktatás meg egy kalap... Olyan amilyen.
Pont ezért örültem, hogy most megkaphatják a diplomát, nemsokára úgyis a felvétel feltétele lesz (mondjuk ezzel se feltétlenül érték egyet, de ez másik kérdés).
Ezt az intézkedést most miért éri ennyi kritika?
Mi lesz a következő? Jogosítvány KRESZ-vizsga nélkül?
Érettségi bizonyítvány nyolc általánossal?
Nekem is egy évig pihent a diplomám, de aztán egy év alatt megcsináltam két nyelvvizsgát. Minimális nyelvérzékkel, ami bőven elég egy középfokúhoz. Inkább csak szorgalom és némi intelligencia kell hozzá.
Akkor ahogy látom a válaszokat, kisebb részben az a probléma, hogy egy diplomás beszéljen már legalább egy idegen nyelvet, akkor is ha számára (és szakmájában) felesleges.
Nagyobb százalékban sajnos azok a válaszok érkeztek, hogy "ha én szívtam vele, más is szívjon".
Az elsőt megértem, a másodikat meg... Sajnos tipikusan magyar.
Az hogy nem beszélsz középfokú szinten angolt = megbuksz a nyakatekert nyelvtani teszteken milyen összefüggésbe hozható, hogy szakmailag mennyire vagy képzett ?
Egy tanárnak pl minek ilyen tortúrán részt vennie?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!