Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Most miért problémáznak azon,...

Most miért problémáznak azon, hogy nyelvvizsga nélkül is fognak diplomát kapni az emberek?

Figyelt kérdés

Nem vagyok fideszes, de ezt az intézkedést én is üdvözöltem.

A nyelvvizsga miatt több ezer ember nem tudott dolgozni szakmájában (vagy csak béren alul), mert nem volt kéznél a diplomájuk. Akinek szüksége volt rá, az nem a diploma miatt csinált nyelvvizsgát, akinek meg nincs szüksége rá és nincs nyelvérzéke, akadályozva volt.

Azt is tudjuk, hogy a "nyelvvizsga mentő program" befuccsolt, a nyelvoktatás meg egy kalap... Olyan amilyen.

Pont ezért örültem, hogy most megkaphatják a diplomát, nemsokára úgyis a felvétel feltétele lesz (mondjuk ezzel se feltétlenül érték egyet, de ez másik kérdés).

Ezt az intézkedést most miért éri ennyi kritika?

2020. ápr. 8. 11:45
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
18%

Mi lesz a következő? Jogosítvány KRESZ-vizsga nélkül?

Érettségi bizonyítvány nyolc általánossal?

Nekem is egy évig pihent a diplomám, de aztán egy év alatt megcsináltam két nyelvvizsgát. Minimális nyelvérzékkel, ami bőven elég egy középfokúhoz. Inkább csak szorgalom és némi intelligencia kell hozzá.

2020. ápr. 11. 01:45
 22/24 A kérdező kommentje:

Akkor ahogy látom a válaszokat, kisebb részben az a probléma, hogy egy diplomás beszéljen már legalább egy idegen nyelvet, akkor is ha számára (és szakmájában) felesleges.

Nagyobb százalékban sajnos azok a válaszok érkeztek, hogy "ha én szívtam vele, más is szívjon".

Az elsőt megértem, a másodikat meg... Sajnos tipikusan magyar.

2020. ápr. 11. 02:18
 23/24 anonim ***** válasza:
83%

Az hogy nem beszélsz középfokú szinten angolt = megbuksz a nyakatekert nyelvtani teszteken milyen összefüggésbe hozható, hogy szakmailag mennyire vagy képzett ?

Egy tanárnak pl minek ilyen tortúrán részt vennie?

2020. ápr. 11. 06:59
 24/24 anonim válasza:
83%
Szerintem hülyék voltak,hogy eddig vártak ezzel.Képzeljétek el, hogy valaki egészségügyi szakon végzett 10-15 éve és most a járvány idején munkába áll.Hol van meg neki már a kellő gyakorlata, a rutin... Pedig lehet,hogy egyébként jó szakember lett volna (pl.ápoló), ha kiadják neki anno a diplomáját.Most gyakorlat nélkül mit fog tudni csinálni,mert már a felére sem emlékszik amit tanult.Én teljesen eltörölném a nyelvizsgát, hiszen majd a munkahely fogja eldönteni,hogy kellek e oda nyelvizsga nélkül, vagy sem.
2020. ápr. 11. 19:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!