Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért törölte el a kormány a...

Miért törölte el a kormány a kötelező nyelvvizsgát felvételihez?

Figyelt kérdés
Lenne egy jó ötletük, erre ezt ki is veszik meg mielőtt hatályba lépne...

2019. nov. 9. 09:19
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%
Mert úgy tűnt, nagyon sokan nem tudták volna teljesíteni, így drasztikus mértékben lecsökkent volna az új egyetemi hallgatók száma.
2019. nov. 9. 09:22
 2/16 A kérdező kommentje:
És hogy fogják teljesíteni 3-5 év múlva akkor?
2019. nov. 9. 09:24
 3/16 A kérdező kommentje:
Egy középfokú semmiség....
2019. nov. 9. 09:24
 4/16 anonim ***** válasza:
65%
Miért is semmiség egy középfokú? Főleg ha valakinek olyan középiskola jutott, ahol nem volt lehetősége olyan szinten megtanulni a nyelvet, s lehet a családnak nem volt pénze külön nyelvtanárra sem. Ettől függetlenül még lehet értelmes, okos gyerek, aki helytáll majd egyetemen, főiskolán is.
2019. nov. 9. 09:29
 5/16 A kérdező kommentje:

Ha hátrányba kerül a középiskolában akkor az egyetemen meg nagyobb hátrányban lesz....

Ettől függetlenül lehet okos értelmes de a nyelvvizsgat hogyan fogja megszerezni? Ez így csak idohuzas, nyilvan nem fogja jobban tanulni a nyelvet egyetem alatt sem. Sőt....

Van nyelvvizsgad? Ha már csináltál akkor tudod h egy középfokú semmiség....

2019. nov. 9. 09:32
 6/16 anonim válasza:
20%
Miért lenne semmiség? Rám 14 évesen erőltették, 4 hónap alatt kellett megtanulnom mindent, vért izzadtam vele, aztán végül sikerült, de nem a nulláról kezdtem tanulni így sem. Karácsonyom, új évem nem volt, az idegbaj szélén álltam. Van, aki minimum egy évig tanul rá. Szóval hiába sikerült nekem, borzasztó nehéz volt.
2019. nov. 9. 09:33
 7/16 anonim ***** válasza:
60%

Egyetemet végeztem, szóval van, egyébként gimiben szereztem meg. Hogy kinek semmiség, kinek nem, az megint más. Nekem elsőre sikerült, más osztálytársam harmadik alkalommal ment át.

Vannak egyetemek, ahol segítik a nyelvtanulást, ilyen például a BME is. Tehát van lehetősége letenni a diploma megszerzéséig.

2019. nov. 9. 09:37
 8/16 A kérdező kommentje:
És nem jobb volt tul lenni rajta? Vért izzadtal de csak azért mert 4honap alatt szerezted.
2019. nov. 9. 09:39
 9/16 anonim ***** válasza:
71%

Azért,mert fogy a népesség,nagy a kivándorlás.

Valakinek dolgoznia is kell.

Teljesen irreális elképzelés,hogy minden hallgatónak legyen nyelvvizsgája.

Én a diploma feltételéhez is eltörölném.

Aki külföldre akar menni dolgozni,az fog megtanulni rendesen angolul.

Akinek pedig nem ez a célja,sosem fogja használni semmire.

Én inkább szakhoz kötném.

Nyilván,aki orvos vagy jogász akar lenni,annak legyen.

De sok szakhoz teljesen felesleges.

2019. nov. 9. 09:44
 10/16 anonim ***** válasza:
51%

Ja,és hozzá teszem,én gimibe jártam,de nálunk az angol órák felére a tanár be sem járt.

Ha bent is volt,a semmiről beszélgettünk,magyarul.

Nagyon ritkán volt valami valódi foglalkozás is.

A gimi óta nem tanultam angolt,mégis azóta sokkal jobban tudok.

Feliratos filmeket néztem évekig.

2019. nov. 9. 09:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!

Adataid védelme fontos számunkra!

Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.