Most miért problémáznak azon, hogy nyelvvizsga nélkül is fognak diplomát kapni az emberek?
Nem vagyok fideszes, de ezt az intézkedést én is üdvözöltem.
A nyelvvizsga miatt több ezer ember nem tudott dolgozni szakmájában (vagy csak béren alul), mert nem volt kéznél a diplomájuk. Akinek szüksége volt rá, az nem a diploma miatt csinált nyelvvizsgát, akinek meg nincs szüksége rá és nincs nyelvérzéke, akadályozva volt.
Azt is tudjuk, hogy a "nyelvvizsga mentő program" befuccsolt, a nyelvoktatás meg egy kalap... Olyan amilyen.
Pont ezért örültem, hogy most megkaphatják a diplomát, nemsokára úgyis a felvétel feltétele lesz (mondjuk ezzel se feltétlenül érték egyet, de ez másik kérdés).
Ezt az intézkedést most miért éri ennyi kritika?
11# akkor minden 2015 előtt végzett embernek is le kéne vizsgáznia?
Mert csak 2015-től feltétele a diplomának a nyelvvizsga.
Mellesleg az, hogy neked sikerült elsőre nagyon szuper, de nem egy embert ismerek, akinek csak többedjére sikerült.
A kormány úgy van vele, hogy egy koloncot ledob ezzel magáról úgy, hogy neki ez egy fillérjébe sem kerül. Ellentétben a diplomamentő csomaggal, amikor fizette a felkészítő órákat. Kevesen éltek vele, ez is azt mutatja, hogy a nagy százaléka a beragadt diplomáknak úgy is maradt volna, mert ezek az emberek nem képesek letenni maguktól.
Szerintem hiba volt és igazságtalan a másik csoporttal szemben.
Sebaj, Orbi viszont megszerezte magának 75.000 ember szimpátiáját.
Én csak azoknak engedtem volna el a kötelezettséget, akik már bejelentkeztek a vizsgákra, de a helyzet miatt nem tudtak elmenni, legyen az egyetemista, vagy épp középiskolában végzős, akinek számított volna az a plusz pont a felvételihez(róluk nincs is szó).
Mert valljuk be, az égvilágon semmi köze nincs a járványhoz annak, hogy xy-nak évek óta beragadt diplomája van és segíteni kell neki. Mint ahogy a jövőre esedékes 13.havi nyugdíjnak sincs semmi köze a mostani helyzethez. De ez egy másik történet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!