Hogy lehet lehet ilyen gusztustalan módon politikai hasznot kovácsolni ebben a helyzetben?
Egy globális katasztrófából is politikai hasznot kovácsolni, ily módon szerintem felháborító, minden kormánypárti média ezt harsogja.
Nem akartam igazából hangulatot kelteni, meg összeesküvés elméleteket generálni, de most már muszáj leírnom azt, amit tapasztaltam. Igazából az tette be a kiskaput, hogy ma reggel bejelentették, hogy 24 óra alatt sikerült 11 beteget találni és 4 meghalt...és most elmesélem, hogy én mit láttam a saját szememmel.
1 hete bevittek a mentők a sürgősségire Budapesten, mert nagyon rosszul lettem. Stabilizálták az állapotom és a vizsgáló elé leültettek, hogy várjam meg amíg jön egy orvos és behívnak. 3 órán át vártam. Mondták hogy minél messzebb üljek...attól az felirattól : Tőlem 10 méterre egy ajtó, rajta piktogram : "fertőzésveszély"...ekkor esett le, hogy mi folyik itt. Nővérkék rohangálnak ide-oda többször elhangzik a vörös zóna kifejezés. Szkafanderbe öltözött emberek visznek be hordágyon egy maszkos bácsit, aki zihál, azt mondta az egyik beöltözött tag rádión : 39.1...megy a vörösbe'...a 3 óra alatt még 6 vagy 7 idős beteget vittek oda be a mentősök, amíg vártam, sokszor nem is felszerelés azokon akik bementek a zónába. Később bejött 2 fiatal srác, hozzátartozók ahogy levettem. Következő volt a beszélgetés :
- mikor lesz eredmény?
- még kb. 2 nap, én sem tudom megmondani, teljesem leterheltek a laborok.
- valószínű, hogy elkapta?
- majdnem biztos.
- minket nem tesztelnek le?
- nem, maguknak nincs tünete. De menjenek haza és ne menjenek sehova...karantén. majd értesítik önöket a hatóságok.
Amikor bejutottam és megvizsgáltak, utána megkérdeztem a doktornőt, hogy mi a helyzet, azt mondta nem tudnak többet tesztelni. Engem hazaküldtek, pedig ott vitték el mellettem a fertőzötteket.
Nem tudunk több fertőzöttet felderíteni, nem tudunk többet tesztelni, persze, hogy jók a számaink. És van pofájuk ilyen cikkeket írni, amikor biztos tudják ezek a szemetek is, hogy mi a helyzet??? Meg fogjuk ennek inni a levét, ha egyre több olyan ember kapja el, aki veszélyeztetett! Ilyen hírekkel altatni a közvéleményt, ebben a helyzetben óriási felelőtlenség! Az emberek tojnak a kijárási korlátozásra, "há' csak 700 beteg van az is pesten"...
Kérdező, valójában mit akartál kérdezni?
Az teljesen világos hogy megpróbálsz rettegtetni egy jó kis sztorival, de gondolom már neked is lejött, hogy itt nem kajálták be az emberek, ez nem a facebook.
De mit akartál kérdezni?
"Hogy lehet lehet ilyen gusztustalan módon politikai hasznot kovácsolni ebben a helyzetben?"
Talán ahogy te próbálod csinálni? Vagy mi van?
Olyan adatokra támaszkodik a cikk, amik részünkről nem fedik a valóságot. Kb. mint a Csernobilban...3,6 not great, not terrible. Nem véletlenül magas a környező országokhoz képest a halálozási arány.
Azért vittek be a mentők, mert olyan vizsgálatot kellett elvégezni sürgősen, amit ők nem tudtak! Gyomortükrözést konkrétan. De ez most teljesen lényegtelen.
"Olyan adatokra támaszkodik a cikk, amik részünkről nem fedik a valóságot"
Te honnan tudod mi az igazság, ha a pártlapod az ellenkezőjét mondja, azért mert az nem Fideszes, és az már biztos igazat ír?
Nagy tévedést írtál: „Nem tudunk több fertőzöttet felderíteni, nem tudunk többet tesztelni, persze, hogy jók a számaink.”
Az semmire se jó szám, ha kevés a teszt.
Ugyanis, ha több a teszt, akkor több olyan fertőzött is ismertté válik, aki semmit sem észlelt magán, teljesen egészségesnek érzi magát; esetleg van néhány napig enyhébb tünete, ami bármikor előfordulhat. Ők – anélkül, hogy bármit tennének ennek érdekében, és anélkül, hogy foglalkozna velük az egészségügy, biztosan gyógyulttá válnak. Növelik a fertőzésből meggyógyultak számát, javítják a fertőzésből gyógyultak arányát a fertőzésben elhunytakhoz képest.
Ha kevesebb a teszt, vagyis csak ez erős panaszokkal jelentkező, tüneteket produkálók esetén végzik, akkor őket erőteljesen megbetegítette a vírus, nagyobb arányú az ilyen módszerű tesztelésnél ismertté vált fertőzöttekből a végül elhunytak aránya.
Tehát, fordítva van: a több teszt javító hatású a fertőzés kimenetelének értékelésében, a kevesebb teszt rontó hatású.
Nem az számít, hogy ki végez több tesztet, hanem hogy hol hunynak el kevesebben a járvány miatt.
Olaszországban 1 millió lakosra 11436 teszt jut, és 1 millió lakosra 263 járvány miatt elhunyt.
Magyarországon 1 millió lakosra 2307 teszt jut, és 1 millió lakosra 4 járvány miatt elhunyt.
Képen: [link]
Forrás: [link]
Aztán, a teszt pillanatnyi állapotot mutat, napok múlva ad eredményt. Addigra akár fertőzött is lehet a személy, mire megkapja a néhány nappal korábbi állapota alapján, hogy nem fertőzött.
Ez a teszt nem olyan, mint a lázmérés, vércukorszint mérés, vagy vérnyomásmérés, amihez való eszközök sok háztartásban lehetnek, vannak is, azonnali eredményt adnak, és akár naponta többször is elvégezhetők, bárki által.
Nagyon bonyolult ez, messze-messze nem a teszteléseken múlik a járvány terjedése. Nem véletlen, hogy a kormányok - így a magyar miniszterelnök - matematikusokat is felkért elemzésekre, következtetések bemutatására.
Hogy ott vitték el melletted a fertőzötteket, nem jelenti, hogy el is kaptad a fertőzést. Szívből kívánom, hogy így legyen, esély is van rá, hogy nem így van: de ha el is kaptad ott a fertőzést, akkor sem tudták volna még kimutatni.
És ha nem leszel beteg? Vagy lesz – újra írom, azt kívánom, hogy ennyi se legyen - kisebb közérzetromlásod, ami azért bizonyára máskor is előfordul; akkor miért kellett volna tesztelni?
Rengeteg esély van arra, hogy nem lettél fertőzött, ha mégis, akkor pedig akár észre sem veszed, úgy is túl lehetsz rajta. És, utána már lesz a szervezetedben antitest. Az is lehet, hogy átestél már rajta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!