Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Magyarország veszített a...

Magyarország veszített a nemek fejlődésében?

Figyelt kérdés

A kormány visszaléptette az országot a középkorba.

Még mindig erőlteti a nemeket.Pedig a 21. században, semmi szükség rájuk.Egy egy 18. századból visszamaradt dolog.Csak konfliktust, megkülönböztetést és kirekesztést okoz.

Nincs szükség nemekre, nincs szükség férfiakra és nőkre, EMBEREKRE van szükség.Ez nem csak egymás iránti toleranciát növelné,hanem a szexualitást is sokoldalúbbá tenné.

A ruhák terén is meg kell szüntetni a nemi sztereotípiákon alapuló beskatulyázást.

Utóbbit elsősorban az oktatásban kell elkezdeni, méghozzá korán, óvodákban.

Az egyik fő biológiai különbség, a magzat kihordása is leküzdhető lesz a tudomány előrehaladásával.A tudósok gőzerővel dolgoznak a mesterséges méheken, így azok is tudnak majd gyereket kihordani, akik egyébként nem tudnának.

Természetesen, vannak akik mindent ellenzik, de jobb ha tudásul veszik, ez a jövő.Azaz az önrendelkezés jogának kiteljesedése.

2020. ápr. 4. 16:31
1 2 3 4 5 6
 41/53 anonim ***** válasza:
21%

Betegség pl. az influenza vagy a rák. Az interszexualitás nem betegség, hanem egy veleszületett állapot, amin nem lehet és nem is feltétlenül szükséges változtatni, mert a mi szervezetünk is teljesen egészséges módon képes működni és semmiféle kellemetlenséget nem okoz, hogy interszexuálisak vagyunk (leszámítva azt, hogy sok bigott ember nem képes felfogni, hogy az interszexuálisok nem férfiak és nem nők, és ide-oda dobálnak minket, próbálnak belepasszírozni a bináris nemek valamelyikébe, de erről nem a testünk tehet, hanem az emberi tudatlanság). És a kérdés szempontjából az interszexualitás létezése nagyon is fontos, mivel nekünk olyan fizikai tulajdonságaink vannak, amik alapján se nőként, se férfiként nem lehet minket kategorizálni biológiailag, viszont Magyarországon hivatalosan csak férfiként vagy nőként lehet anyakönyvezni, ami egy interszexuális ember esetében nem valós információ, gyakorlatilag orvosi szempontból hamis adatokkal anyakönyveznek minket.

Ja, és nem tudom, ki volt az, de aki kíváncsi rá, hogy néz ki egy mikropénisz, az keressen rá a neten, ne tőlem kéregessen privátban fotót a péniszemről! Ez ugyanis pontosan ugyanúgy szexuális zaklatás, mintha bárki más nemi szervéről kérnél fotókat.

2020. ápr. 6. 16:15
 42/53 anonim ***** válasza:
37%

El vagy tévedve, nem csak az influenza vagy a rák betegség.

A betegségek jó része, és a ritka betegségek túlnyomó része veleszületett.

2020. ápr. 6. 16:21
 43/53 anonim ***** válasza:
14%

Semmi hamis nincs ebben. Ha egy férfi nem akarja férfiként kezelni saját magát, legyen. Ettől még a valóságban mindenki más számára egy férfi marad. Egy férfi aki nem tartja magát annak. Ez nem új nem, ez csak egy nem általános viselkedés az egyik nem egyik tagjától.

Ahogy egy fejlettebb férfias jelleg sem tesz valakit jobban férfivé, úgy egy kevésbé férfias jellegtől sem lesz kevésbé férfi. Mivel semmi olyan új szerve, semmi olyan új tulajdonsága nincs az illetőnek, ami ne lehetne meg a két nem valamelyikében, értelemszerűen semmi nem indokolja hogy az illető valami harmadik nem tagjaként legyen számon tartva.

Az egyetlen ami indokolná hogy külön nemű legyél, hogy te annak akarod tartani saját magad. De ez pedig semmivel sem másabb, mintha valaki kacsacsőrű emlősnek akarná tartani magát.

2020. ápr. 6. 16:35
 44/53 anonim ***** válasza:
65%

41

Szeretném megtudni, hogy hol tanultad a leírtakat a betegség- állapot, tudatlanság körben.

2020. ápr. 6. 16:55
 45/53 anonim ***** válasza:
21%

"El vagy tévedve, nem csak az influenza vagy a rák betegség."

Nem azt írtam, hogy csak az influenza vagy a rák a betegségek, azt írtam, hogy ezek példák a betegségekre. Szövegértés karó. Azt se állítottam, hogy nem léteznek veleszületett betegségek. De egy olyan állapot, ami sem életveszélyt nem jelent, sem életminőség-romlással nem jár, csak épp bizonyos dolgokban eltérő a többségtől, még nem feltétlenül betegség. Akinek pl. a genetikai adottságai miatt látványosan nagyobb a füle az átlagosnál, arra se mondod rá, hogy beteg. Vagy pl. a kék szemért felelős gén is eredetileg egy genetikai rendellenesség volt, és a mai napig csak az emberek kb. 10%-ának kék a szeme, ők mégse betegek, de még a látásuk sem feltétlenül rosszabb másokénál.

"Ha egy férfi nem akarja férfiként kezelni saját magát, legyen. Ettől még a valóságban mindenki más számára egy férfi marad. Egy férfi aki nem tartja magát annak. Ez nem új nem, ez csak egy nem általános viselkedés az egyik nem egyik tagjától."

Amiről te beszélsz, hogy egy férfi nem tartja magát férfinak, az a transzneműség, és ez teljesen független az interszexualitástól. A transznemű személy belső indíttatásból tartja magát a biológiai nemétől eltérő neműnek. Én biológiailag vegyesen rendelkezem férfias és nőies testi tulajdonságokkal, így számomra az, hogy nem-bináris nemű vagyok, nem belső indíttatás, hanem a testi adottságaimból ered, tehát transznemű sem vagyok (természetesen léteznek transznemű interszexek is, de a kettő nem feltétlenül jár együtt). Rólam mi alapján döntöd el, hogy férfi vagyok női hormonokkal, vagy nő vagyok férfi nemi szervvel? Születésem óta nő szerepel az irataimban, ha meglátnál az utcán, egyből nőként kezelnél, pedig XY kromoszómáim vannak. A külsőm miatt nyilvános helyen a női mosdóba szoktam bemenni, pedig péniszem van. Nem tudom, mit olyan nehéz megérteni azon, hogy NEM mindenkiről lehet eldönteni, hogy férfi vagy nő, és LÉTEZIK olyan, hogy az ember se nem 100% férfi, se nem 100% nő, hanem VEGYESEN férfi és női tulajdonságokkal is rendelkezik. Ha szerinted ez ugyanaz a kategória, mint amikor valaki kacsacsőrű emlősnek képzeli magát, az a te értelmi szintedet minősíti.

2020. ápr. 6. 17:10
 46/53 anonim ***** válasza:
30%

Talán már nem is kell válaszolni a kérdésre, hogy honnan tanulható a hamis gondolatmenet.

A BETEGSÉG - a wiki szerint, pontosan és egyszerűen fogalmazva- az egészség ellentéte.

A testi-lelki-szellemi egyensúly felborulása, amely akadályozza a beteg élőlény életfolyamatait, mindennapos tevékenységét és a társadalmi életben való részvételét.

A betegség lehet örökletes, szervi eredetű, parazitás vagy sérülésből eredő. Ezenkívül lehet pszichoszomatikus, vagyis lelki eredetű is.

A betegségek leküzdésével illetve a tünetek enyhítésével az orvostudomány foglalkozik.

2020. ápr. 6. 17:50
 47/53 anonim ***** válasza:
0%

A gyakorlatban eleve nem létezik olyan hogy 100% férfi és 100% nő. Mindenkiben másféle arányban vannak jelen maszkulin-feminin tulajdonságok. Ettől még a legtöbb esetben egyértelműen megállapítható, melyik dominál, és a maradék is legfeljebb az mondható el hogy nem dönthető el egyértelműen hogy az illető inkább férfias vagy nőies. De ettől még ugyanazon két nem tulajdonságai keverednek benne is, nem pedig valami nem létező harmadik nemé. Ha nagyon kötözködni akar az ember akkor maximum nem nélkülinek lehetne nevezni egy ilyen embert, hisz az ő létezése miatt se a két nem nem szűnt meg, se egy harmadik nem nem jött létre.

De jellemzően ha a külső adottságok alapján nem is lehet megállapítani valaki nemét, genetikailag ki lehet deríteni hogy van-e működő Y kromoszómája vagy nincs.

2020. ápr. 6. 17:55
 48/53 anonim ***** válasza:
49%

Elálló fül-szemszín? NEM funkcionális zavar.

Viszont a funkcionális zavar -mint jelen esetben- az már kóros elváltozás, azaz betegség.

2020. ápr. 6. 17:57
 49/53 anonim ***** válasza:
49%

"De jellemzően ha a külső adottságok alapján nem is lehet megállapítani valaki nemét, genetikailag ki lehet deríteni hogy van-e működő Y kromoszómája vagy nincs."

Ha ez ennyire egyszerű lenne, akkor engem férfinak anyakönyveztek volna, hiszen van Y kromoszómám.

2020. ápr. 6. 18:58
 50/53 anonim ***** válasza:
49%

Tán végeztek rajtad genetikai vizsgálatot?

2020. ápr. 6. 19:01
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!