Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Magyarország veszített a...

Magyarország veszített a nemek fejlődésében?

Figyelt kérdés

A kormány visszaléptette az országot a középkorba.

Még mindig erőlteti a nemeket.Pedig a 21. században, semmi szükség rájuk.Egy egy 18. századból visszamaradt dolog.Csak konfliktust, megkülönböztetést és kirekesztést okoz.

Nincs szükség nemekre, nincs szükség férfiakra és nőkre, EMBEREKRE van szükség.Ez nem csak egymás iránti toleranciát növelné,hanem a szexualitást is sokoldalúbbá tenné.

A ruhák terén is meg kell szüntetni a nemi sztereotípiákon alapuló beskatulyázást.

Utóbbit elsősorban az oktatásban kell elkezdeni, méghozzá korán, óvodákban.

Az egyik fő biológiai különbség, a magzat kihordása is leküzdhető lesz a tudomány előrehaladásával.A tudósok gőzerővel dolgoznak a mesterséges méheken, így azok is tudnak majd gyereket kihordani, akik egyébként nem tudnának.

Természetesen, vannak akik mindent ellenzik, de jobb ha tudásul veszik, ez a jövő.Azaz az önrendelkezés jogának kiteljesedése.

2020. ápr. 4. 16:31
1 2 3 4 5 6
 21/53 anonim ***** válasza:
61%

A racionális változást senki nem ellenzi. De abban semmi racionalitás nincs hogy egyesek a saját feltűnősködésük, különcködésük miatt szembe akarnak menni a természettel, és még meg is akarnak győzni róla mindenki mást, hogy ez normális.

2020. ápr. 4. 19:14
 22/53 anonim ***** válasza:
28%

"A racionális változást senki nem ellenzi. De abban semmi racionalitás nincs hogy egyesek a saját feltűnősködésük, különcködésük miatt szembe akarnak menni a természettel, és még meg is akarnak győzni róla mindenki mást, hogy ez normális."

Ez nem a feltűnősködésről szól. Én interszexuális vagyok. Nőiesnek nevezhető alakom van, nőies hangom és arcom van, arcszőrzetem nincs. Viszont olyan nemi szervvel rendelkezem, ami sokkal inkább hasonló egy nagyon rövid péniszhez, mint egy puncihoz. Ezt mikropénisznek hívják. Nőként anyakönyveztek, de nem nőnek, hanem nem-bináris neműnek tartom magam. Szerinted azért születtem ilyen testtel, mert különcködni akarok? Rohadtul nem. Nem csak férfiak és nők léteznek, ez nem különcködés, hanem tudományos tény.

2020. ápr. 4. 19:31
 23/53 anonim ***** válasza:
63%

Hogy milyen testtel születtél, arról nyilván nem tehetsz, de hogy emiatt különcködsz, arról nyilvánvalóan te tehetsz.

Ha valaki mondjuk 6 ujjal születik, akkor ő is joggal követlehetné, hogy fogadják el a "balkézenhatujjúférfinakkinézőek" nemét? Ha nem, miért nem, és te miért igen?

2020. ápr. 4. 19:38
 24/53 anonim ***** válasza:
37%

Az miért különcködés, hogy mivel női hormonokat termelek, de péniszem van, ezért nem tartom magam se 100% nőnek, se 100% férfinak? Szerintem ez teljesen logikus dolog.

Mondjuk ha szerinted az ujj egy nemi szerv, és az ujjai száma alapján kellene valakit besorolni valamilyen nemhez, akkor még a nemek és a nemi szerv alapvető fogalmával sem vagy tisztában, szóval fölösleges neked magyarázkodnom.

2020. ápr. 4. 21:15
 25/53 anonim ***** válasza:
18%

Valójában nincsen új eddig felfedezetlen irányban nemi fejlődés. Az evolúció megoldotta ezt. Két nem fejlődik ki, ha akarod, ha nem. Ez a biológiai adottság

Amiről te szeretnél kérdezni az a társadalomban betöltött szerepedről szól. Az hogy te milyen keverék neműbek azonosítod magad a te saját dolgot. Nem kell ehhez állami inspiráció. Te kitalálsz magadnak egy rád jellemző társadalmi nemet és otthon a négy fal között a tükör előtt ezt megéled. Nincs szükség állami támogatásra ehhez. Semmi köze Orbánhoz ennek

Egyébként az, hogy valójában csupán két nem létezik azt az is mutatja, hogy az összes transznemű a női/férfi jellegzetességből válogat. Úgy állítanak elő biológiai valóságában nem létező gender nemeket, hogy a férfi és női jegyeket különbözőképpen keverik. semmi újjat, semmi más jellegzetességgel nem töltik meg a gendert, az egész csupán a 2 bites nem különböző keverékeiből áll. Ha több mák van benne, akkor Y2Z kalács, ha kicsit több dió, akkor Z2L gender, de ugyanaz a két biológiai nem mindegyik alapja. 🤨

2020. ápr. 4. 21:27
 26/53 anonim ***** válasza:
28%

"Ez miért különcködés, hogy mivel női hormonokat termelek, de péniszem van, ezért nem tartom magam se 100% nőnek, se 100% férfinak? Szerintem ez teljesen logikus dolog."

Ez sem különcködés. Továbbra is az a feltűnősködés, ha te ezt mint valami létező új nemként el akarnád fogadtatni.

"Mondjuk ha szerinted az ujj egy nemi szerv, és az ujjai száma alapján kellene valakit besorolni valamilyen nemhez, akkor még a nemek és a nemi szerv alapvető fogalmával sem vagy tisztában, szóval fölösleges neked magyarázkodnom"

Egyrészt sosem állítottam, hogy az ujj nemi szerv, másrészt eleve nem a nemi szerv alapján dől el valakinek a neme. Hisz ez alapján teszem azt egy háborúban ellőtt tökű szerencsétlen katona megszűnne férfinak lenni...

2020. ápr. 4. 21:41
 27/53 anonim ***** válasza:
65%

"Ez sem különcködés. Továbbra is az a feltűnősködés, ha te ezt mint valami létező új nemként el akarnád fogadtatni."

Miért ne lenne ez létező, ha egyszer én is létezem? Biológiailag nem vagyok nő, és férfi sem. Nem látom logikusnak, hogy nő szerepel a hivatalos okmányaimban, és azt se látnám annak, ha férfi szerepelne, mivel ezek közül egyik sem vagyok. Ezen mit nem lehet érteni? Egyébként te itt valami új nemet emlegetsz, de képzeld, egyáltalán nem új dolog a nem-bináris nem, rengeteg kultúrában évszázadok óta elismernek más nemeket a nőkön és a férfiakon kívül.

2020. ápr. 4. 23:18
 28/53 anonim ***** válasza:
65%

"Egyrészt sosem állítottam, hogy az ujj nemi szerv, másrészt eleve nem a nemi szerv alapján dől el valakinek a neme. Hisz ez alapján teszem azt egy háborúban ellőtt tökű szerencsétlen katona megszűnne férfinak lenni..."

Idézem a Wikipédiát:

Születéskor egy ember biológiai nemét több tényező határozza meg, ide tartozik:

a nemi kromoszómák száma és típusa;

a nemi mirigyek típusa — petefészek vagy herék;

a nemi hormonok;

a belső nemi szervek (mint például a nőknél a petefészek);

a külső nemi szervek

Ezek közül szerinted melyik kategóriába tartozik az ujjak száma?

2020. ápr. 4. 23:27
 29/53 anonim ***** válasza:
13%

"Miért ne lenne ez létező, ha egyszer én is létezem? "

Mivel te is nőként létezel, csak egy kis testi hibával.

"Ezek közül szerinted melyik kategóriába tartozik az ujjak száma?"

Miért tartozna bármelyik kategóriába is? Sosem állítottam ilyet, mindössze a logikád értelmetlenségére mutattam rá azzal, hogy mert valami testileg némileg eltér a megszokottól néhány embernél, ebből nem következik hogy bármi értelme van külön kategóriát kreálni nekik.

Nem vagyok biztos benne hogy most a szövegértés terén van-e gondod, vagy érted amit leírok, csak melletted szóló érvek híján direkt kötekedéssel próbálod fenntartani egy vita látszatát?

2020. ápr. 4. 23:52
 30/53 anonim ***** válasza:
49%

"Mivel te is nőként létezel, csak egy kis testi hibával."

Ezt egész pontosan mi alapján állítod? Pont ugyanannyira vagyok férfi rossz hormonháztartással, mint nő "egy kis testi hibával". Azért írták a születési papírjaimra, hogy nő vagyok, mert valamit írniuk kellett, és csak az a két nem adható meg, hogy férfi vagy nő. Ha férfit írtak volna, akkor is ugyanígy gondolnám, hogy nem megfelelő kategóriába soroltak be.

2020. ápr. 5. 00:12
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!